Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PADA BROJ HOSPITALIZIRANIH

Varaždinska bolnica spremna testirati i cijepljene zdravstvene djelatnike

U Varaždinskoj županiji 107 noozaraženih, šest preminulih
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
05.12.2021.
u 23:25

U Općoj bolnici Varaždin sve je bolja epidemiološka situacija. Ravnatelj Damir Poljak kaže da je broj hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na koronavirus u proteklih tjedan dana pao s 252 na 206, a zahvaljujući mobilizaciji Ministarstva zdravstva u ispomoć stiže deset medicinskih sestara kako bi se postojeći zdravstveni kadar rasteretio.

Ravnatelj Poljak naglasio je kako je od 206 hospitaliziranih pacijenata, njih 18 na respiratoru, a u posljednja 24 sata je preminulo sedam osoba.

Pada i broj zaraženih djelatnika. Najveći broj djelatnika izvan pogona bio je 65, dok ih je trenutno 39 koji su u samoizolaciji ili su covid pozitivni.

- Trenutno imamo preko 80 posto cijepljenih zdravstvenih djelatnika. Na tjednoj bazi se, svakih 48 sati testira 87 djelatnika - ističe Poljak.

Ovog tjedna trebao bi započeti i pilot projekt Ministarstva zdravstva u sklopu kojeg će se testirati i zdravstveni djelatnici koji su cijepljeni  Iako Opća bolnica Varaždin još uvijek nije dobila službenu obavijest, ravnatelj Poljak naglasio je kako su spremni uključiti se u projekt. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
02:16 06.12.2021.

oh, ne, ne, nenenenene. vaxburaz, kaj se dogadja? a-are we the baddies (too)?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije