Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad na jehovine svjedoke

Uznemirujuća snimka iz Hamburga: Nisam shvatio što se događa, onda sam uvećao snimku

Shots in Hamburg
Foto: Jonas Walzberg/DPA
1/8
10.03.2023.
u 11:02

Građani njemačkog Hamburga su u šoku. U napadu na zgradu Jehovinih svjedoka ubijeno je više osoba, a više je ozlijeđenih od kojih troje teško

U pucnjavi u centru Jehovinih svjedoka u Hamburgu u četvrtak navečer poginulo je osmero ljudi, uključujući i vjerojatnog napadača, objavila je policija u petak. 

Prema informacijama Spieglea, osumnjičenik je navodno bivši član zajednice Jehovinih svjedoka u dobi od 30 do 40 godina. Oružje ubojstva je bio pištolj. Nije jasno je li pištolj bio u legalnom posjedu muškarca. Vlastima nije bio poznat kao ekstremist.

Objavljena je i snimka krvavog pohoda koju je snimio stanovnik Hamburga. Snimio je kako je počinitelj pucao u zgradu izvana. Na snimci se vidi kako strijelac ispaljuje desetke hitaca kroz prozor. Ubrzo nakon toga ponovno izlazi van, kratko prolazi dvorištem objekta prije nego što se kroz prozor ponovno popeo. Zatim slijedi još hitaca. “Nisam ni shvatio što se događa. Snimio sam to mobitelom i tek kada sam povećao snimku shvatio sam da netko puca po Jehovinim svjedocima . I dok sam to snimao, shvatio sam što snimam", kazao je za Focus Online

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA

Policija je već ranije izvijestila da je napadač otvorio vatru nakon što je ušao u zgradu, prije nego što je navodno pobjegao na prvi kat. Policajci koji su stigli na mjesto događaja čuli su pucanj s gornjeg kata i pronašli tijelo na katu, a istraga se nastavlja.

Spiegle javlja da je muškarac navodno nasilno ušao u zgradu vjerske zajednice u kojoj se održavala služba s do 50 sudionika. Vlasti taj čin klasificiraju kao ubojstvo. 

Jedan svjedok je rekao novinarima: "Čuli smo pucnjeve. Bilo je 12 uzastopnih hitaca. Tada smo vidjeli kako su ljude odvodili u crnim vrećama", piše Sky News. 

U petak ujutro, njemački kancelar Olaf Scholz opisao je pucnjavu kao "brutalan čin nasilja", rekavši da su njegove misli sa žrtvama i njihovim rođacima. U priopćenju je zajednica Jehovinih svjedoka u Njemačkoj stoji da su "duboko ožalošćena zbog užasnog napada na svoje članove u Dvorani Kraljevstva u Hamburgu nakon vjerske službe".

Gradonačelnik Hamburga Peter Tschentscher izrazio je sućut obiteljima žrtava. Forenzičari su cijelu noć radili na mjestu događaja.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije