Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vatrogasci sirenama podržali Franu Lučića: Svi smo mi Frane Lučić

Lučić je početkom veljače djelomično dobio spor radi naknade štete protiv grada Šibenika i Republike Hrvatske koji su mu prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Općinskog radnog suda dužni isplatiti 1,75 milijun kuna i uz to nadoknaditi dosadašnje i buduće troškove tuđe pomoći i njege, izgubljene zarade te poboljšane prehrane.
10. ožujka 2019. u 14:01 4 komentara 598 prikaza
Vatrogasci pružaju potporu Frani Lučiću
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/13

Tišnjanski vatrogasci, uz potporu kolega iz drugih vatrogasnih društava u Hrvatskoj, postrojavanjem u Tisnom i uključivanjem sirena su u nedjelju ujutro pružili su potporu kolegi Frani Lučiću, jedinom preživjelom vatrogascu kornatske tragedije, koji ni nakon 12 godina nije dobio naknadu štete.

Frane Lučić Pokušat će se nagoditi DORH objavio žalbu na presudu Frani Lučiću: 'Ne postoji odgovornost RH'

 „Okupili smo se kako bismo i paljenjem sirena i postrojavanjem simbolično pokazali potporu našem kolegi Lučiću. Pozvali smo kolege vatrogasce iz cijele Hrvatske da se u isto vrijeme postroje u svojim mjestima. Proces i pregovori Frane Lučića oko naknade štete još traju tako da ništa nije završeno,“ kazali su vatrogasci tišnjanskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Na facebook grupi "Vatrogasci - oni su naši heroji" su objave o postrojavanju kojim se pridružuju potpori postavili u nedjelju vatrogasci iz više mjesta. Tišnjanski vatrogasci su sredinom veljače organizirali prosvjed u znak potpore Lučiću, poručivši da više neće šutjeti i da će sljedeći prosvjed biti na Markovom trgu.

Frane Lučić je u petak, 8. ožujka u pratnji odvjetnika proveo sat vremena u sjedištu Državnog odvjetništva (DORH) gdje nisu postigli nagodbu oko naknade štete.

Frane Lučić s odvjetnikom Kornatska tragedija Frane Lučić došao u DORH, trebao bi postići nagodbu oko naknade štete

Lučić je početkom veljače djelomično dobio spor radi naknade štete protiv grada Šibenika i Republike Hrvatske koji su mu prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Općinskog radnog suda dužni isplatiti 1,75 milijun kuna i uz to nadoknaditi dosadašnje i buduće troškove tuđe pomoći i njege, izgubljene zarade te poboljšane prehrane.

No, Državno odvjetništvo na tu je presudu uložilo žalbu zbog bitne povrede odredaba parničnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te pogrešne primjene materijalnog prava u nepravomoćnoj presudi.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je 28. veljače kako očekuje da bi se za tjedan, dva mogao postići dogovor oko nagodbe s Franom Lučićem. I Vlada je ranije potvrdila da će Državno odvjetništvo pokušati postići pravičnu nagodbu s Lučićem.

Dražen Slavica Kornatska tragedija 'Čitav niz povreda': ŽDO se žali na oslobađajuću presudu Slavici

Nepravomoćnu presudu Lučić je dobio nakon više od dvanaest godina od tragedije u kojoj je tijekom rutinske intervencije gašenja požara na otoku Kornatu poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, dok je on preživio s višestrukim ozljedama.

ITALIJA
Jeziva snimka obišla svijet: Medvjed se šuljao iza dječaka, 12-godišnjak ga nadmudrio
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
  • bljak007:

    Da je umjesto Frane Lučiča bio u pitanju koji političar, dobio bi istog trena odštetu, i još novčanu nagradu za posebne zasluge. Sramota od ljudi iz državnog aparata, još jedan dokaz kojim dokazuju za što smatraju nas ostale ljude.- POLUSVIJET.

  • ObrenM:

    Ne smije se mrziti,a posebice u Korizmi.Svojim snagama(bez Boga)nemoguce je voliti samozive politicare.Tima koji koce isplatu Frani ,dao bi duplo manji povrjede i duplo vecu naknadu-sto bi oni na to rekli?Koliko vecu odstetu bi trazili i promptno dobili?

  • silvio.dinora:

    Pravu istinu znaju glavodržitelji iz tog vrimena : general Josip Lucić , ministar Berislav Rončević, mup -- ovac Marijan Benko , zašto nekažu istinu , kako i od čega su izgorili vatrogasci !!! ... prikaži još! !!!