Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NEKOLIKO ŽUPANIJA

Vatrogasci radili punom parom cijeli vikend, u jednoj intervenciji ozlijeđena osoba

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
15.02.2021.
u 12:35

Na tom požaru je ozlijeđena jedna osoba koja se, promatrajući požar sa strane, poskliznula i pala te ju je hitna medicinska pomoć zbrinula

Zbog hladnijeg vremena i vrhunca sezone grijanje vatrogasci su i protekli vikend imali puno intervencija u nekoliko županija, a tijekom gašenja požara u Sisku ozlijeđena je jedna osoba koja je sa strane promatrala požar te se poskliznula i pala.

Javna vatrogasna postrojba Sisak zaprimila je u subotu dojavu o požaru kuće u Donjem Komarevu kod Siska. Kuća je većim dijelom opožarena, a gašenje je bilo otežano s obzirom da se radi o objektu koji je teško oštećen u potresu te je označen crvenom naljepnicom.

Na tom požaru je ozlijeđena jedna civilna osoba koja se, promatrajući požar sa strane, poskliznula i pala te ju je hitna medicinska pomoć zbrinula, stoji u priopćenju Hrvatske vatrogasne zajednice.

U nedjelju su vatrogasci iz Zagorske JVP i DVD-a Tuhelj gasili kuću u Trstenom kod Tuhelja. Tijekom požara, vlasniku objekta je pozlilo te ga je zbrinula hitna pomoć.

U Slavonskom Brodu je uslijed curenja plina iz plinske boce te loženja otvorene vatre u ložištu peći na kruta goriva, došlo do eksplozije plinske smjese u obiteljskoj kući. Eksplozija je oštetila balkonska vrata i prozore te je došlo do zapaljenja kuhinjskih elemenata i zavjesa. Stanari su na vrijeme napustili objekt te stradalih osoba nije bilo. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Slavonski Brod.

U petak u večernjim satima zabilježena su dva požara krovišta u Zagrebu. Tijekom vikenda zagrebački vatrogasci su intervenirali na čak sedam požara dimnjaka. Jedan požar dimnjaka su gasili i dubrovački vatrogasci.

U subotu je Javna vatrogasna postrojba Vinkovci ugasila požar na obiteljskoj kući u Vinkovcima, a ukupna opožarena površina (krovište i ostale prostorije u objektu) iznosi oko 250 četvornih metara.

U Dinjevcu kod Pitomače požarom je zahvaćen gospodarski objekt površine oko 200 četvornih metara te krovište kuće. U gašenju požara sudjelovali su vatrogasci iz DVD-a Pitomača, Dinjevac i Kladare.

JVP Labin je u nedjelju navečer zaprimio dojavu o požaru krovišta stambene zgrade na lokaciji Labin, Titov trg. Požar je zahvatio krovište zgrade i tri stana, od kojih su dva u potpunosti zahvaćena požarom, a treći jednim dijelom.

U gašenju požara sudjelovali su vatrogasci JVP Labin, a stradalih osoba nije bilo. Požar je lokaliziran u 23,20 sati, a tijekom noći na požarištu je dežurala JVP Labin s dva vatrogasca i jednim vozilom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije