Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije je mogao vidjeti

Zadnje dane provest će s njom: 'Pustit će suprugu kući, umrijet će doma'

zabranjene posjete
Foto: Dino Stanin/Pixsell
16.03.2020.
u 22:53

Supruga Leona Grgića završila je na palijativnoj njezi u bolnici u Novom Marofu, a on je zbog koronavirusa nije mogao vidjeti

Leon Grgić, 49-godišnji Varaždinac koji je zbog novonastale situacije oko koronavirusa ostao odvojen od supruge Dolores koja se nalazi na palijativnoj njezi u bolnici u Novom Marofu, zadnje će dane ipak provesti s njom.

On se, naime, jučer požalio da zbog zabrane posjeta ne može vidjeti suprugu koja je zbog velikih bolova završila u bolnici. Dolores, naime, boluje od raka pluća te odbrojava posljednje dane svoga života.

No, ona ga je danas nazvala iz bolnice.

–  Rekla mi je: „Ljubavi, gdje si? Zašto si me ovdje ostavio, zašto te nema..Pa znaš da te čekam. Uostalom, ja ovdje uopće nemam svoju odjeću.“ Zvučalo je tako suvislo da nisam mogao vjerovati. Odmah sam je počeo smirivati i objasnio sam joj kako činim sve što mogu da što prije dođem, ali da su u međuvremenu, dok je ona spavala, malo postrožili pravila bolnice te da sad nije tako lako doći  – ispričao je Leon za 24 sata. Nedugo nakon poziva supruge, uslijedio je drugi poziv.

VIDEO Igor Rudan: Što svatko od nas može sada učiniti u borbi protiv pandemije COVID-19?

Zvalo ga je osoblje bolnice te su mu rekli da nema nikakve šanse da ga puste da bude uz suprugu te da jedino što mogu učiniti kako bi bilo zajedno je da ju otpuste kući.

– Milijun izmiješanih emocija prostrujalo mi je glavom. A onda sam samo bio presretan iako pomalo uplašen. Moja je supruga, čim je malo došla k sebi, shvatila kakva je situacija i da ja neću doći. Odmah je zatražila da je puste kući i rekla da tamo ne namjerava ostati ni minute. Danas mi dolazi. Ja sada tražim bolnički krevet po oglasima. Obećali su nam i palijativnu skrb kod kuće, ali znam da ću na kraju ostati kao i uvijek sam s njom. I opet ću dati sve od sebe kao i ranije – rekao je Leon.

>> Tema: Koronavirus

Ključne riječi

Komentara 22

ZE
Zeneka
00:46 17.03.2020.

od ovog srce puca, a vi stavite ovakav naslov, nemam dovoljno grdu riječ koju bih vam uputio, zapitajte se kakvi ste vi to ljudi?!

DU
Deleted user
23:19 16.03.2020.

"stigle dobre vijesti" - zbilja se radi o bolesti.

FE
Feiichy
01:00 17.03.2020.

Neukusan i neprimjeren naslov. Može vas biti sram.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije