Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽELJAN POSLODAVAC

Valamar diže plaće, ljeti neće biti niže od tisuću eura

Valamarovi zaposlenici
Foto: Valamar Riviera
1/5
27.02.2023.
u 17:55

Iz tvrtke doznajemo kako u 2023. namjeravaju uložiti 20 milijuna eura u primanja radnika pa će sve plaće iznositi između 1.000 i 1.800 eura. Osim povećanja plaća kvalitetu zaposlenika nastoje povećati programima u kojima radnicima nude kvalitetan smještaj i prehranu kao i razne aktivnosti izvan radnog vremena

Poželjni turistički poslodavac, Valamar Riviera, u ovoj će godini uložiti dodatnih 20 milijuna eura u primanja svojih radnika. Zahvaljujući tome plaće tijekom špice sezone, u lipnju, srpnju i kolovozu, za kuhare, konobare i recepcionare u Valamarovim hotelima, kampovima i ljetovalištima iznosit će između 1.200 i 1.800 eura neto. Zadovoljne će biti i sobarice, pomoćni kuhari i konobari, kuhinjski radnici, serviri... čije se plaće u tim mjesecima penju na 1.000 do 1.200 eura neto. Dodatno, od 1. svibnja za čak 129 radnih mjesta rastu koeficijenti i osnovna plaća povećat će se za 2.800 djelatnika.

- U Valamar Rivieri zadovoljstvo zaposlenika je na prvom mjestu, zbog čega i ove godine nastavljamo sa značajnim ulaganjem u programe koji pružaju visoka primanja, atraktivna radna mjesta i razvoj karijera u turizmu. Ponosni smo što nudimo najbolje uvjete rada u turizmu te u vrhu ove sezone garantiramo minimalna neto primanja od 1.000 do 1.800 eura za djelatnike koji će raditi u ljetnim mjesecima u hotelima, kampovima i ljetovalištima - ističe Ines Damjanić, potpredsjednica za ljudske potencijale u Valamar Rivieri. Povećanje plaća samo je jedan od alata za poboljšanje kvalitete Valamarovih zaposlenika. Ta kompanija, naime, nastavlja i s  programa „Živi destinaciju“, koji svim djelatnicima iz drugih krajeva Hrvatske, osim kvalitetnog smještaja i prehrane,  omogućava popuste na više od tristo prodajnih mjesta, a pruža i mogućnost korištenja zabavnih sadržaja, izleta i sportskih aktivnosti u destinaciji izvan radnog vremena. Inače, Valamar je u kvalitetni smještaj i prehranu sezonskih radnika, kroz tzv. Kuću Valamar, uložio više od 19 milijuna eura u destinacijama u kojima posluje.

- Valamar grupacija napravila je značajni iskorak u materijalnim pravima tijekom prošle godine, a naročito koncem prošle godine kada je radnicima isplaćena 13. plaća, božićnica, dar djetetu i dar u naravi i pokazala se među najboljim kompanijama, ako ne i najbolja u turizmu. Uz sva dosadašnja prava dogovorena je i korekcija koeficijenata od 1. svibnja za veliki broj radnih mjesta, kao i dodatne isplate tijekom sezone, što je dobra vijest za Valamarove zaposlenike. U godini koju obilježavaju inflatorni pritisci i geopolitička neizvjesnost, važan je daljnji dijalog sindikata i poslodavaca, a ovaj iskorak Valamara predstavlja pozitivan primjer i za druge kompanije - zadovoljna je Marina Cvitić, predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.

Valamarovi zaposlenici
1/5

I predsjednik Sindikata turizma i ugostiteljstva Hrvatske Eduard Andrić ima riječi hvale za Valamar. - Uz hvale vrijedne pomake koje je Valamar Riviera učinila u dijelu primanja zaposlenika, svjesni konstantnog rasta problema u turizmu sa iznalaženjem kvalitetne radne snage, očekujemo od poslodavca ali i Vlade RH da zajedničkim naporima osiguramo uvjete za dodatnim rastom plaća kako bi domicilne radnike, koji su najbitniji za zadržavanje i uvećanje kvalitete usluge, doveli u poziciju da budu zadovoljni ukupnim cjelogodišnjim primanjima - kaže E. Andrić.  

Inače, Valamar posluje u osam destinacija od Istre do Dubrovnika te će ove sezone zapošljavati gotovo 8.000 djelatnika. Ove godine nastavlja s povećanjem broja djelatnika koji imaju cjelogodišnji posao i primanja, pa će tako do početka turističke sezone zaposliti dodatnih 200 djelatnika na neodređeno. S mjerom aktivne politike zapošljavanja „Stalni sezonac“ koju Valamar provodi u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, zaposleno je 1.000 djelatnika godišnje. Također, s obzirom na širenje poslovanja na zimske destinacije, djelatnicima Valamara će se nakon ljeta ponuditi posao tijekom zime u hotelima na skijalištima u Austriji. Natječaji za zapošljavanje u toj kompaniji su već otvoreni.

>> VIDEO: Tango ima poseban zadatak, ja sam tu da mu pomognem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije