Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priveden u petak

USKOK proširio istragu i na pulskog kirurga koji je lažirao nalaze

Pula: Ravnateljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić održala je konferenciju
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/2
06.02.2021.
u 13:01

Osumnjičeni 59-godišnjak isto je postupao i s nalazima sudionika stvarnih prometnih nesreća

 Istragu u aferi zloupotreba osiguranja u Istri Uskok je u subotu proširio na kirurga pulske Opće bolnice Rajka Ćelovića koji je uhićen dan ranije na radnom mjestu.

U priopćenju, u kojem tužiteljstvo navodi samo dob okrivljenika, ističe se da je Ćelovića radi varanja osiguravajućih društava u  zločinačko udruženje povezao prvookrivljeni koji je od ranije u pritvoru.

Liječnika je angažirao za izrađivanje lažnih liječničkih nalaza u računalnom sustavu Opće bolnice Pula, kao i izvan navedenog sustava i to za pojedine sudionike fingiranih prometnih nesreća te nesreća koje su se stvarno dogodile.

Tužiteljstvo je preciziralo da je Ćelović, koristeći svoju i šifre drugih liječnika i medicinskih tehničara za ulazak u računalni sustav bolnice, neovlašteno izrađivao nove liječničke nalaze na temelju podataka koje su sudionici prometnih nesreća davali kod prijema na hitnoj pomoći.

Kako bi krivotvorene nalaze prikazao istinitima, Ćelović je u njih unosio ozljede koje svojom prirodom udovoljavaju uvjetima za ostvarivanje naknade štete od osiguravajućih društava. Potom je ovjeravao nalaze svojim pečatom i potpisom, čime je stvorio lažiranu medicinsku dokumentaciju na temelju kojih je prvookrivljeni podnosio zahtjeve za isplatu štete, dodalo je tužiteljstvo.

Istarska policija je priopćila da je osumnjičeni, uz kaznenu prijavu podnesenu Uskoku, priveden u petak u 20,15 sati u pritvorsku jedinicu, dok je Uskok sucu istrage Županijskog suda u Rijeci za Ćelovića predložilo određivanje istražnog zatvora.

Ćelović je uhićen u sklopu istrage protiv 35 članova zločinačkog udruženja osumnjičenih da su dogovorenim prometnim nesrećama oštetili osiguravajuće kuće za najmanje 1,7 milijuna kuna na ime naknade štete te još barem 127.000 kuna na ime troškova. 

Tužiteljstvo je prije Ćelovićeva uhićenja priopćilo da je istragom na temelju kaznene prijave PU istarske obuhvaćeno 34 hrvatska državljana te jedna državljanka Bosne i Hercegovine.

Komentara 1

Avatar Gordan NJONJO
Gordan NJONJO
14:39 06.02.2021.

Kolike je taj vojne mirovine sredio! Šteta! Mogao je još dobroga uraditi za naše branitelje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije