Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada Turističkoj patroli

Večernjem listu nagrada FIJET-a

Večernji list dobio posebno prizanje FIJET-a za svoju turističku patrolu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/19
14.12.2017.
u 16:46

Naši su novinari i sada na raznim stranama svijeta, i bit će novih, zanimljivih priča... rekao je glavni urednik Večernjaka Dražen Klarić

Vaša je zemlja jedna od najpopularnijih destinacija u svijetu. Hrvatski turizam danas raste triput brže od svjetskog prosjeka, ali ja još pamtim prvu poslijeratnu godinu kad smo Dubrovniku dodijelili nagradu “Zlatna jabuka”

To je bila poruka solidarnosti, ohrabrenja i prijateljstva, što turizam u biti i jest. Danas je suočen s ekološkim problemima, terorizmom i ilegalnim migracijama. Naša je misija truditi se da svijet bude bolji, rekao je Tijanni Haddad, predsjednik Međunarodne udruge turističkih novinara FIJET na dodjeli nagrade “Marko Polo - slavni putopisac”. 

Večernji list dobio posebno prizanje FIJET-a za svoju turističku patrolu
1/19

Ove su je godine ravnopravno podijelili Ivo Pernar, za fotografski putopis “Ljepota Biokova kroz oko kamere” i Miro Branković za putopisni TV serijal “U potrazi za Markom Polom”. Od stranih je novinara nagradu dobila Španjolka Marie Del Mar Aguilo Brera za reportažu o Moskvi. Drugu nagradu za afirmaciju putopisa dobio je Davor Rostuhar, a treću Tomislav Šikić, Slobodan Bukvić i Andrea Pisac-Freškura. 

Dobitnici posebnih priznanja su, među ostalima, Dagmar Meneghello, emisija Lijepom Našom i Turistička patrola Večernjeg lista, koja tri desetljeća promiče turizam i afirmira turističko novinarstvo.

– Tome smo vjerni i dalje, s time da od 2016. Turistička patrola osim obale obuhvaća i mjesta u unutrašnjosti – kazao je glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić te prokomentirao i primjedbe da u novinarstvu iščezavaju putopisi i reportaže. – Kod nas u Večernjaku nije tako. I sada su tri naša novinara na raznim stranama svijeta, i bit će novih, zanimljivih priča...

Komentara 2

SI
Sirmen80
17:08 14.12.2017.

Vecernji list je i glavni favorit za dezinformacije i propagandu.

TR
tracy
09:37 15.12.2017.

ovaj u sredini je bog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije