Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U strahu od policije aktivisti su tajili lokaciju današnjeg prosvjeda

Varšavska: Točno u podne "Živi zid" na Trgu Francuske Republike

varšavska
Foto: Sanela Majdandžić/VLM
1/2
16.02.2010.
u 12:13

Josipović je od dvojice najistaknutijih organizatora prosvjeda protiv izgradnje Horvatinčićeva projekta "Cvjetni" želio čuti svaki detalj prošlotjedne policijske intervencije.

Otkrivena je tajna lokacija današnjeg novog prosvjeda Udruge Pravo na grad i Zelene akcjie. Aktivisti će danas točno u podne ponovo demonstrirati na Trgu Francuske Republike. Informaciju o lokaciji akcije prosvjednici su do sada tajili.

Živi zid točno u podne
– Lokaciju akcije “Živi zid” tajimo, jer ako procuri u javnost neće uspjeti – rekao je u utorak Tomislav Tomašević, predsjednik zelene akcije.

Današnja akcija, govori Tomašević, dogodit će se zbog Varšavske ulice

– Ova akcija nije javno okupljanje niti apel građanima da nam se masovno pridruže. Ono što smo zamislili odnosi se samo na volontere koji su se prijavili za sudjelovanje u našim aktivnostima, napose u “Živom zidu”. Oni su SMS-om već obaviješteni o vremenu, a uoči početka akcije izvijestit ćemo ih i o točnom mjestu prosvjeda – objasnio je predsjednik Zelene akcije, a o detaljima današnje akcije nije želio govoriti.

Josipović s Tomaševišem i Celakoskim

Ivo Josipović sastao se s Tomislavom Tomaševićem, predsjednikom Zelene akcije, i Teodorom Celakoskim iz Prava na grad. Josipović je od njih želio čuti svaki detalj prošlotjedne policijske intervencije, kada su privedena 23 aktivista koja su u kontejnerima prosvjedovala protiv izgradnje rampe u Varšavskoj ulici.

– Predsjednik ih je primio na njihov zahtjev. Iznijeli su mu svoje viđenje problema Varšavske ulice i projekta “Cvjetni” – rekla je Danica Juričić Spasović, glasnogovornica izabranog predsjednika. Vođe aktivista, pak, nisu željeli iznositi previše detalja o susretu s Josipovićem, koji se u njegovu uredu održao dan prije novog prosvjeda.

Komentara 170

DU
Deleted user
20:26 16.02.2010.

U ovoj se nasoj drzavi stvarno ne zna tko sta radi i zasto. Kakva smo mi banana drzava ukljucujuci predsjednika, vladu i zelene naravno.

OB
-obrisani-
21:30 16.02.2010.

LUDO....kako se prezivam..??

OB
-obrisani-
18:11 16.02.2010.

Imam ZASTAVU sa srpom i cekicem!!!! Dali mogu doci na INOUGURACIJU buduceg presjednika?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije