Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podržali ga novinari

Dražen Klarić novi glavni urednik Večernjeg lista

Dražen Klarić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
13.03.2015.
u 18:55

Dražen Klarić ima bogato iskustvo rada u medijima koje je stjecao tijekom dugogodišnje karijere na različitim novinarskim i uredničkim funkcijama u tiskanim i elektroničkim medijima

Skupština novinara Večernjeg lista velikom većinom glasova podržala je izbor Dražena Klarića za novog glavnog urednika. Time je potvrđena odluka Nadzornog odbora Styria Media Group donesena na prijedlog Uprave Styria Media Group.

Dražen Klarić ima bogato iskustvo rada u medijima koje je stjecao tijekom dugogodišnje karijere na različitim novinarskim i uredničkim funkcijama u tiskanim i elektroničkim medijima. Njegovu uspješnost u dosadašnjem radu potvrđuju i strukovne nagrade Hrvatskog novinarskog društva. Od 2003. do 2006. godine bio je zamjenik glavne urednice Večernjeg lista u koji se vraća 2012. kao direktor sadržaja. Od 1. siječnja 2015. radi na poziciji izdavačkog direktora.

– Velika je čast i odgovornost biti na čelu Večernjeg lista, novina koje imaju tradiciju dugu pedeset i pet godina i koje su oduvijek bile nositelj pozitivnih promjena na medijskoj sceni. Osjećam odgovornost prema generacijama vrhunskih novinara, urednika, fotoreportera i grafičara koji su stvarali ove novine. Svima njima, kao i mojim prethodnicima na mjestu glavnog urednika, zahvaljujem na radu i predanosti kojima su Večernji list doveli na današnju poziciju. Večernji list će i dalje poštovati najviše profesionalne standarde, biti u službi svojih čitatelja i svih građana te njegovati neovisno i analitičko novinarstvo. Večernjakova snaga njegovi su autori koji će imati maksimalnu slobodu u izboru tema i pisanju, ali i veliku odgovornost prema napisanoj riječi. Neovisan i relevantan Večernjak snažno će se zauzimati za sve ideje i projekte koji su jamac bolje budućnosti Hrvatske – rekao je Dražen Klarić.

Mario Vrgoč, član Uprave Večernjeg lista, u povodu imenovanja novog glavnog urednika naglasio je da je riječ o osobi koja je jamac da će Večernji list i dalje biti prepoznat kao najkvalitetniji i najrelevantniji medij u Hrvatskoj.

– Uvjereni smo da će Dražen svojim znanjem i iskustvom, ali i svojom strašću prema novinarstvu i Večernjem listu, dati značajan doprinos daljnjem razvoju i uspjehu Večernjeg lista – rekao je.

– Siguran sam da će Dražen Klarić kao iskusan i već potvrđen medijski stručnjak zajedno sa svojim timom u kojem rade mnogi najbolji novinari zemlje suvereno savladati predstojeće izazove. Večernji list, kao vodeće dnevne novine u svom segmentu, time su u najboljim rukama – rekao je Klaus Schweighofer, član Uprave Styria Media Group.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije