Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska kakvu trebamo
Povratak na članak

'Zabrinjavajuće je da smo u ovom stoljeću imali samo jednu godinu u razini prosjeka'

Hrvatska ima sve preduvjete za poljoprivrednu proizvodnju, istaknuo je premijer Andrej Plenković

Komentari 39

ST
stefj
10:22 04.10.2017.

Daleko smo mi od moderne poljoprivrede, a po strukturi se niti ne možemo mjeriti s velikim proizvođačima. Imamo hrpu malim proizvođača, rascjepkana zemljišta, visoke kamate, netransparentne poticaje itd... Volimo se pozivati na Dansku, a da se prepiše 10% zakona iz Danske nastupila bi revolucija, naročito ono gdje zemljište može naslijediti samo jedan nasljednik ili uredbe kojima se ide na okrupnjavanje zemljišta. Pa tamo je broj "malih gospodarstvava" prepolovljen u zadnjih 20-tak godina i nisu uopće mala... Isto tako, hvalimo se nekakvom eko, bio, zelenom i sl. proizvodnjom, a ne držimo se pravila. A usporedbom s takvima vani - da li je netko kod nas spreman kokošje jaje platiti 4-5 €? Da li je spreman platiti piceka 3 puta više ili pajceka 4 puta ako ima zelenu točkicu?... Puno toga se tu priča, a jako malo toga argumentira i analizira...

VL
SP
Spezispezi
12:24 04.10.2017.

Dovoljno je napraviti jedan mali potez, pa domaći proizvodi krenuti 100% bolje, pa i više od toga. Uvedite propis da svaki trgovac u državi mora VELIKIM slovima napisati porijeklo hrane i pića i to strogo kontrolirajte, pa ćete vidjeti hoće li Slavonija plakati ikada više !!!

VL
DU
Deleted user
09:52 04.10.2017.

Nema te poljoprivrede u svijetu koja može othraniti 220 000 uhljebljenika šukerovskog apetita.

VL
Avatar nekakav
nekakav
10:39 04.10.2017.

a koga to kod nas interesira poljoprivreda?! pod bio proizvodima prodaje se roba iz dućana, puna pesticida i ostalih zaštitnih sredstava. nema kontrole, a ni morala kod nas. što se mi zavaravamo, da će naš čovjek platiti kilu 'bio' mrkve 40 kuna, a dobije tu istu za par kuna? bilo na placu, bilo u 'specijaliziranim trgovinama bio hrane'. nema neke razlike između organskog i konvencionalnog uzgoja ni biljaka ni životinja. svi smo isti, kupujemo najjeftinije što možemo. ovo što je skupo, ionak znamo da se radi o prevari. da bi zbilja olakšali život poljoprivredi, trebalo bi pdv na polj. strojeve imati skoro pa nulu, nikakvih carina, trošarina, poreza. za one koje smetaju traktori od 300 i više konja, koji koštaju milijun i pol kuna, obavijest, da sa tim i takvim traktorom napraviš daleko više nego sa par manjih. suprotno misle samo oni koji nikad kravi nisu dali balu sijena ni kantu vode, istovarili jedna kola kukuruza il pšenice. a baš se takvi javljaju. govorimo o poljoprivredi, ne poslu nakon što dođemo doma 'sa posla'. svi bi htjeli hraniti se zdravo, al nitko ne bi radio to, jer se 'ne isplati'. super, slovencima, mađarima ,se isplati. sa manje poticaja, oni imaju dvostruko veće prinose kukuruza po hektaru. isto je se pčelarima. kakva je razlika između muzne krave, svinje, ili pak pčele? nikakva. jednu toviš krmivom, smjesom puno soli, pa pije više vode, da bi dobili više mlijeka ili mesa, a drugu tovariš sa šećerom, da bi dobili više meda.

VL
DU
Deleted user
09:50 04.10.2017.

Zasto se onda Slavonija iseljava, zasto se gase mljekarske farme? Dosta vise konstatacija, zasucite, konacno rukave i ne laprdajte vise!

VL
BL
bljak007
09:57 04.10.2017.

Opet ćete nagovarat da se kreditima zaduži slavonski seljak, pa kad krene s poslom odmah ga onemogućiti, a krediti će mu ostati.

VL
IV
IvanHery
10:02 04.10.2017.

Kako je dobra ta topla voda....

VL
GU
gunny01
10:00 04.10.2017.

Kako sere...

VL
Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
10:17 04.10.2017.

Koje floskule i prodavanje magle! Gdje su rezultati??? 3 godine ste obećavali povećanje plaća pa ste ih podigli za 50 kuna!!! 7 eura - Sramota!!! Pozdrav iz Njemačke

VL
PR
pritiskovic
10:12 04.10.2017.

"Hrvatska ima sve preduvjete za poljoprivrednu proizvodnju".... konačno da se netko pojavi sa takvom sjajnom vizijom!

VL
LA
Lazov
11:10 04.10.2017.

Sad je na redu seljak da uleti u velike kredite. Zavrsnica zna se. Drzava uzima zemlju, saljaku ostaje dug. Politicari dalje u hotelu na veceri i smisljaju ko je sljedeci. A da, šumari u Gorskom Kotaru. Boze ima li i malo pravde u toj HR. Pljuccc.

VL
Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
19:28 04.10.2017.

uz tolike neporebne uhljebe koji ne rade ništa uz poštapalicu "trebalo bi" nema van iz te kaljuže

VL
LA
Lazov
10:15 04.10.2017.

E tako Plenkovicu. Za turizam nismo, za proizvodnju nismo, za trgovinu nismo. Al za zemlju, jesteeeeeeee. Seljaci. To je Hrvatskaaaaaaa

VL
DU
Deleted user
11:20 04.10.2017.

Sve bi trebalo biti jeftinije iz Hrvatske, no davanja za sve, od struje, vode, sjemena, gnoiva, ma zraka kak se ono veli opterećeno je silnim nametima, porezima, prirezima, tako je interes stranog veći od domaćeg! Neka mi netko odgovori tko zarađuje recimo 1200% nakruhu, ako je kila pšenice 0,9 kn? Prodaja je 14 KN za kilogram koliko toliko normalnog kruha? Kome je u interesu uništiti "Hrvatsko"? Najveći uzrok su interesi pojedinaca visoko u hijerarhijskoj ljestvici kojima se pogoduje, drugo je svakako Pre pre skupa Država! Pa na proračunu je dva milijuna ljudi? Tko će to nahraniti? Sramotno je da se kazni zbog odlaska u penziju čovjek koji ima 38 godina staža, a bolestan je i ne može više raditi? S druge strane imamo ljude sa niti 5 godina staža, lažni invalid rata i već parazitira 25 godina na Proračunu?

VL
TO
Tolence
09:54 04.10.2017.

Opet mu Tolušić maglu prodaje. E moj Plenki ja mislio da si ti pametniji.

VL
Avatar sidhara
sidhara
09:55 04.10.2017.

Kojih fondova EU? Fondovi ne padaju s neba, u fondove ulijevaju bogate zemlje svoje novce, a sada kada Britanija izidje iz EU, fondovi ce naglo presusiti, posto je Francuska prisiljena na mjere stednje, a Italija davno na koljenima, tako da nece imati vise tko ulijevati te puste milione u EU fondove. Nece Njemacka sama uzdravati sve te siromahe po Srednjoj i Istocnoj Europi. Poljaci su to vec shvatili, zato se i ogradjuju sada kada su izmuzli svima novce, oni su preko 60 miliardi eura isisali bogatim zemljama i iskrcali svu svoju nezaposlenu bijedu u zapadnu Europu. Oni su pokrenuli cak i tuzbu protiv Njemacke za odstetu iz 2.svjetskog rata sada, mastaju da pozoblju jos koju miliardu ovima prije no sto se raspadnu. Poljaci su pokvarenjaci kao i sve te zabokrecine po Istocnoj Europi, sto nikakav doprinos ne daju Europskoj uniji, nego samo iskoristavaju tudje zemlje i narode. Takvi su i kradezevci, tijekom citave godine se kolju, nista ne rade, samo proganjaju gradjane iz zemlje, a ovamo mastaju kako da pokradu tudjim zemljama novce, da im tudji narodi udrzaju drzavu i narod. Lopovi, samo radi toga treba razvaliti tu Europsku uniji, da se ovi cigani ne izivljavaju nad svojim i nad tudjim narodima.

VL
MA
MaliMirko
10:26 04.10.2017.

Mi cemo sve napraviti, svjesni smo si situacije itd. Sve u svemu, blablabla, trkelj, trkelj trkeljamo svi skupa.

VL
JU
jurajuric116
10:18 04.10.2017.

gluposti. prvo kaj treba napraviti je izmjena zakona o plačama. tvrtke koje posluju s dobiti treba prisiliti da dio dobiti izdvajaju za povečanje plača. ima korporacija koje zarađuju miljarde kuna i nose ih u njemačku. e onda dok tu krenu plače prema gore lančano dolazi do veče potrošnje i rasta plača u svim sektorima. je sirovo, ali puno tih robovlasnika plača minimalac, a dobit mjere u miljardama. e tu je problem. telekomi, banke, osiguranja, strani trgovački lanci. za 5 godina riješen problem standarda.

VL
TH
than
11:49 04.10.2017.

Najbolje mi u svemu tome, a ujedno i najzalosnije, je to sto su im usta puna samodostatne poljoprivrede. I to svima od 90tih da bi iz godine u godinu manje proizvodili. Da nema uvozne hrane mi bi umirali od gladi. Kao neka pustinjska zemlja. Zelenilo, a zapravo su napravili pustinju. Gori su od elementarne nepogode...

VL
Avatar sidhara
sidhara
10:25 04.10.2017.

Necete lopovi dobiti nase novce, iz bogatih zapadnih zemljama, sto porezni obveznici ulijevaju u EU fondove, dok se vi koljete i huskate ustase na gradjane tijekom citave godine, i nista ne radite lopovi kradezevi. Motiku u sake, olosi, i zaradjivati vlastitim snagama, a ne samo mastati kako opljackati tudje zemlje i narode. Pogledajte vi ljudi te razbojnike, sada kada su opljackali svoju zemlju, sada mastaju kako i nas ovamo na Zapadu svesti na prosjacki stap da i mi ostanemo bez svojih mirovima, sto smo radili citav zivot, da budemo mizerna bijeda tako kao i oni. Mars lopine pokvarene, hush u stalu gdje vam je i mjesto, lopovi!!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.