Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijeri na okupu

Valentić: Da se našalim, bit će to privatni ručak hrpe penzića

'08.04.2010., Vlaska 83,Zagreb  -   Firma Niva, Nikica Valentic,vlasnik Niva inzenjeringa  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
1/6
17.07.2013.
u 08:15

Sutra će za istim stolom sjediti svi bivši hrvatski premijeri – osim pokojnog Ivice Račana, pritvorenog Ive Sanadera i teško bolesnog Hrvoja Šarinića – te Zoran Milanović

Sutra u 13 sati u Banskim dvorima na prijateljskom ručku okupit će se svi hrvatski premijeri – osim pokojnog Ivice Račana, pritvorenog Ive Sanadera i teško bolesnog Hrvoja Šarinića. Dok od inicijative, koja se rodila u trenucima svečane proslave ulaska Hrvatske u Europsku uniju, saborska zastupnica Jadranka Kosor i bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić očekuju više od pukog kurtoaznog razgovora, ostali gosti Zorana Milanovića na zajednički ručak gledaju mnogo realnije.

– Naravno da ću doći na ručak i da je vrlo lijepo od premijera Zorana Milanovića koji je na našu inicijativu zajedničkog ručka reagirao pozivom na ručak u Banske dvore, ali davati bilo kakvu veću pozornost tom događaju naprosto je promašeno. To će biti privatni ručak, da se našalim, hrpe penzića – rekao nam je Nikica Valentić, ratni i po mnogima jedan od najuspješnijih hrvatskih premijera. Kaže da on neće inicirati ni otvarati bilo kakve teške političke teme.

– Mene danas politika zanima samo toliko koliko treba svakog poslovnog čovjeka. Ako zemlji ide dobro, dobro ide i mom poslu – tvrdi Nikica Valentić, vlasnik tvrtke Niva inženjering koja, kako kaže, i u ovim teškim vremenima uspijeva poslovati “iznad nule”. Iako nije najboljeg zdravlja, na ručak će doći i još jedan ratni premijer Franjo Gregurić.

– Ni ja nemam namjere otvarati bilo koju temu, ali ako se otvori kakva gospodarska, naravno da ću se uključiti. Razumijem da su za otvaranje političkih i ekonomskih tema puno zainteresiraniji aktivni političari Stjepan Mesić, a pogotovo bivša premijerka, danas saborska zastupnica Jadranka Kosor – kaže Gregurić koji je član Nadzornog odbora u Generi i u IGH, a najviše vremena, kaže, provodi u voćnjaku.

>>Bivši premijeri na ručku s Milanovićem u Vladi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije