Naslovnica Vijesti Hrvatska

Varga o preuređenju sobe za 1,2 milijuna kuna: I mene je 'stepla' struja!

Varga je uvjeren da će Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) izaći iz državne riznice 1. siječnja sljedeće godine, a o izlasku HZZO-a, kaže, neće odlučivati ministar financija, već predsjednik i potpredsjednici Vlade
07. listopada 2014. u 17:46 21 komentara 1603 prikaza
Siniša Varga
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Ministar Varga na Hrvatskom radiju, u emisiji "Izaberi zdravlje",  izjavio je da se i on zabrinuo kada je vidio cijenu od milijun i dvjesto tisuća kuna za preuređenje sobe za sastanke HZZO-a. Inače, i dalje je nejasno zašto se uopće išlo u preuređenje kad je u smjernicama Zavoda za 2014. izgradnja nove, zajedničke zgrade. Ministar je odluku o preuređenju pojasnio izjavom da je i njega "stepla" struja.

Varga je uvjeren da će Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) izaći iz državne riznice 1. siječnja sljedeće godine, a o izlasku HZZO-a, kaže, neće odlučivati ministar financija, već predsjednik i potpredsjednici Vlade.

Varga je rekao kako je na sanaciju zdravstvenog sustava samo ove godine potrošeno 1,7 milijarde kuna, a još toliko novca za podmirenje dugova ministar očekuje do kraja godine.

Prema Varginim riječima, HZZO sada kasni s plaćanjem 240 dana, no pojedine bolnice kasne i 600 dana. To je neodrživ način poslovanja, istaknuo je. – Želimo da zdravstvo raspolaže s namjenski prikupljenim novcem, a ne da kao dosad ovisi o dnevnoj politici i bilancama državnog proračuna – kaže ministar.

Varga se osvrnuo i na Masterplan funkcionalnog spajanja bolnica koji je trenutačno u javnoj raspravi, a pred saborskim zastupnicima trebao bi se naći krajem ovoga mjeseca ili početkom studenoga. On će, kaže, dovesti do racionalizacije osoblja te smanjiti preopterećenost pojedinih liječnika koji još uvijek rade i do 240 sati mjesečno, no otkaza, ističe, neće biti.

Upitan za angažman PR tvrtke "Rijetka biljka" koja je za 177 tisuća kuna izradila monografiju HZZO-a, Varga je odgovorio da se ne radi o PR usluzi te da time nije prekršio Vladinu uredbu o zabrani angažiranja PR agencija.

>> Varga o HZZO-u: 'To nije na Lalovcu već na premijeru i potpredsjednicima'

>> Varga platio tvrtki Rijetka biljka članak na Wikipediji

Piraex
Svi na struju
Kako turistički djelatnici i ugostitelji mogu profitirati od sve veće zastupljenosti električnih automobila

A1 izdvaja za Vas

  • cos 01:

    Stvarno nas smatraju maloumnima.Taman pomisliš otišao lopov kad ono došao možda još veći.A za ovih 1. 700 000 000,00 ispada da je uredio oko 600kvadrata.

  • zgbzoran:

    hahaha, majko mila ovi nisu u onix opločili sobu ovo su sa lovom obljepili i to starčevići sve hahahhaha, koji smo mi tulavci hahaha i treba nas jašit

  • crocro:

    Nema takve sobe od 50-tak kvadrata a da se za njihove potrebe ne bi mogla preurediti za najviše 100-200 000 kuna. Pa nije to prostorija u kojoj će sastančiti Obama. Za 1 200 000 kuna očigledno da je negdje ugrađeno ... prikaži još! zlato, srebro ili dr. plemenito kamenje. Uređenje je najmanje 5 puta preplaćeno.