Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.03.2015. u 10:27

U vremenu koje je pred nama redakcija će njegovati visoke profesionalne standarde, biti u službi svojih čitatelja i svih građana promičući neovisno i analitično novinarstvo

Poštovani čitatelji, pedeset pet godina tradicije, u koju je utkan rad generacija novinara, urednika, lektora, fotoreportera, grafičara i drugih ne bi imalo smisla da nije vas, naših čitatelja. Prema vama, kao i svima onima koji su stvarali naš i vaš Večernjak, u trenutku preuzimanja funkcije glavnog urednika osjećam veliku odgovornost. Ta mi je odgovorna i časna funkcija pripala odlukom Skupštine novinara i vlasnika Večernjeg lista.

Večernji list više je od dnevnih novina, on je hrvatsko nacionalno kulturno dobro. Novine koje su se trudile biti na strani svojih čitatelja, ljubomorno čuvajući svoju neovisnost o pojedinačnim interesima političkih, gospodarskih i inih elita.

Večernjak se nikada nije umorio i neće se umoriti u promicanju istinskih vrijednosti koje čine hrvatsko društvo boljim, a našu domovinu ugodnijim mjestom za život svih njenih građana. U vremenu koje je pred nama redakcija će njegovati visoke profesionalne standarde, biti u službi svojih čitatelja i svih građana promičući neovisno i analitično novinarstvo. Snaga Večernjaka njegovi su novinari i kolumnisti koji će imati maksimalnu slobodu u izboru tema i pisanju, ali i veliku odgovornost prema napisanoj riječi.

Neovisan i relevantan Večernjak snažno će se zauzimati za sve ideje i projekte koji su jamac bolje budućnosti Hrvatske, ali i biti neumoran u kritici loših političkih i gospodarskih odluka. Znam da nam neće biti lako, kao što sam svjestan da se ponekad stavovi redakcije neće podudarati s vašim stavovima, poštovani čitatelji. Ali u jedno možete biti sigurni: u pozadini našeg pisanja neće biti skrivenih namjera ni partikularnih interesa bilo koje društvene skupine. Jedini nam je cilj bolja i uspješnija Hrvatska.

>> Dražen Klarić novi glavni urednik Večernjeg lista

Komentara 76

Avatar docCL
docCL
11:13 14.03.2015.

Gospodine Klaricu cjenim vase nastojanje za promicanje istinskih vrijednosti , neovisno i analiticko novinarstvo,uz njegovanje visokih profesionalnih standarda. Mozebitno je to Vasa vizija ove tiskovine, no pragmatican i benevolentni odnos prema poziciji, uz ignoriranje i blago receno omalovazavanje opozicije temeljnaa je odrednica ovih novina.Izborna kampanja za predsjednika RH primjer je Vaseg svrstavanja na jednu stranu i jednog kandidata, a vjerujem u predizbornoj godini Vasa uredivacka politika nece se bitno mjenjati. A to vam je gospodo moja jako jako daleko od neovisnog novinstva i promicanja istinskih vrednota u interesu RH.

GI
gilesfra007
10:41 14.03.2015.

Vecernjak - boulevard novine koje samo tracaju - pa "neovisno analiticno novinarstvo" kako kaze Klaric ??!!! Ova izjava novog urednika spada stvarno rubriku humor.

Avatar lapolapo
lapolapo
10:43 14.03.2015.

g.glavni uredniče s vašim listom je bio dogovoren članak o nasilju nad radnikom koje je provela jedna strana (kvazi) ugledna kompanija (trgovački lanac),ali naglo ste se predomislili,veliki oglašivač,dakle, ovo što izjavljujute naprosto ne drži vodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije