Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proziva kbc zagreb
Povratak na članak

Vapaj oca: Sina mi ne žele operirati jer je neradni dan

Hrvatski zdravstveni sustav i krizni stožer organizirani su tako da se dijete u inozemstvo može transportirati odmah, pa nema govora da se to nije učinilo jer je praznik - istice Milinović.

Komentari 54

DU
Deleted user
15:00 01.11.2011.

A da je tata doletio iz Zadra u Zagreb s plavom kovertom, odmah bi im od neradnog dana postao radni. Sramota za cijeli sustav, skup s Milinovićem kad se život djeteta mjeri po crvenom broju na kalendaru.

VL
Avatar marquis
marquis
15:02 01.11.2011.

inače branim liječnički poziv, ali ovo smrdi....

VL
OB
-obrisani-
15:09 01.11.2011.

01.11.2011. u 14:59h mmelcic je napisao/la: Bjelodani dokaz koliko je u pravu dr Rajko Ostojić, SDP-ov kandidat za ministra zdravstva, kad se zalaže za radno vrijeme u zdravstvu 365 dana u godini...... --------------------------------------------- samo jer Ostojić to spreman i platiti ??

VL
ZU
Zucho
15:11 01.11.2011.

Treba samo naglasit da je danas Dan mrtvih, a to znaci da ce i sutra i preksutra, slijedeci tjedan itd. itd mrtvi biti na istom mjestu i za njih uvijek ima vremena. Za ovog malog andjela svaka je minuta bitna i mislim da treba reagirati istog trenutka i zaboraviti na slobodne dane!!!

VL
DU
Deleted user
15:12 01.11.2011.

01.11.2011. u 15:09h ® je napisao/la: samo jer Ostojić to spreman i platiti ?? _________________ Pen, preraspodjelom novaca u proračunu, bilo bi mogućnosti; pa se ovakve stvari ne bi događale. (btw dr. Ostojić je jedan izvrstan liječnik, i podržavam ga ga u svakom slučaju-ne zbog stranke u kojoj se nalazi, već zato jer je malo takvih liječnika-socijalno osjetljivih-provjereno.)

VL
Avatar Ivica6
Ivica6
15:13 01.11.2011.

mmelčić, ti stvarno vjeruješ u to što neki političar priča - bio on iz HDZ-a ili SDP-a? Zaboravio si kako nije bilo nikakvih promjena na bolje kada je SDP sa koalicijom bio na vlasti? Negu su i tada samo još udarili po socijali. Sve je to ista bagra koja održava svoj standard na račun običnog, \"malog\" čovjeka. A, takve izjave su sramotne jer - upitaj se - otkuda mu novci za nešto takvo? Ljude treba platiti kako bi radili toliko. A, proračun je potrošen za desetak godina unaprijed! Ah, da. Mogu opet ukinuti dječije doplatke, socijalnu pomoć, sniziti plaće u školstvu, uzeti kredite u bankama koje na ionako gule, a zauzvrat im omogućiti još veće iskorištavanje naroda... Da, političari su to! Jadno dijete, nadam se kako sve ovo neće ostaviti traga na njemu. A, ovakva stvar se neće dogoditi nijednome političaru ili djetetu političara, jer bi i ravnatelji bolnica i doktori bili kažnjeni kada bi dopustili nešto takvo! Zna se tko liječnicima određuje što, kako i za koliko ovaca treba raditi.

VL
ZU
Zucho
15:15 01.11.2011.

Pa kojeg liječnika ne stisne u grlu kad čuje i vidi ovakvu sitaciju, koji se to lječnik ne bi odazvao hitnom pozivu?? Ne znam, možda zbilja ima takvih ljudi.

VL
FE
Felicijen
15:18 01.11.2011.

Otkada je ova vijest novost? Pa preko vikenda oduvijek u bolnici radi samo najnužnije osoblje i nema operacija. Budite bolesni radni dan a ne vikendom. I mi se moramo odmoriti, kaže iscrpljeno, preumorno i prekobrojno osoblje. Ima ih u bolnicama kao mrava a čeka se na preglede satima jer se motaju bez veze okolo po bolnicama i počinju raditi s pacijentima najčešće tek tokom prijepodneva.

VL
OB
-obrisani-
15:18 01.11.2011.

01.11.2011. u 15:00h 5533 je napisao/la: A da je tata doletio iz Zadra u Zagreb s plavom kovertom, odmah bi im od neradnog dana postao radni. Sramota za cijeli sustav, skup s Milinovićem kad se život djeteta mjeri po crvenomm broju na kalendaru. ------------------- koverta čini čuda to znamo no kako vidiimo ekipa se skuplja na Rebru, ako građani Zagreba a i ostatka Hrvatske žele imati cjele kirurške timove u dežurstvima i rezervne u pripravnosti onda to moraju i platiti, ovo je malo tendenciozno pisan članak jer ipak je predizborno vrijeme, zar ne ?? no ja bih pitao sve lomentatore kojima je radno vrijeme od 8 do 16 sati traže li da im se plati prekovremeno, rad vikendom i praznicima ili to rade iz ljubavi prema radu ??

VL
LU
lutomirski
15:19 01.11.2011.

365 dana i to 24 sata rade bolnice i operacije u normalnim drzavama, ali posto je to banana od drzave tu se ne radi, zanci vaznije je cvijece metati i klanjati se nakakvim carobnjacima nego ljudski zivot, a pa da danas je HALLOWEEN zato idu svi u crkve....!!!!!

VL
OB
-obrisani-
15:23 01.11.2011.

01.11.2011. u 15:12h 5533 je napisao/la: 01.11.2011. u 15:09h ® je napisao/la: samo jer Ostojić to spreman i platiti ?? _________________ Pen, preraspodjelom novaca u proračunu, bilo bi mogućnosti; pa se ovakve stvari ne bi događale. (btw dr. Ostojić je je jedan izvrstan liječnik, i podržavam ga u svakom slučaju-ne zbog stranke u kojoj se nalazi, već zato jer je malo takvih liječnika-socijalno osjetljivih-provjereno.) -------------------------------- nitko neče odbiti doči i izvršiti operaciju, no danas je neradni dan i postoji samo jedan ili par dežurnih liječnika. 24 satno dežurstvo i 24 satna pripravnost puno koštaju, to su dva kompletna tima , to su veliki iznosi. ali ponavljam ovo je tendenciozno pisani članak jer je predizborno vrijeme, ako je Ostojiću toliko do dežurstva koji K su platili predizborne plakate, što nisu taj novac uplatili za plačati dežurne liječničke ekipe ??

VL
ZU
Zucho
15:23 01.11.2011.

koverta čini čuda to znamo no kako vidiimo ekipa se skuplja na Rebru, ako građani Zagreba a i ostatka Hrvatske žele imati cjele kirurške timove u dežurstvima i rezervne u pripravnosti onda to moraju i platiti, ovo je malo tendenciozno pisan članak jer ipak je predizborno vrijeme, zar ne ?? no ja bih pitao sve lomentatore kojima je radno vrijeme od 8 do 16 sati traže li da im se plati prekovremeno, rad vikendom i praznicima ili to rade iz ljubavi prema radu ?? ------------------------------------ Plačamo mi to jako skupo, samo to netko krade. A kaj se tiče toga da ne rade do jedno 10 prije podne sam osjetio na svojoj koži. Tko plača taj nerad???

VL
OB
-obrisani-
15:25 01.11.2011.

01.11.2011. u 15:11h Zucho je napisao/la: Treba samo naglasit da je danas Dan mrtvih, a to znaci da ce i sutra i preksutra, slijedeci tjedan itd. itd mrtvi biti na istom mjestu i za njih uvijek ima vremena. Za ovog malog andjela svaka je minuta bitna i mislim da treba reagirati istog trenutka i zaboraviti na slobodne dane!!! -------------- nemoj samo čitati naslov koji je napisan kao dio predizborne kampanje čitaj cjeli članak, ekipa je na Rebru a sve daljnje odluke donose oni a ne ulica

VL
DU
Deleted user
15:28 01.11.2011.

01.11.2011. u 15:23h ® je napisao/la: nitko neče odbiti doči i izvršiti operaciju, no danas je neradni dan i postoji samo jedan ili par dežurnih liječnika. 24 satno dežurstvo i 24 satna pripravnost puno koštaju, to su dva kompletna timaa , to su veliki iznosi. ali ponavljam ovo je tendenciozno pisani članak jer je predizborno vrijeme, ako je Ostojiću toliko do dežurstva koji K su platili predizborne plakate, što nisu taj novac uplatili za plačati dežurne liječničke ekipe ?? ___________________ 1. smatram da su svi ti liječnici dostupni 24 sata na dan (odnosno vjerujem da im je to obaveza-takav je posao da se nemre zgasit mob i nestati), dakle, ukoliko ima vanredan slučaj poput ovog (dijete je u pitanju!), nazvati ih, okupiti, sjesti za stol i donijeti odluku i sve što ide s tim, baš kao da je i radni dan. 2. kaj se Ostojića tiče, ne budi smiješan, kaj, jedna stranka, dakle pravna osoba, da plaća ono što bi država morala izdvajati? Ostojić je to spomenuo kao dio programa, odnosno ideju koja nije za odbaciti, ako gledamo na nju kao, nedajbog-pacijenti.

VL
ZU
Zucho
15:29 01.11.2011.

nemoj samo čitati naslov koji je napisan kao dio predizborne kampanje čitaj cjeli članak, ekipa je na Rebru a sve daljnje odluke donose oni a ne ulica ---------------------------- Procito sam ja cijeli clanak, istina, malo je tendenciozan, ali kaj se se love tice tu se uopce ne slazem, koliko se ultrazvukova abdomena moze napraviti tokom dana??? UZV traje manje od 15 min, ak se pocne raditi u 8 sati moze ih se napraviti 8 do 10 sati. Placamo nerad i setanje po hodnicima!!!

VL
OB
-obrisani-
15:30 01.11.2011.

01.11.2011. u 15:23h Zucho je napisao/la: ------------------------------------- dakle novac od primatelja uzluga ne dolazi do davatelja usluga, no za to je netko kriv i treba odgovarati. ovo zvuči strašno, ali kao što vidimo ekipa se skuplja na Rebru, ili mislitee da bi oni trebali tamo sjediti 24 sata dnevno onako iz ljubavi samo da bi ulica bila zadovoljna ?? A to što se izdvaja i nije neki novac, jedna kirurška ekipa u dežurstvu košta i to puno, no što ako dođu dvije bebe, onda moramo imati dvije ekipe da bi ulica bila zadovoljna, zar ne ?? ovo je ispod svakog nivoa novinarstva, ovakav tendenciozni članak je sramota i samo pokazuje nivo predizborne kampanje.

VL
DU
Deleted user
15:32 01.11.2011.

01.11.2011. u 15:30h ® je napisao/la: ovo je ispod svakog nivoa novinarstva, ovakav tendenciozni članak je sramota i samo pokazuje nivo predizborne kampanje. _________________ ne kak, otac ove bebe je zadrti esdepeovac, i ciljano je sad izašao u javnost s s ovom pričom. štoviše, bebu je i napravil da se tajming poklopi...o kakvoj ti kampanji pod ovom temom pričaš?? :P

VL
OB
-obrisani-
15:35 01.11.2011.

01.11.2011. u 15:28h 5533 je napisao/la: ----------------------- 1. to se zove pripravnost i to se također mora platiti, evo npr kirurg iz jedne zagrebačke bolnice (da ne imenujem) dobija hitan poziv, sjeda u auto i onda kruži kao budla okoo bolnice jer mu nije osigurani parking, to su sitnice ali izluđuju. 2. pa kada več pozivaju na rješavanje stanja onda bi bilo ljepše vidjeti i čuti da su platili za dežurstvo kirurških timova po hrvatskoj nego da ih gledamo na plakatima i slušamo po kupljenim emisijama, ma yebe se njima za pacjente, vlast je u igri a od njegovih ideja će samo na tome i ostati, onako za sljedeču kampanju kada će ponovno jurišati na vlast :))

VL
ZU
Zucho
15:37 01.11.2011.

Hipokratova prisega nigdje ne navodi pojam novca ili političke opredjeljenosti!!!

VL
Avatar mmelcic
mmelcic
14:59 01.11.2011.

Bjelodani dokaz koliko je u pravu dr Rajko Ostojić, SDP-ov kandidat za ministra zdravstva, kad se zalaže za radno vrijeme u zdravstvu 365 dana u godini. To je opravdano već i zbog manjka liječnika. I sam sam se uvjerio da od petka do ponedjeljka u bolnicama sve stane i da su dežurstva samo formalna. Nedavno sam prisustvovao jednoj situaciji gdje je medecinskim sestrama dežurni liječnik bio naložio da ga ne zovu i da nikome ne otkriju gdje je. Obzirom da je to trajalo više nego koliko traje seks na dežurstvu počeli smo zvati više razine i gad se pojavio.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.