Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB NA SUMMITU

Van Rompuy: Budućnost Ukrajine je u Europskoj uniji

Herman Van Rompuy
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
01.02.2014.
u 12:42

Ponuda još uvijek stoji i znamo da je vrijeme na našoj strani, poručio je predsjednik Europskog vijeća

Ukrajinska kriza izazvala je sukob predstavnika Europske unije i SAD-a s jedne te Rusije s druge strane na summitu u Münchenu, javlja BBC.

Predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy rekao je da je budućnost Ukrajine u Europskoj uniji, dok je američki državni tajnik John Kerry rekao da SAD podržava borbu Ukrajine za demokraciju.

- Ponuda još uvijek stoji i znamo da je vrijeme na našoj strani. Budućnost Ukrajine je u Europskoj uniji - rekao je Van Rompuy.

- Borba za demokratsku europsku budućnost nigdje nije važnija nego u u Krajini. SAD i EU stoje uz ukrajinski narod u toj borbi - rekao je Kerry, dodajući kako Ukrajinci ne žele biti povezani samo s jednom zemljom, misleći na Rusiju.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov optužio je pak one koji brane nasilne prosvjede za dvostruke standarde. Lavrov je rekao da se Ukrajini nameće izbor te da Rusija u tome neće sudjelovati.

- Što poticanje nasilnih uličnih prosvjeda ima s promicanjem demokracije? Zašto ne čujemo osude onih koji zauzimaju vladine zgrade, napadaju policiju i koriste rasističke, antisemitske i nacističke slogane? - upitao se Lavrov, dodajući kako članice Europske unije ne bi tolerirale takvo ponašanje u svojim zemljama.

Kerry bi se danas trebao susresti s ukrajinskim oporbenim liderima. Nije poznato hoće li se susresti s ukrajinskim ministrom vanjskih poslova Leonidom Kožarom, koji je također na summitu.

Komentara 7

Avatar Joja
Joja
17:25 01.02.2014.

Putin je naj bolji da, brine za sirotinju jedino iz nekog razloga ne isplacuje radnike iz sredisne azije koji gradu Socij za olimpijske igre. A za Ukrajince mozda ima posebne namjere

BB
brle brkić
18:02 02.02.2014.

van rumpuj jel to vanzemaljac?

Avatar Dolar=0
Dolar=0
13:08 01.02.2014.

HAHAHAHAHA pravi klovn ume da zasmeje narodne mase

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije