Naslovnica Vijesti Hrvatska

Predsjednica se sastala s Merkel i Brnabić, otkrila o čemu su pričale

Ono što je meni gospodin Galić rekao jest da je bio dva puta u kontaktu s gospodinom Vargom i to tijekom kampanje kada su se javljali različiti trolovi i stranice koje su promicale govor mržnje, rekla je predsjednica
14. studenoga 2018. u 06:45 77 komentara 7729 prikaza
Katrin Jakobsdottir, Angela Merkel, Kolinda Grabar-Kitarović i Ana Brnabić
Foto: Ured predsjednice
Pogledajte galeriju 1/2

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović razgovarala je u utorak navečer s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel tijekom svečane večere u Berlinu povodom Gospodarske konferencije dnevnika Süddeutsche Zeitung, nakon čega je u izjavi novinarima demantirala medijske spekulacije o sudjelovanju Franje Varge u njezinoj predizbornoj kampanji 2014. 

prava elegancija Stručnjak ocjenjuje našu predsjednicu. Pogledajte kako se mijenjao modni stil

"Razgovarali smo o položaju žena u politici, ali i o mnogim drugim temama iz međunarodne politike, između ostalog i o američkom predsjedniku Donaldu Trumpu i njegovu odnosu prema Europi“, rekla je hrvatska predsjednica nakon svečane večere u zgradi Njemačkoj povijesnog muzeja tijekom koje je razgovarala i s premijerkom Islanda Katrin Jakobsdottir i premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Katrin Jakobsdottir, Angela Merkel, Kolinda Grabar-Kitarović i Ana Brnabić
1 / 4
Kolinda Grabar-Kitarović

Kolinda Grabar-Kitarović je najavila da će se sutra u svom govoru, kojim se završava trodnevna Gospodarska konferencija, osvrnuti na Inicijativu triju mora i na potrebu brisanja razlika između tzv. stare i nove Europe.

Predsjednica je rekla da se u svom govoru neće baviti Marakeškom deklaracijom.

"O tome sam sve rekla, mislim da je sada stvar resora da nastavi posao", rekla je Grabar-Kitarović.

U vezi s pitanjem svog savjetnika za nacionalnu sigurnost Vlade Galića i afere SMS, odgovorila je kako Franjo Varga nije radio u njezinoj predizbornoj kampanji.

Kolinda Grabar-Kitarović SPOR IZMEĐU PANTOVČAKA I BANSKIH DVORA Grabar-Kitarović: Netko pokušava napraviti razdor između mene i Vlade

"Ono što je meni gospodin Galić rekao jest da je bio dva puta u kontaktu s gospodinom Vargom i to tijekom kampanje kada su se javljali različiti trolovi i stranice koje su promicale govor mržnje. Ali Varga nije radio za kampanju. Nikakve usluge od njega nisu tražene niti smo kreirali ikakve trolove. Iskreno, ja sam tada bila previše zaposlena oko programa da bi razmišljala o logistici. Znam samo da sam suradnicima na početku kampanje rekla da želim da sve bude čisto da se ne bavimo prljavim poslovima. Kao što znate ja tijekom kampanje nikada nisam išla na osudu bilo koga nego sam govorila o radu i radnim učincima i nisam dala da se ikog osobno napada“, rekla je predsjednica koja je dodala da će ponovno razgovarati o toj temi sa svojim savjetnikom Galićem.

Tjednik Nacional u novom broju spekulira da je Franjo Varga, glavni osumnjičenik u aferi SMS, bio angažiran na predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar Kitarović 2014. godine. I to zato što je Vargu u HDZ, prema vlastitom priznanju, doveo Vlado Galić, današnji savjetnik predsjednice za obranu i sigurnost. 

Pogledajte video o vojnom avionu F-35:

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • Avatar Trn
  Trn:

  Vidi se da razni zavidni trolovi komentiraju Kolindu, zar bas ni rijeci o "komsinici"s Krka ?

 • SoloHan:

  Koji su ovo frajeri s Kolindom i Islanđankom.

 • Avatar MilanZoranovic
  MilanZoranovic:

  Ja na slici vidim samo jednu ženu - našu Kolindu, a ovih troje su neki ružni muškardini