Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Situacija je pod kontrolom'

Vatrogasci intervenirali i u Hrvatskoj, podsjetili građane kako se ponašati prilikom potresa

Cigle na ulicama Mostara nakon što je jak potres pogodio BiH
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/8
23.04.2022.
u 13:01

"Važno je i probati ostati smiren, isključiti vodu, plin i struju, slušati vijesti iz provjerenih izvora te slijediti upute žurnih službi", poručio je Tucaković.

Nakon noćašnjeg potresa u BiH koji se osjetio i u Hrvatskoj, vatrogasci su zabilježili pet intervencija na sanaciji dimnjaka i puknutog stakla u Metkoviću, a na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije sanirala su se pojedina mjesta na kojima je došlo do odrona.

Nije bilo potrebe uključivanja vatrogasaca s područja drugih županija, priopćeno je u subotu iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ).

"Situacija je pod kontrolom. Podsjećamo građane da se prilikom potresa odmaknu od stupova, dalekovoda i građevina te da ne koriste dizala", podsjetio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te dodao kako nakon potresa treba izaći na otvoreno i osloboditi ceste vozilima hitnih službi.

"Važno je i probati ostati smiren, isključiti vodu, plin i struju, slušati vijesti iz provjerenih izvora te slijediti upute žurnih službi", poručio je.

Podsjećamo, u potresu magnitude 6,1 stupnjeva Richtera, koji je u 23:07 pogodio područje Hercegovine, više je osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede, potvrdili su iz zdravstvenih ustanova.

Euromediteranski seizmološki centar (EMSC) zabilježio je nakon toga potresa tri manja podrhtavanja tla magnitude 3,1, 2,7 i 3,9 stupnjeva Richtera.

Seizmološka služba pri Geofizičkom odsjeku PMF-a, pak, izvijestila je naknadno, nakon razornog potresa u 23.07 sati kod Nevesinja u Bosni i Hercegovini magnitude 6.1 po Richteru, da su u 23,14 sati njezini seizmografi zabilježili umjeren potres na istom epicentralnom području nedaleko Ljubinja u BiH. Magnituda tog potresa iznosila je 3.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice, naveli su.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije