Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prava elegancija

Stručnjak ocjenjuje našu predsjednicu. Pogledajte kako se mijenjao modni stil

Foto: Profimedia
1/8
13.11.2018.
u 13:54

Kolinda se na komemoracijskoj ceremoniji u nedjelju pojavila ponovno u izrazito elegantnom izdanju, u bež kaputu zanimljivog kroja, te je cijeli look upotpunila štiklama s uzorkom leoparda.

Na svečanosti u Parizu gdje se obilježavalo 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata, Hrvatsku je predstavljala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Sjedila je u prvom redu tijekom svečanosti, gdje je bilo više od 60 državnika iz cijelog svijeta. Osim nje, ondje su bile i dvije prve dame, čiji stil odijevanja je često kritiziran ili hvaljen – Melania Trump i Brigitte Macron.

Na službenom prijmu, održanom u subotu, Grabar-Kitarović i Macron bile su jako slično odjevene, u vrlo sličnim nijansama plave boje. Modni stručnjak Borut Mihalić navodi da izbor te boje zasigurno nije bio slučajan, jer su francuski vojnici u prvom svjetskom ratu nosili odore plave boje.

– Predsjednica nosi polu-peplum top, moderniju verziju onoga koji je bio popularan prije nekoliko sezona, a srebrne cipele i torba su dobro usklađene, te je usklađena i s mužem Jakovom koji nosi kravatu u boji Kolindina kompleta, sve je to gotovo “ton sur ton”- kaže Borut i dodaje: – Za razliku od Kolinde, Brigitte Macron odlučila se za malo zatvoreniji pristup, pa je uz suknju do iznad koljena(dužina koju najčešće bira i na kojoj inzistira) obukla sako, što je atipično za svečane prilike.

I francuski predsjednik Emmanuel Macron odabrao je za ovu priliku odijelo plave boje vrlo slične onoj koju nosi njegova žena, no kako sve ne bi bilo previše monotono, obukao je i bijelu košulju.

Melania Trump nije bila na svečanom prijmu, ali je u nedjelju s Brigitte Macron posjetila muzej u Versaillesu. Ondje su dvije prve dame pozirale u zanimljivim odjevnim kombinacijama. Melania se odjenula jako američki, vrlo 50-e, Jackie O. I ona se ovaj put odlučila za “ton sur ton” kombinaciju, ali melange plavu boju – rekao je Borut i nastavio: Brigitte Macron se ponovno odlučila za sako, ali ovaj put u vojnički zelenoj boji s dvorednim kopčanjem, koji je čak, rekao bih, malo romantičnijeg kroja.

Možemo uočiti nekakve sličnosti između dvije prve dame, one imaju gotovo jednake štikle, s neznatnom razlikom u dekolteu cipele, a jedna i druga imale su istu ideju; nose šalove koje im prikrivaju vrat.

Melania nosi šal krutog materijala koji radi formu, dok Brigitte nosi svileni(ili viskozni) šal koji je ipak malo lepršaviji, no jednako su ih zavezale.

Kolinda se na komemoracijskoj ceremoniji u nedjelju pojavila ponovno u izrazito elegantnom izdanju, u bež kaputu zanimljivog kroja, te je cijeli look upotpunila štiklama s uzorkom leoparda.

Foto: Profimedia

Jedan od detalja koji je Borutu “upao u oko”, jer je predsjednica za ovu priliku malo podigla kosu, njezine su naušnice rađene prema motivu peružina, sastavnog dijela dubrovačkog kolarina. Mihalić je komentirao kako je stil predsjednice i ovaj put na nivou, te da je stvarno dobro izgledala. 

Pogledajte kako se mijenjao modni stil predsjednice:

 

Ključne riječi

Komentara 72

BA
barbaizamerike
14:05 13.11.2018.

Ona je ko i vino sto starija to bolja u politici svaka cast

HR
Hrvatska
14:06 13.11.2018.

Princezaa Hrvatska. Najljepsa.👗

Avatar Le-Freak
Le-Freak
14:34 13.11.2018.

Mozda nisam skroz neutralan jer volim nasu predsjednicu zbog njene inteligencije, sposobnosti i patriotizma ali mi se nekako cini daleko atraktivnija. Na srecu nije obukla stikle inace bi naljutila ove druge dvije. Sposobna inteligentna i jos superseksi, mon dieu thats too much.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije