Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
očevid u Lokvi Rogoznici

Uzrok požara otvoreni plamen ili žar

Vatrogasci probdjeli noć na požarištu kod Lokve Rogoznice
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
13.08.2018.
u 13:18

Osim borove šume i niskog raslinja, izgorjelo i više stabala maslina, smokava i bajama zasad nepoznatih vlasnika, a zahvaćeno je i 12 drvenih stupova lokalnog dalekovoda, kao i dva navalna vozila DVD Omiš

Otvoreni plamen ili žar uzrok je požara u Lokvi Rogoznici koji je buknuo 11. kolovoza, u subotu u 13,45 sati i u kojem je izgorjelo sto hektara borove šume i niskog raslinja, pokazao je policijski očevid. Splitska policija u ponedjeljak je izvijestila kako je na požarištu u nedjelju obavljen očevid kojim je utvrđeno kako je uzrok otvoreni plamen ili žar.

Policija navodi da je, osim borove šume i niskog raslinja, izgorjelo i više stabala maslina, smokava i bajama zasad nepoznatih vlasnika, a zahvaćeno je i 12 drvenih stupova lokalnog dalekovoda, kao i dva navalna vozila DVD Omiš.

"U odnosu na utvrđeni uzrok požara provodi se daljnje kriminalističko istraživanje, te slijedi utvrđivanje materijalne štete", izvijestili su iz splitske policije.

Materijalne štete na objektima nema.

Požar je tijekom subote gasilo više od 180 vatrogasaca iz: DVD Omiš, Dugi Rat, Kučiće, JVP Split, Podstrana, Žrnovnica, Split, Vranjic, Solin, Muć, Dugopolje, Klis, Mladost, Gomilica, Kaštela, Trogir, Marina, Makarska, Baška Voda, Drvenik, JVP Sinj, 'sezonci', DIP-ovi Divulje, Šibenik, Zadar i Dubrovnik, s ukupno  44 vozila.

U gašenju su im pomagala četiri kanadera i dva Airtractora. Požar je stavljen pod kontrolu tek navečer.

Vrijednost dva izgorena vatrogasna vozila je, prema neslužbenim procjenama, nekoliko milijuna kuna.

Vatrogasci probdjeli noć na požarištu kod Lokve Rogoznice
1/15
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije