Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepoznati stenogrami
Povratak na članak

Vanja Špiljak: Tuđman me nije pitao za likvidaciju Đurekovića (1. dio)

Dijelovi nepoznatog stenograma iz razgovora dr. Franje Tuđmana i Vanje Špiljaka iz 1999. godine

Komentari 92

ME
merdevina
11:20 19.01.2014.

Eto ti ga sad i špiljak odjednom - prava pravcata hrvatina!!

VL
BA
banijash
11:33 19.01.2014.

Drug Mika Špiljak posjetio je tvornicu cipela i tamo se zaustavio kod jednog radnika pa mu kaže. "Druže, ide vam nešto sporo danas, u pet sati napravili ste tek par postola. Pa i ja bih napravio više!". A na toa to mu drug radnik kaže: "U pravu ste. Napravili biste više od mene jer ste vi druže Špiljak postolar po struci, a ja inženjer građevine". Naime, nesretni inženjer po kazni je zbog verbalnog delikta odrađivao kaznu u lokalnoj tvornici cipela.. -

VL
NA
Nadalinaaa
12:04 19.01.2014.

Zanimljiva su "otkrića" transkipata iz Predsjedničkog ureda. Valjda ih čistačica ureda pronađe, pa baci u smeće, a onda novinari kopaju po smeću... Možemo li se nadati da će jednog dana čistačica ovako "otkriti" Mesićeve i Josipovićeve razgovore? Javnost, recimo, zanimaanima zašto je George Soros prošle godine u lipnju posjetio Josipovića, i o čemu su razgovarali, kao i to što je Mesić rekao britanskim špijunima kad ih je pustio u arhiv s državnim tajnama. Ovakva "otkrića" se brižno tempiraju i plasiruju u javnost kad hobotnici s Pantovčaka to zatreba.

VL
NA
Nadalinaaa
12:22 19.01.2014.

Ove silne trakavice o "istinama" yugo-udbaša postale su zbilja smiješne. Njemačka traži Perkovića & Co zbog konkretnog zločina počinjenog u Njemačkoj, a oni ko Šeherzada iz 1001 noći pričaju beskrajne priče, u nadi da će se spasiti od poštene istragerage i presude. Tragikomično.

VL
OB
Objektivno...
11:49 19.01.2014.

Saša, Vanja, Vanja sin Vanja kćer, Saša...Saša....Saša sin... Saša kćer... jel to bio neki prešutni dogovor tih Udbaša da će tako davati imena svojoj djeci?

VL
US
USA
11:45 19.01.2014.

Nakon masovne podrske homoseksualnim udrugama i danonocnog pisanja protiv referenduma, Vecernji List je jos jednom otkrio svoje pravo lice pa tako tjednima imamo romansirane biografije udbaskih i komunistickih elitista koji su eto svi jos u komunizmu bili borci za Hrvatsku. Povraca mi se od svega.

VL
ZG
zorbas.grk
12:11 19.01.2014.

već neznate što bi i kako bi....ajde lifrajte traženoga u Njemačku pa nek tamo pjeva a možete uz njega i dirigenta oroza

VL
Avatar maladala
maladala
11:15 19.01.2014.

Kako može netko biti pošten tko je za vrijeme jugoslavije, socijalizma i komunizma u kojem je sam bio jedan o najveći komunistau/dbaša i kriv za zatvaranje puno oni koji su željeli samostalnu Hrvatsku da zaradi na destine miliona dolara? Samo je jedno od pitanja!

VL
Avatar branimtatukriminalca
branimtatukriminalca
11:35 19.01.2014.

Špiljak a jel istina da ste vi srbiji dok je bila pod sankcijama kad je kod nas bio rat najviše prodali nafte i to još iz Hrvatske?

VL
Avatar darkkati
darkkati
13:07 19.01.2014.

vanja špiljak treba ispričati zašto je odmah zbrisao u švicarsku a goran štrok u London i za dvije godine su postali bogataši.

VL
Avatar Django
Django
13:08 19.01.2014.

Počeo sam čitati sa najboljom namjerom da saznam nešto novo i poučno, ali odustao sam nakon manje od polovice članka. Ovo normalan želudac ne može svariti. Najobičniji udbaški pamflet, još gori od one sapunice o Perkoviću. Ali i u Sulejmana neki vjeruju, gdje neće ovome. Volio bih konačno saznati, je li Tuđmanu putovnicu "sredio" Perković ili Špiljak? Ili netko treći za koga ćemo saznati u nekoj drugoj sapunici? Je li "naftu Srbima prodavao" Čermak ili Špiljak? Ili Tuđman glavom i bradom? Dajte se već jednom dogovorite. Volio bih također saznati, što je to "persiranje", neki deterdžent, što li!? Mislim da na djelu zorno možemo promatrati ono što je George Orwell u svom romanu "1984" nazvao "Ministarstvo istine", tijelo zaduženo za revizionističko "korigiranje" svih dokumenata i povijesnih izvora koji nisu u skladu s trenutačnim stavovima vodstva partije. U stvari, kad bolje promislim, ovo što nam se dešava je - j e z i v o !!

VL
DU
Deleted user
11:01 19.01.2014.

Ne znam tko je nadležan za izbor fonta, ali ova količina bold -a čini tekst veoma teško prohodnim i teško odgonetnuti što je "izbornik" boldanja htio postići jer i "Crnogoraca" je boldano...

VL
Avatar abakus
abakus
12:24 19.01.2014.

Nepismenost je kod naših novinara uzela maha preko svake mjere! Čitam i ne mogu vjerojvati: Mike Špiljaka???? Vanje Špiljaka??? Pa valjda Mike Špiljka i Vanje Špiljka! Ajme...!

VL
NA
Nadalinaaa
13:03 19.01.2014.

Urednicima VL-a nikako ne pada na pamet objaviti barem jedno poglavje iz Đurekovićeve knjige "Crveni manageri". Mogli bismo pratiti bogaćenje onih 200 obitelji o kojima je Vesna Pusić 1986. pisala u svojoj knjizi "Industrijska demokracija i civilno društvo", a u u kojoj se zalaže za demokraciju, kojoj bi cilj bio "velika koncentracija kapitala u odabranom krugu upravljačke elite".

VL
C5
c54t21q2
12:22 19.01.2014.

Od pocetka sam sumnjao u to da je Djurekovic ubijen zbog ...Spiljaka a sada u to jos manje vjerujem.Prije ce biti da je Djurekovic maknut zbog svog domoljublja kao uostalom i svi ostali od udbe ubijeni hrvati.U svakom slucaju nadam se i vjerujem da ce perkovic i ostali iz UDBA comp. stati pred lice pravde i odgovarati za svoja nedjela.

VL
RI
Rizlman
14:38 19.01.2014.

I kad ćemo vidjeti transkript s Vijeća za nacionalnu sigurnost od 4. veljače 2005. godine, koji javnost puno više zanima od ovih konstrukcija?

VL
RI
Rizlman
14:29 19.01.2014.

Franjo Tuđman je utemeljitelj hrvatske države, i jako teško da mu ovakvi naručeni pamfleti mogu naštetiti, iako im je to cilj s jedne strane. S druge strane, ne znam kako se to misli da bi se valjda objavom jednog ovakvogg pamfleta moglo zaustaviti izručenje Perkovića u Njemačku. Jer, kad bi to sve bilo ovako kako se tvrdi i konstruira, onda se ne bi Perkovića branilo i sprječavalo rukama i nogama, nego bi ga se nastojalo izručiti što prije.

VL
DU
Deleted user
14:33 19.01.2014.

Treba pitati sinove narodnih heroja, kolika im je "legalno stečena" imovina za vrijeme juge i za vrijeme Hrvatske. Špiljak, Štrok, Broz i ini.....nitko ih nije nizašto pitao. A gdje su se borili 91.? U raznim Londonima u tvrtkama lijepe naše.. E moj narode, nije nas samo Sanader pokrao.

VL
Avatar Pero2013
Pero2013
12:57 19.01.2014.

Jednom udbaš, zauvjk udbaš! Postali su jači nego u vrijeme komunističke jugoslavije!

VL
Avatar emiIsali
emiIsali
14:38 19.01.2014.

Eno, neko je prokazao ovdje poznatog provokatora kamocemo, i taj post odmah nestao. Umjesto da se maknu postovi tog provokatora kamocemo i da ga se zauvijek banira.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.