Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPALI GA U KOMENTARIMA

Bivši fratar objavio nakon potresa: 'Kakav potres?! Odavno nisam ovako uživao. Slava Bogu!'

Cigle na ulicama Mostara nakon što je jak potres pogodio BiH
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/5
23.04.2022.
u 12:15

Doista, uživao sam, bio sam smiren u svog Boga pun pouzdanja, odgovorio je na prozivke bivši fratar

Sinoć je na području istočne Hercegovine došlo do snažnog potresa, a u kojem je 27-godišnja djevojka izgubila život jer je stijena pala na njenu obiteljsku kuću u Stocu. 

Još nisu objavljeni točni podaci štete koja je nastala. Nedugo nakon potresa, na svom Facebook portalu oglasio se bivši fratar iz Čapljine Bože Radoš koji je napisao kako ''odavno nije ovako uživao''. 

- Kakav potres?! Odavno nisam ovako uživao jer, upravo sam izmolio: Isus je uz mene. Još podrhtava... mislim da je iznad 6 stupnjeva. Slava Bogu Svesilnom! - napisao je fra Bože.

Njegovim pratiteljima nije se svidjela ova objava. 

- Uživaš u nesreći. Empatija nula, ljubav prema bližnjem također - odgovorio je jedan pratitelj. 

- Poštovani fra Bože! Nije mi jasno što ste s ovom izjavom htjeli reći. Ja kao vjernica se isto molim Bogu svevišnjem svaki dan za svoju obitelj i za sve ljude bez obzira na vjeroispovjest. Jeste li se možda zapitali da li je vaša izjava ishitrena kada znamo da je djevojka poginula i da ima ozljeđenih i oštećenih domova....i hoćete li pomoći potrebitima.....Molitva nema nikakvu moć ako uz molitvu ne pomažete potrebite - podrobno je napisala druga pratiteljica, dok su se neki i složili s mišljenjem fra Bože. 

Ovaj kontroverzni fratar brzo je i odgovorio na sve prozivke koje su stigle na njegov račun. 

- Doista, uživao sam, bio sam smiren u svog Boga pun pouzdanja. Bio sam sretan da moj Bog može pokazati koliko je čovjek malen i koliko jedan potres zna čovjeka učiniti malenim - objasnio je. 

Bivši fra Bože Radoš inače je popularan po svojim kontroverznim izjavama, a svoje misli često objavljuje u videima na svojim kanalima na društvenim mrežama. Jedne od njih bile su i za vrijeme pandemije koronavirusa, kada je bio uzrujan zbog mjera zaštita koje su bile uvedene u crkvama. 

- Onda najgluplje što može biti je kada jedan biskup, koji je svoju doktorsku disertaciju napisao tako da je jedan doktor koji je ugledan za nju rekao da je i dijete u osnovnoj školi može bolje od njega sastaviti, odluči da bi se kao zaštita od koronavirusa trebalo izbaciti blagoslovljenu vodu iz kamenica. Svatko zna da voda čisti i da sebi ne sadržava nikakve viruse, ni obična, a kamoli blagoslovljena. Ali demonu smeta blagoslovljena voda jer ona je moćno sredstvo protiv demona i njegovih moći, pa i protiv moći koronavirusa - kazao je Bože Radoš. 

>> VIDEO Jeziva snimka iz dubrovačke crkve za vrijeme sinoćnjeg potresa: Prvo se čuo huk, a onda podrhtavanje!

Komentara 3

DR
drapesutra
19:32 25.04.2022.

Javi nam fratre, je li i Bog uživao.

GO
goga1111
08:00 24.04.2022.

...Zašto ovaj bolesnik nije u odgovarajućoj instituciji ???

DU
Deleted user
13:01 23.04.2022.

Po Bibliji, postoji Bog i vrag. Bog stvara, vrag razara. Iliti, Bog su sile stvaranja, a vrag sile razaranja. Sve na našoj planeti je tako. Borba je stalna pa tko pretegne. Ako se vrag raduje razaranju, kako se Bog možee tome jednako kao vrag radovati? Tko je čitao Bibliju kako treba, valjda se je zapamtilo da je Isus rekao da tamo kamo on ide, mi ne možemo. Znači, mogu jako rijetki s obzirom na sve ljude koji su dosad živjeli. Znači rijetki. I da niti on sve ne zna. Jer, ne mogu svakoj generaciji biti posljednja vremena. Ali, mi ovako bahati, sve znamo. No, krasno. Nije normalno radovati se bilo kakvom razaranju ili si utuviti u glavu da su baš u ovo vrijeme posljednja vremena. Dobro, reciklaža ili razaranje u prirodi je takvo da bolje ne postoji, ali osjećaji ljudi pri gubitku ljudi, patnje, razaranje svog doma, javnih ustanova itd., ne bi spadalo u nešto normalno. Naravno, ako čovjek želi biti čovjek. Pouka iz Biblije koja se stalno naglašava : Ne vezati se za niti jednog čovjeka u tim stvarima. Jer, u nuli, ono božje, izvrsno obavlja svoj posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije