Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žrtva potresa

Tuga u BiH zbog smrti 27-godišnje Elmire: 'Njena majka je zvala u pomoć, jedva smo kamen podigli'

Foto: Denis Kapetanovic/Pixsell/Facebook
1/8
23.04.2022.
u 11:57

Sinoć u 23.07 BiH je pogodio snažan potres magnitude 6,1 po Richteru

U potresu koji je sinoć pogodio istočnu Hercegovinu poginula je 27-godišnja Elmira Sefo. Stradala je prilikom pada stijene na kuću u Stocu. Od nje se danas na društvenim mrežama opraštaju prijatelji i poznanici, a brojne druge osobe poslale su poruke podrške obitelji. 

- Rahmet njenoj dobroj duši i neka je Milostivi obaspe svojom milošću i oprostom - stoji u jednoj objavi na Facebooku. 

Foto: Screenshot/Facebook

- S tugom sam primila vijest o jakom potresu koji je sinoć pogodio Bosnu i Hercegovinu, a osjetio se i u Dalmaciji. Izuzetno me žalosti što je potres nanio nenadoknadivu štetu, ugasivši jedan mladi život. Izražavam sućut obitelji Elmire Sefo, a građanima BiH potporu i solidarnost - poručila je eurozastupnica Željana Zovko.

- Vrlo tužna vijest o tragičnoj pogibiji mlade žene u Stocu uslijed potresa. Naše misli i suosjećanje su s njezinom obitelji - naveo je Matt Field, britanski veleposlanik u BiH. 

Glasnogovornik turske ambasade u Bosni i Hercegovini Ömer Çetres na svom je Twitter profilu također objavio fotografiju 27-godišnjakinje. 

Prvi susjed obitelji Sefo, Ibrahim Čerkez, ispričao je za Dnevni avaz što se sve odvijalo protekle noći.

- Evo, vidite, njihova kuća je dobre građe, ali kamenje sa obližnjeg brda... Da nije toga bilo... Majka joj je zvala mog sina, 'pomozi, kamen nam je u hodniku'. Elmira je iz sobe izašla na hodnik u trenutku kada se valjda kamen obrušio. Jedva smo sin i ja kamen podigli - rekao je Čerkez za Dnevni avaz.

Podsjetimo, sinoć u 23.07 BiH je pogodio snažan potres magnitude 6,1 po Richteru. Radi se o najjačem zabilježenom potresu u BiH od 1969. godine, a tijekom noći još se osjetilo nekoliko potresa. Na brojnim objektima nastala je šteta, a najgore se osjetilo u Stocu. 

VIDEO Pogledajte snimku iz Mostara odmah nakon sinoćnjeg jakog potresa u BiH

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
18:54 24.04.2022.

Nek joj Allah azze we dzelle podari dzennet a porodici sabur.

Avatar KAPELSKI
KAPELSKI
12:50 23.04.2022.

Počivala u miru

DU
Deleted user
12:43 23.04.2022.

Počivala u miru. Sućut obitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije