Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽUJU SE UZROCI

Večernji list nedaleko od mjesta pada helikoptera: Sajle ziplinea nisu potrgane?

Pad helikoptera
Foto: Dea Redžić
1/44
21.06.2023.
u 17:29

Mještani su oko 12.30 sati čuli udarac i eksploziju, a neki od njih osjetili su miris zapaljenih guma

Helikopter mađarskog ratnog zrakoplovstva srušio se danas u blizini Drniša, kod Pakova Sela. Riječ je, kako je navelo Ministarstvo obrane (MORH), o helikopteru Griffon koji se nalazio na obuci u Međunarodnom središtu za obuku specijalnih zračnih snaga u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić”. On se srušio oko 12 sati na povratku sa zadaće na matični aerodrom u Zemuniku Donjem. U padu helikoptera smrtno su stradala dva člana posade, a za trećim se još uvijek traga.

S terena se, kod naselja Ključ, javila Dea Redžić te kazala kako policija i vojna policija trenutačno i dalje blokiraju ceste prema dijelu kanjona Čikole. Oko 17.10 sati prošla su vozila civilne zaštite i MUP-a te vatrogasno vozilo iz smjera Ključa prema Drnišu.

Mještani su oko 12.30 sati čuli udarac i eksploziju, a neki od njih osjetili su miris zapaljenih guma. Prema posljednjim informacijama, potraga za trećim članom posade još uvijek traje. Naime, komunikaciju prema javnosti preuzeo je MORH, a oko 16.30 sati održana je i izvanredna konferencija za medije iz Zemunika. 

Tijekom dana neslužbeno doznajemo kako su sve tri sajle navodno cijele, ali to za sada nije moguće neovisno potvrditi. MORH nije potvrdio da se dogodio sudar s kablovima ziplinea koji se na ovom mjestu nalazi više godina. Na izvanrednoj konferenciji rečeno je kako su zipline i dalekovod ucrtani u karte. Predio je, naime, turistički vrlo frekventan te je sreća što nitko nije bio na samoj žici, poručila je Redžić s terena.

Mnogi turisti i sada prolaze, no policijski službenici osiguravaju pojedine pravce. Bitno je, dodaje Redžić, u ovakvim situacijama da svi poštuju odredbe i drže se pravila kako ne bi smetali istrazi. Naime, više je od 50 pripadnika spasilačkih službi na terenu.

Kao što smo jutros neslužbeno objavili, riječ je o ziplineu za koji je koncesionar ishodio 12 potrebnih dozvola, a jedna od njih je i potvrda Hrvatske zrakoplovne agencije. On ne smije davati izjave dok ne završi sama istraga, kada će se oglasiti o događaju koji je ovdje sve šokirao.

VEZANI ČLANCI:

Ministar Banožić nije davao izjave o uzrocima nesreće, no treba naglasiti da se zipline, koji kreće s Miljevačkog platoa, spušta u kanjon, što znači da je avion morao ući manevrom u kanjon i biti u depresiji. U trenutku nesreće, zipline je bio zatvoren, no imao je rezervaciju za danas u popodnevnim satima. 

Tijek događaja pratite OVDJE.

Komentara 3

DU
Deleted user
19:23 21.06.2023.

Svaka čast Mađarima,al ne vidim što oni imaju tražit na našem nebu?

OT
otrovnijezik
19:07 21.06.2023.

Jel to počelo mađarsko nadgledanje našeg neba?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije