Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLI SU RAFALEI

Večernjakov vojni analitičar objasnio što slijedi: Bit će puno buke u Velikoj Gorici

Zagreb: Rafalei stigli u Hrvatsku
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/10
25.04.2024.
u 13:43

Naši piloti su svladali sve vještine, obučeni su letjeti u svim uvjetima. Sad to sve treba vježbati, a vježbe ne prestaju nikada, kaže Ivanković

Večernjakov vojni analitičar i novinar Davor Ivanković komentirao je dolazak Rafalea u Hrvatsku te objasnio što sada slijedi.  

- Ovo je povijesni trenutak. Nažalost, nismo mogli vidjeti cijeli zamišljeni program koji bi bio fantastičan, zbog meteo-uvjeta se ne riskira u takvim situacijama. Prvih šest je stiglo, pola posla je obavljeno i sada godinu dana će biti intenzivni trening. Dolaze mlađi piloti iz Francuske koji će se godinu dana obučavati na našim Rafaleima, onda će se svake godine nekoliko novih pilota školovati. Bit će puno buke u Velikoj Gorici. Naši piloti su svladali sve vještine, obučeni su letjeti u svim uvjetima. Sad to sve treba vježbati, a vježbe ne prestaju nikada. Operativnu sposobnost će svi naši Rafalei postići krajem 2025 - pojasnio je Davor Ivanković. Objasnio je i kakva je sudbina za MiG-ove.   

 

- Iznenađenje s MIG-ovima. Prvo smo mislili da će svi završiti odmah u muzejima. Međutim, letjet će još barem godinu dana oni koji mogu. To je napravljeno jer mi imamo pilote u top formi, oni će letjeti, ne svakodnevno, kad bude prilike,, na svečanostima. Ti migovi su nas puno zadužili, oni su proizvodnja 1985., oni su svoje dali, u ratu je stradalo pet vrhunskih pilota, devet aviona je izgubljeno. Ljudima je drago vidjeti ih dan danas - kazao je Ivanković.

GALERIJA Ovo  su novi čuvari hrvatskog neba: Pogledajte šest Rafalea koji su stigli u Hrvatsku

Zagreb: Rafalei stigli u Hrvatsku
1/29

Komentara 4

DM
D'Mich
16:27 25.04.2024.

U ovako trusnom području moraš imati opremljenu vojsku. Naprosto moraš, vjerujem da su objašnjenja suvišna. A sad Rafali ili ne izabrani su, sad moramo dalje. Još uvijek ne postižemo 2% obveze po NATU

Avatar Behemot
Behemot
14:36 25.04.2024.

Trebamo par dobrih fotki Rafalea i Migova-21 u zraku. Obavezno, dok ih ne umirove :)

TO
TomekZagreb
15:16 25.04.2024.

Trebalo bi razmisliti i o izmještanju vojne zračne luke iz, praktički, grada, što radi teroriziranja stanovništva bukom, što zbog razmještanja potencijalnog vojnog djelovanja izvan naseljenog mjesta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije