Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTRA KRITIKA

Vanđelić napao Čovića, Plenkovića i Milanovića: Na istoj su liniji, nemaju srama

Zagreb: Damir Vanđelić podnio ostavku na mjesto ravnatelja Fonda za obnovu
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
03.02.2022.
u 17:46

"Pljunuli su u lice svima koji su s Republikom Srpskom imali posla devedesetih bilo da su ginuli ili bili zarobljeni i tamo osjetili drugačiju vrstu bratsva od ove koju vi sada tamo dijelite", poručio je Vanđelić, koji je inače i sam bio zarobljen u logoru tijekom rata

Bivši šef Fonda za obnovu Zagreba Damir Vanđelić, koji je tijekom Domovinskog rata preživio zloglasni glinski logor, prozvao je danas Dragana Čovića, Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića zbog podrške Republici Srpskoj, poručivši da su pljunuli u lice svima koji su poginuli ili zarobljeni u sukobu s Republikom Srpskom tijekom ratnih godina.

"Ne znam kako žive sami sa sobom oni koji podržavaju Republiku Srpsku i tamošnje "ugledne" lidere. Da hrvati u BiH trebaju veću zastupljenost u vlasti, ravnopravnost i podršku RH u svemu uopće nije sporno. Ali ne na ovaj način. Pljunuli su u lice svima koji su s Republikom Srpskom imali posla devedesetih bilo da su ginuli ili bili zarobljeni i tamo osjetili drugačiju vrstu bratsva od ove koju vi sada tamo dijelite.

I podržavate one kojima su nametnute sankcije zapadne zajednice upravo zbog ovakvih stavova oko podjele BiH, ali i zbog korupocijskih aktivnosti. I nije Čović tu sam. Plenković i Milanović su na istoj liniji kao i on. Mislim da im je politički i osobni pragmatizam pregazio sve principe, a sram im je stran.

Inače, kako objasniti da RH tu nastupa kontra američkih i njemačkih stavova? Tko su to naši novi politički partneri?", poručio je Vanđelić na Facebooku reagiravši na medijski članak o Čovićevoj izjavi u Banjoj Luci.

Podsjetimo, predsjednik HDZ BiH Dragan Čović u utorak je ohrabrio političare iz Republike Srpske da nastave voditi politiku na dosadašnji način i jačati taj entitet te da ne dopuste ustavne promjene kojima bi se doveo u pitanje koncept BiH kao države tri konstitutivna naroda.

"Vi čuvajte RS. Na tome vam mogu svi samo zavidjeti", poručio je Čović srpskim političarima pozvavši ih da ipak ostave "dovoljno otvorena vrata i za druga dva konstitutivna naroda".

 

Komentara 32

DU
Deleted user
19:09 03.02.2022.

Zanimljivo kako nas Srbi optužuju za genocid a ne vide da je Srpska nastala na protjerivanju svih drugih osim Srba

LU
lucio2
18:11 03.02.2022.

Bravo, Damire!

Avatar quo_vadis
quo_vadis
18:07 03.02.2022.

....inače ta međ.zajednica je autor zločinačke r.srpske a to se vanđelić ne usudi prozborit,kao ni jasno se distancirat od bošnjačke majorizacije hrvata u FBiH,što je pak i razlog što se milanović i čović druže i podupiru sa dodigom...ali je očitoo vanđelić na tragu mesićeve poliitike zatiranja BiH hrvata...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije