Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINANCIJSKO IZVJEŠĆE ZA 2022.

Valamar lani uprihodio 11 posto više nego u rekordnoj 2019.

Foto: Valamar
1/4
01.03.2023.
u 12:04

Tijekom ove godine Valama Riviera investirat će 58 milijuna eura, od čega 32 milijuna u Dubrovniku

Uoči, kako zasad stvari stoje, vrlo obećavajuće turističke sezone stižu potvrde da je i lanjska za mnoge bila iznenađujuće dobra. Prema revidiranom godišnjem financijskom izvješću, Valamar Riviera je lani ostvarila poslovne prihode od 325 milijuna eura i čak 11 posto više nego predkrizne 2019.  Ostvarena operativna dobit (prilagođena EBITDA) iznosi, pak, 103 milijuna eura, čime je, u usporedbi s predpandemijskom razinom, ostvaren potpuni oporavak poslovanja.

U prošloj godini je, inače, u objekte pod upravljanjem Valamara investirano 66 milijuna eura. U ovoj godini, pak, Valamar Riviera planira ulaganja od 58 milijuna eura, od čega se 32 milijuna eura planira uložiti u podizanje kvalitete u destinaciji Dubrovnik kroz partnerstvo Valamara i AZ mirovinskih fondova. Ulaganja obuhvaćaju kompletnu rekonstrukciju i rebranding hotela Tirena, ulaganja u hotele Valamar Lacroma i Valamar Club Dubrovnik, te investiciju u Maro World, najveći obiteljski zabavni centar na Jadranu s brojnim edukativno-zabavnim sadržajima za djecu svih uzrasta.

Značajna sredstva u ovoj godini uložit će se u projekte održivog poslovanja i podizanja kvalitete destinacije (uređenje plaža, šetnica, biciklističkih staza i drugih javno dostupnih sadržaja koji pridonose boljoj kvaliteti života građana u lokalnim zajednicama tijekom cijele godine), što je i proklamirana orijentacija hrvatskog turizma u cjelini.

Iz Valamara najavljuju i osjetna ulaganja u plaće, koje će tijekom lipnja, srpnja i kolovoza za stručna zanimanja u toj kompaniji iznositi od tisuću do 1.800 eura neto.

- Valamar Riviera ostvarila je puni oporavak od krize te je spremna za nastavak ulaganja u održivi rast i razvoj poslovanja. Ove godine uložit ćemo 58 milijuna eura u podizanje kvalitete hotela i ljetovališta, 20 milijuna eura u povećanje primanja djelatnika te će se realizirati niz projekata ulaganja u destinacije i održivo poslovanje. Bez obzira na daljnje inflatorne pritiske i geopolitičke napetosti vidimo pozitivne učinke uvođenja eura i ulaska Hrvatske u Schengenski prostor, te uz pozitivna očekivanja intenzivno radimo na pripremi turističke sezone - podvlači Željko Kukurin, predsjednik uprave Valamar Riviere.

Inače, Valamar Riviera je lani objavila strategiju održivosti i ESG ciljeve do 2025. koji uključuju postizanje ugljične neutralnosti u prvom i drugom opsegu, zapošljavanje i zadržavanje dosad najvećeg broja domaćih zaposlenika, ulaganja u razvoj destinacija te visok udio domaće proizvodnje i lokalnih proizvoda u segmentu hrane i pića. Valamar planira do 2025. godine uložiti 50 milijuna eura u destinacije i društveni učinak.

 

Komentara 1

DU
Deleted user
12:11 01.03.2023.

Uspoređujući cijene u 2019 i 2022 mnogi bi mogli reći da su cijene više za najmanje 60%. Prihod im se povećao 11%. Da li to znači da im je pounjenost bila manja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije