Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON ARBITRAŽE
Povratak na članak

Cerar: Zagreb će presudu s vremenom prihvatiti. Plenković: Nema mehanizma

Sastanak dvojice čelnika u Ljubljani bio je prvi nakon objave arbitražne presude koju Slovenija smatra obvezujućom.

Komentari 109

MI
miso
17:12 12.07.2017.

Već sam ranije komentirao da sve zemlje trebaju prihvatiti Njemački prijedlog o poštivanju međunarodnih zakona i arbitraža. Po tim zakonima Slovenija je pogazila Sporazum o arbitraži (nije poštivala, tj. prekršila je čl. 10) i zbog toga treba prihvatiti novi dogovorr o granici s Hrvatskom. Time bi obje zemlje časno nastavile daljnju suradnju. (Sem že komentiral, da morajo vse države sprejeti Nemški predlog o spoštovanju mednarodnega prava in arbitraže. V skladu s temi zakoni, je Slovenija kršila arbitražni sporazum (ne spoštuje, tj. je kršil 10. čl.), Zato je treba sprejeti nov sporazum o meji s Hrvaščino. S tem bi Slovenija in Hrvaška častno nadaljevali sodelovanje).

VL
Avatar Apsalar
Apsalar
17:37 12.07.2017.

Da im damo nadležnost nad NAŠIM teritorijem dok pregovaramo?! Da mi je vidjeti hrvatsku vladu koja će uzgojiti ta mooda.

VL
PA
paulrodrigez
17:40 12.07.2017.

Pocnite pregovore o izlasku iz Eu, kao englezi , pa nek vide onda kako se raspada... bez hrvata....

VL
NE
Neonacionalist
17:34 12.07.2017.

Hrvatska je svjesno prodala taj dio svog morskog teritorija u zamjenu za ulazak u EU odnosno ukratko pristali smo na arbitražu i to po načelu tzv.slovenske pravičnosti a znalo se što to znači , nestrpljivi Slovenci su sebi zabili autogol sa onom aferom oko prisluškivanja zapravo nepotrebni jer bi dobili sve što su tražili a to je nama došlo ko naručeno i dalo razlog da se izvučemo iz kao što se otprije znalo nepovoljne arbitraže , mi nismo zapravo ništa dobili što već otprije nije bilo naše od Svete Gere pa onih zaseoka na kopnu i Joška Jorasa kojeg bi bilo bolje da smo dali njima a sačuvali našu polovicu Savudrijske vale . Kad Cerar kaže da će Hrvatska to s vremenom prihvatiti vjerovatno je u pravu , ako Plenković i ne bude doči će nam opet neka anacionalna vlada sa nekim novim Račanom koja će to prihvatiti poradi viših interesa jer uvijek su naravno viši interesi u pitanju samo neznam čiji jer hrvatskog naroda definitivno nisu.

VL
ST
Stipan
16:17 12.07.2017.

Hrvatska je ,nažalost to izgubila ali vladajući neznaju kako to narodu objasniti!

VL
Avatar raco
raco
15:12 12.07.2017.

obratit će se EK ako se ne uspiju dogovoriti, istoj toj koja po nama nije nadležna za pitanja granice??

VL
DU
Deleted user
15:11 12.07.2017.

Posve ispod medijskog radara je prošlo postupanje SLO u teškoj koliziji s tekstom arb. sporazuma, a koje nema poveznice s hrv. prigovorom (pristranost arb. vijeća). U tekstu sporazuma jasno stoji da ni jedna od strana neće poduzimati korake koji bi ... itd. itd. E pa SLO od 2015. godine sustavno podiže stotine km ograde duž hipotetske granične linije, nešto što je moguće bukvalno vidjeti iz aviona ili otići na granicu i opipati rukama. Međutim, iako se radi o teškom kršenju - arbitražno vijeće nije ni konstatiralo niti opomenulo SLO u tom "idiličnom" postupku razgraničenja. Zašto= Jer bi im pobjegli honorari... Ne, hvala! Nikakvi arb. sporazumi nam više ne trebaju u budućnosti, uostalom tek sad kreće lavina stručnih napisa o toj aferi i slovenskom Know how, tj. kako utjecati na nekoliko sudaca tijekom arb. procesa...

VL
PS
popevke sAm slagal
16:32 12.07.2017.

Koliko je ono slovenske bespravne gradnje na Jadranu?

VL
BO
boris
09:53 13.07.2017.

Šta je uopće išao tamo ako navodno ništa nije konkretno razgovarao?

VL
DO
doktorica
23:16 12.07.2017.

tuđe ne želimo,svoje ne damo!

VL
Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
20:15 12.07.2017.

Treba iz obrane preći u napad. Za početak uputiti Njemačkoj i EU komisiji prosvjednu notu za mješanje u bilateralna pitanja dviju članica, te nepoštivanje međunarodnog prava po kojem je RH legalno napustila arbitražu zbog korumpiranosti suda, te oglušivanje navedenih na priznate činjenice i obrane KORUMPIRANOG suda i sudaca po svaku cijenu, pa bilo to i oglušivanje na međunarodno pravo.

VL
DU
Deleted user
19:50 12.07.2017.

Slovenski mediji javljaju da slovenska vlada nastavlja snažno lobirati kako bi što više država dobila za svoje stajalište kako je arbitražna presuda obvezujuća i za hrvatsku stranu. Ukoliko Hrvatska do kraja ove godine ne bi pristala na implementaciju presude, sugeriraju neki mediji bliski diplomatskim izvorima, Ljubljana će za njeno izvršenje tražiti formiranje međunarodne komisije, a možda i tužiti Hrvatsku Sudu EU-a jer smatra da je presuda postala dio europskog pravnog poretka, odnosno pravne stečevine.

VL
SE
sekator2
15:27 12.07.2017.

Ima mehanizma, ima itekako. Isti onaj zbog kojeg smo bili prisiljeni ući u arbitražu. Ucjena! Ovaj put ne od Slovenije već od EU. Formalno nas nitko nije na arbitražu tjerao. Obzirom da se zna kako smo na ucjenu reagirali onda je ishod cijele ove priče unaprijed jasan. Stara hrvatska boljka.

VL
HA
hanzi
16:05 12.07.2017.

Kak je napisao novinar Index.hr, glup je onaj koji radi šteto sebi i ostalima, pa se toga ne zaveda. Hrvatska zbog neprihvačanja arbiražnog suda gubi ogromno. Koliko točne se neče nikada moći izračunati ali glavno da su politiki jači i narod jim veruje.

VL
SC
schwertransport
15:20 12.07.2017.

samo neka vjeruje

VL
KE
kentie
09:29 13.07.2017.

Pitanje za njemačku komoru pravnika: što je za njih arbitraža u međunarodnom pravu....btw. jer njemačke političke elite se olako odriču odluka Bundestaga i k tome konsenzualnih, zbog nekih "viših" interesa EU-a?

VL
HA
hanzi
15:25 12.07.2017.

Slovenija s Hrvatskom ne treba više o ničem razgovarati ili pregovarati. Zašto sa nekim pregovarati, koji ne poštuje odluke suda, kako če onda poštivati bilo kakav dogovor. Hrvatska ne treba više pregovarati sa EU o Šengnu ili uvođenju Eura, jer za to treba suglasje SLO, kojeg neće dobiti. Držite se Balkana, jer tamo vam je mesto i tamo čete ostati.

VL
Avatar comparator
comparator
06:16 13.07.2017.

Hrvatska je na rasprodaji ali se to radi ispod stola i to je jedino što mogu zaključiti ali baš granice to ide malo teže i u dužem periodu pa za takve poteze izdajnički političari traže pomoć i navodne pritiske velikih sila kako bi kao olfo na te pritiske morali pristati.

VL
Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
15:44 12.07.2017.

Jasno da cemo uz Boga i domoljublje skinuti gace kada euro gazde to odrede ali zasada balkanska domoljubna raja to jos nesmije saznati jer uz kopanje po kontejnerima se nebi osjecala kao svoja na svome.

VL
KA
kamenjar0404
00:01 13.07.2017.

Nikad vi necete nista naše oteti Slovenci,kao sto ni velikosrbi nisu uspjeli !!!! Ne zaboravite samo posten dogovor je moguc !!!!!

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.