Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVD GRADAC
Povratak na članak

Vatrogasci pronašli čudnu cigaretu: 'Je li ovo terorizam?'

Potrebna je tek mala neopreznost da se dogodi veliki požar.

Komentari 110

BO
bojuki1
11:42 21.07.2017.

19 požara u Zadarskoj, 15 u Splitskoj, a u Šibenskoj županiji 10ak požara. 90% požara buknulo u ponedjeljak po najgoroj buri kada ni kanaderi ne mogu letjeti i onda neka mi netko veli da požari nisu podmetnuti? Sad dolazi ono najbolje, navodno je županijski vatrogasni zapovjednik za požara u okolici Splita već u 10:00 obavijestio Lozančića (Milanovićev kadar) i glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Tucakovića (SDP) o tome da treba dovesti vojsku na požarište jer postoji realna opasnost da požar dođe do Splita i mora prema Omišu,no da su obavješteni ignorirali to mišljenje čovjeka s požarišta i nisu reagirali do 16:00. Ukoliko je to istina stvar postaje puno ozbiljnija, imamo podmetnute požare, sabotaže u sustavu i medijsko-oporbenu paljbu po državnom vrhu. Netko je imao u planu veliku tragediju i rušenje Plenkovića i predsjednice ovog ljeta. Nešto se kuha, a državni vrh odnosno Plenković ne vidi dalje od svog nosa. Plenkoviću, otvori oči, vidio si da većina ljevičarskih medija požare iskorištava za rušenje vlade, ovi požari nisu slučajnost.

VL
Avatar tkozna
tkozna
11:08 21.07.2017.

Očito se radi o podmetnutim požarima, tim prije jer je sredstvo paljenja požara pronađeno. No to saznanje upučuje da se ne radi o elementarnoj nepogodi već kako to dokazi ukazuju o oblik terorizma. Elementarna nepogoda smatra se iznenadna velika nesrećaa koja prekida normalno odvijanje života, uzrokuje žrtve, štetu većeg opsega na imovini i/ili njen gubitak, te štetu na infrastrukturi i/ili okolišu, u mjeri koja prelazi normalnu sposobnost zajednice da ih sama otkloni bez pomoći. Elementarnu nepogodu uzrokuju prirodni, tehnički, tehnološki ili biološki događaji

VL
ST
stefj
11:20 21.07.2017.

Čini se da su sigurnosne službe ozbiljno podbacile... Zapravo je svejedno da li požare podmeću islamisti ili četnici ili su Kapović i Markovina napokon otišli u šumu, činjenica je da od takve vrste terorizma nemamo niti prevencije, niti je to spomenuto u strategiju... To što su Hrvatske šume zaposlile stotine promatrača od kojih očito nema neke koristi ne može se smatrati nekom prevencijom, već prije uhljebništvom. Ako se želi napraviti nešto korisno, onda je trebalo instalirati nekoliko kamera za rano upozoravanje, Što bi bilo kad i kamo isplativije od novih uhljeba... A službe bi trebale preventivno pratiti potencijalne teroriste, koliko god puno ih bilo...

VL
Avatar TAJSAM
TAJSAM
11:25 21.07.2017.

Kome tu nešto nije jasno sa ovako umotanom cigaretom i šibicama. Očiti terorizam. Pozdrav dobrim ljudima

VL
Avatar Aristarhh
Aristarhh
11:04 21.07.2017.

Vrijedan dokaz. Otisak. DNK

VL
BE
BeroII
11:15 21.07.2017.

Ma neeeee, nipošto to nije terorizam, to nam "braća", brinući se za naše zdravlje, samo organiziraju tjelovježbu. Ili su se možda dvogodišnja djeca igrala pa su pripremala ovakve "igračke". Smradovi smrdljivi, dabogda im se djeca igrala sa očnim jabučicama. Vidi se i po vrsti cigareta gdje pripadaju, YORK (Jugoslavenska Osma Republika Kosovo). Jedino pozitivno u svemu je da su cigarete pronađene i da se prema DNK može probati pronaći zločinac. A onda ga dajte dalmatincima.

VL
DU
Deleted user
11:42 21.07.2017.

nije uopće u pitanju da li će gorjeti samo kada.davnih godina,kada su ljudi iz šume preuzeli vlast seljake su proglasili kulacima i rastjerali,što u gradove što na minken banhof i bauštelu,pošumili su krš borovinom a koze proglasili najvećim narodnim neprijateljemm odmah iza okupatora i domaćih izdajnika.

VL
DU
Deleted user
12:39 21.07.2017.

Čini se da ovo političari ne budu mogli zataškati. Možda da kazne vatrogasce kojima će uzeti još novca jer su se usudili izaći sa ovim u javnost prije nego su konzultirali odgovorne na višim distancama.

VL
DO
domxerex
13:07 21.07.2017.

Požar oko splita je istodobno planuo na 25 mjesta. Možeš misliti što je to prirodno. Piromani sigurno, samo je pitanje motiva. Najgore ako se sipostavi da je neki Jovo ili Sejfo onda će se stvari morati zataškavati radi bratstva i jednista s ljevice ali i radi budala sa desnice koji bi mogli dohvatiti bilo kojeg Jovu ili Sejfu. Problem ostaje i morati će se rješiti jer ovako dalje ne die. Ne može se to više tolerirati. Što se mene tiče kazna piromanima bi bila pošumljavanje opožarenog područja. Kući ide tek kada se zazeleni cijelo opožareno podrućja. I trebalo bi s vremena na vrijeme dovesti TV ekipu neka ga snimi kako šljaka. Radi pedagoškog efekta kojeg jako nedostaje u našem korumpiranom i trulom pravosuđu. Možda bi bilo dobro naše sudce zamjeniti strancima.

VL
PU
puniša
11:40 21.07.2017.

Daj zapali si York...i naravno pročitaj članak...vi iz FARE mi niste jasni...

VL
PO
poluprovokator
11:32 21.07.2017.

Samozapaljenje je na granici naučne fantastike. Pa da zapališ roštilj moraš se pomučiti. Treba postaviti mrežu live kamera za rano uzbunjivanje i mrežu skrivenih kamera uz prilazne puteve za lakšu identifikaciju piromana.

VL
DR
drugPlenky
12:33 21.07.2017.

Aleluja

VL
KA
kapunjohan
13:02 21.07.2017.

Mnogi imaju interesa da se izazovu požari pa i oni ,,bolesni,,, tako da se toj vrsti ugroze ili terorizma treba oduprijeti sa modernim tehničkim sredstvima pa i kontraobavještanim informacijama, To što su pronašli vatrogasci je jako primitivan način ali ništa manje opasan, sigurno postoje mnogo savršenije naprave koje se postave prije a aktiviraju se u programiranom vremenu. Potrebno je mnogo truda i vremena da se zle namjere otkriju na vrijeme ako je to uopće moguće.

VL
BS
@bserver
14:48 21.07.2017.

'Je li ovo terorizam?' a je li more duboko?

VL
JP
josip.pivar11
17:33 21.07.2017.

Ova fotografija je mala inspiracija čak i malo većoj djeci kako da to oprobaju. To je trebao biti podatak za vatrogasce i policiju a ne za javnost.

VL
SB
sinisa.borkovic
16:11 21.07.2017.

zalosno je koliko se ne razislja glavom,pokazes nekakvu cigaretu na papiru i kazes narodu evo to je to i onaj je kriv,narod ga odmah na lomacu u afektu i to je to....pa zar se na pronadjen dokaz na licu mjesta ne zove policija i adekvatne sluzbe koje ce traziti otiske na licu mjesta i ostale dokaze a ne kontaminirati mjesto zlocina...kome odgovaraju ovakvo zataskavanje i skretanje na neupotrebljive dokaze ako vec postoje,zasto se sprda sa ojadjenim narodom...

VL
MO
morlak
20:28 21.07.2017.

Jeste li razmislili koliko je objavljivanje detalja ove naprave poticajno za razne bolesnike koji se sami ovome nikada ne bi mogli dosjetiti. Uključite mozak i razmišljajte o posljedicama onog što pišete da ne bi završili kao suučesnici!

VL
DU
Deleted user
13:25 21.07.2017.

Pitam se da li će se netko konačno probuditi i početi kontrolirati tko nam sve ulazi u Hrvatsku?

VL
Avatar Mario Profaca
Mario Profaca
15:26 21.07.2017.

Zorni naputak za piromane OVO JE BAŠ ZGODNO OBJAVLJENO, POUČNO ZA POTENCIJALNE PALIKUĆE! ✔ DVD Općine Gradac: "Pronašli smo dokaz da se požari podmeću, naime jutros u Gradcu na jedinom mjestu koje je još uvijek ostalo netaknuto vatrom, pronađena je je cigareta oko koje su omotane šibice, služila je piromanu da zapali vatru sa odgodom kako bi na vrijeme mogao pobjeći sa mjesta, Mi riskiramo živote. ulazimo u vatru spašavamo ljude i imovinu, a šta oni rade: podmeću; jel ovo terorizam ?!"

VL
VI
Vito
07:20 22.07.2017.

kolovrat: ___________ Povijesna je činjenica da su iz Splita u četnike otišli mnogi nezadovoljni Ustašama i partizanima _______ A to može potvrditi i sam hasan beg ović

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.