Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TV sučeljavanje

Evo kako je prošlo TV sučeljavanje Ive Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović

TV sučeljavanje
Foto: Nova TV
1/9
08.01.2015.
u 21:00

U drugoj trećini emisije K. Grabar Kitarović se oporavlja i tuče Josipovića zašto kao predsjednik nije sazvao sjednicu Vlade budući da je država u katastrofalnom gospodarskom stanju

Osnovni dojam sučeljavanja predsjedničkih kandidata na Novoj TV, koje je odlično vodio Mislav Bago, jest taj da je Ivo Josipović bio znatno bolji i pripremljeniji nego na RTL-ovu televizijskom okršaju s Kolindom Grabar Kitarović. Čini se da je Josipović nakon lošeg izdanja na RTL-u prošao žestoki medijski trening. Umjesto ukočenog  izraza lica, sada je na usnama imao osmijeh, trudio se i  gledati u kameru i izravno se obraćati gledateljima/biračima, iako mu je na trenutke pogled bježao čas u voditelja, a čas u kameru.

Na RTL-u je izbjegavao pogledati svoju protukandidatkinju, a večeras ju je napadao s osmijehom gledajući je u oči. I dok je HDZ-ova kandidatkinja dominirala na RTL-u, Josipović je poveo u večerašnjem sučeljavanju. Nekima će možda biti odbojna zajedljivost i agresivnost koju je pokazao jer je gradio imidž uglađenog profesora, ali prvu trećinu emisije aktualni je predsjednik preuzeo potpunu dominaciju. Bio je u ofenzivi i svoju je protukandidatkinju stjerao u kut u kojem se ona neprestano morala braniti. Pitanje o tome bi li kao predsjednik/ca lagali ako je to u interesu države, Josipović je iskoristio kako bio optužio K. Grabar Kitarović da je lagala kad je rekla da ne smije objaviti plaću koju je imala u NATO-u.

U drugoj trećini emisije K. Grabar Kitarović se oporavlja i tuče Josipovića zašto kao predsjednik nije sazvao sjednicu Vlade budući da je država u katastrofalnom gospodarskom stanju. Iz tog dijela emisije najupečatljivija je njezina izjava: “Prestanite mi docirati kao profesor“ jer se Josipović branio na način da je Kolindu optuživao kako ne poznaje i ne razumije Ustav. Nijedna emisija ne može proći bez Tita i Tuđmana, pa je najupečatljivija Josipovićeva izjava  bila : „Da je Tuđman danas član HDZ-a, Karamarko bi ga izbacio iz stranke.“ Budući da se Josipović više puta kroz emisiju vraćao na pitanje Kolindine plaće u NATO-u i na optužbe da je sjedila u pljačkaškoj Sanaderovoj vladi, kraj sučeljavanja obilježili  su vrlo polemični dueli dvoje kandidata, a primjetno je da je Kolinda na samom kraju sučeljavanja žešće i spretnije odgovarala na te optužbe nego na samom početku kada ju je Josipovićeva nasrtljivost poprilično zatekla.

>> Tko je ostavio bolji dojam u sučeljavanju?

>> RTL: Josipović je za nastup dobio ocjenu 3.11, a Grabar Kitarović 3.07 

>> 'Zadovoljna sam sučeljavanjem, ja sam bila ja'

Komentara 589

OL
olrajt
17:09 08.01.2015.

...meni ne trebaju više nikakva sučeljavanja ,11.1. U boj,u boj za Hrvatski narod svoj!!!

Avatar ante_djakovo
ante_djakovo
17:30 08.01.2015.

Briljirao je on kad je cetnickog vojvodu poljubio po tri puta usred Zagreba!Briljantno!

Avatar Bond9
Bond9
17:31 08.01.2015.

Ako niste pogledajte jučerašnju Bujicu! Pitanja Mislava Bage trebala bi se i toga dotaknuti večeras! Odakle drugu Josipoviću tolika imovina i neka se očituje o svim ostalim itekako ozbiljnim optužbama iz jučerašnje Bujice! Kakve malverzacije pa i Sanader se tu čini kao mali mačić! Fuj!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije