Naslovnica Vijesti Crna kronika

Varaždinska policija zaplijenila drogu vrijednu milijun kuna

Drogu su u kamionu punom čipsa krijumčarila dvojica muškaraca, 38-godišnjak i 31-godišnjak, obojica državljani Bosne i Hercegovine.
06. prosinca 2013. u 10:57 3 komentara 2605 prikaza
droga,amfetamin
Foto: PU Varaždin
Pogledajte galeriju 1/4

Oko tri kilograma amfetamina i nešto više od sedam kilograma smjese za miješanje s amfetaminima u srijedu su na graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska u Varaždinskoj županiji zaplijenili službenici varaždinske granične i kriminalističke policije u suradnji s Carinskim uredom.

Drogu su u kamionu punom čipsa krijumčarila dvojica muškaraca, 38-godišnjak i 31-godišnjak, obojica državljani Bosne i Hercegovine.

– Djelatnicima na granici muškarci su se učinili sumnjivi i krenuli su pretraživati kamion uz pomoć psa za detekciju droga. U tovarnom prostoru bilo je mnogo paleta s legalno deklariranom robom pakiranom u male pakete, većinom čips, no u jednoj od paleta pronađena je i droga te smjesa za miješanje s drogom – objasnio je jutros načelnik postaje granične policije Varaždin Vladimir Friščić na izvanrednoj konferenciji za novinare sazvanoj zbog zapljene.

marihuana otok Kaprije More na obalu donijelo 60 kilograma marihuane

Vrijednost oduzete droge procjenjuje se na oko 320.000 kuna, dok bi mješavina droge i oduzete smjese u uličnoj prodaji postigla cijenu oko milijun kuna.

Dvojica krijumčara droge nalaze se u pritvoru u varaždinskom istražnom zatvoru uz kaznenu prijavu, a policija nastavlja daljnje kriminalističko istraživanje kroz međunarodnu policijsku suradnju i provjere.

Naime, kako je objasnio voditelj službe krim-policije Dražen Bobek, droga nije bila namijenjena za prodaju na području Hrvatske već za daljini tranzit u inozemstvo.

Elipso

 • micika59:

  zaboga graničoj policiji bili su sumnjivi kako može netko to napisati pa normalno da je bila dojava rekx je bio tu i carinici stvarno nos za kriminal i organiziranost kao u američkim filmovima

 • Hoch03:

  Bili su im sumnjivi , jer imaju 38 god ili zati jer je netko javio da dolazi vozilo sa brojem, imenom i ostalim podatcima.. a onda nastupa REX koji to sve nadje a dva vozaca (99% nevina") sad u prdekani.. !

 • Avatar žič
  žič:

  bedasti komentari,moraš zbilja biti cool ako prevoziš drogu,ako nisi,,vičan,,tom poslu uvijek te policija ili carina po nekim znakovima nervoze ili pretjerane ljubaznosti skužiju....