Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Uvijek i sve za Hrvatsku'
Povratak na članak

'Nad Hrvatskom se nadvila opasnost imperijalne velikosrpske politike. I tada se kao feniks pojavio Tuđman'

Tuđman je bio i jedan od najistaknutijih političkih mislioca koje je hrvatski narod dao u drugoj polovici 20. stoljeća, rekao je Plenković na znanstveno-stručnom skupu koji je nazvan po tom Tuđmanovu načelu - "Uvijek i sve za Hrvatsku".

Komentari 31

ST
stefj
16:26 14.05.2022.

Hm, i do danas se nije ništa promijenilo što se tiče istočnih susjeda, samo smo dobili još sjeverne gdje to ponekad dođe do izražaja, a i Slovenci i Bosanci, to je skoro isto kao onda... Razlika prema onda je što danas nema Tuđmana, niti nikoga sličnog, no i drugo je vrijeme, druge su metode borbe... Tek nedavno se prestalo devastirati vojsku, mada je tamo i dalje podobnost ispred sposobnosti, no to je stanje s kompletnim javnim strukturama i to se ništa ne mijenja, već se samo pojačava... Danas bi neki novi Tuđman morao pokrenuti boj protiv birokracije i uravnilovke, protiv crony kapitalizma, te za znanost, a ne aktivizam i ekstreme... Kolika suprotnost od kompletne političke scene, nevjerojatno...

VL
RO
ronyday
16:26 14.05.2022.

Tuđaman je najveći igrač politike u svijetu, pobijedio je 3 neprijateljske strukture : srpsku, inozemnu i onu domaćih zločinaca, izdajnika, komunjara i ostvario najveću pobjedu u hrvatskoj povijesti koja će se pamtiti dok je Hrvatske. To je naš Otac domovine koji že biti u srcu svakog normalnog Hrvata dokle je Hrvatske.

VL
BA
Barba56
15:55 14.05.2022.

Ne vidim podpresjednicu a ni pupija . ??????

VL
Avatar Dragovit
Dragovit
13:31 14.05.2022.

A tko danas ima istaknutu ulogu podvođenja Hrvatske eurokratima?

VL
Avatar comandante
comandante
17:12 14.05.2022.

puno većom opasnošću se pokazala udružena zločinačka!!! puuuno veću štetu su napravili od rata i od potresa

VL
ZG
zgkreso
14:31 14.05.2022.

ne kuzim, nije li se pkeković odrekao negdasnjeg hdza? rekao je , to nije isti hdz.

VL
Avatar Bill Carson
Bill Carson
16:46 14.05.2022.

Kakvi Srbi.... Sluge smo Njemcima i Amerikancima od osnutka države. Ljubimo im ruke na koljenima. Rade što žele.

VL
SV
Sveznadar
17:27 14.05.2022.

Kad Šeks stara Sova i ljubitelj šetnje po grobljima govori o tom vrimenu, čudo da smo i opstali.

VL
JA
Jadranovac
16:52 14.05.2022.

Kakva imperijalna srpska politika , pa hrvatske izdajice kojih nikad nije manjkalo su nas izručili dvaput Beogradu kao i kasnije Hagu , Briselu , i tko zna kome sve će još. Inače jugoslavenska ideja je nastala u Zagrebu a nee Beogradu , kao i njena prethodnika ilirizam,itd. Sve u svemu jedini odgovorni za sve što nam se kroz povijest događalo i što će nam se u budućnosti događati smo mi sami a ne ovi ili oni .

VL
Avatar Tombstone
Tombstone
18:04 14.05.2022.

Malo je neobicno kako nitko nije poblize istrazio tuljdjmanovu ulogu u dogadjajima na Bleiburskom polju koja je shodno njegovom tadasnjem polozaju u JNA morala biti velika ako ne i odlucujuca. Osobno sam ga podrzavao i volio 1989, cak sam i u "baraci" pristupio HDZu, pridruzio se ZNGRH na samom pocetku, no ubrzo su se pocele desavati cudne stvari. Svakim povratkom s terena odjednom su se poceli pojavljivati novi "casnici" cudnih naglasaka koje nitko nije znao (malo nas je tada bilo i svi smo se bar iz vidjenja znali) i nikad prije a ni poslije vidio na samom ratistu. Cinovi su im neprekidno rasli, novi koje su samo oni znali su dolazili, njihove supruge ili djevojke s istim cudnim maglascima pocele su nam vrsiti smotre obucene u maskirne suknje i stikle, vozac autobusa iz akcije na Plitvicama takodjer bez dana na ratistu odjednom je postao bojnik, zagrebacki naglasak nestao je iz stozera. Predsjednikova kci odjednom "kupuje" prostor PBZ koji je ista tek preuredila i otvara trgovinu audio-video opreme, nogometasi dobivaju cinove brigadira i generala sa svim sto uz to ide (stan, auto) a mi odlazimo na terene i sve nas se manje vraca. Drugoj brigadi ZNG prijete bescasnim razvojacenjem ako odbiju ici u bosnu, cetvrta (opet naglasci) odjednom postaje najbolja i najzasluznija. A tuljdjman salje ostre prosvjede unproforu. Naravno da je podrska izblijedila i presla u prezir

VL
Avatar Bud Humski
Bud Humski
16:32 14.05.2022.

"...da slijedimo upravo ona temeljna načela koja je on postavio, strateške ciljeve koje je većinu ostvario, a MI DANAS DOVRŠAVAMO, POBOLJŠAVAMO I NADOGRAĐUJEMO"!? Sa ulaskom u euro-zonu, u Hrvatskoj nestaje i zadnji privid suverenosti i demokracije... Svi oni zivoti, prolivena krv hrvatskih branitelja, razaranja i strahote rata, sve to samo da bi zamijenili Beograd Bruxellesom! Ja mislim da taj cilj nije bio vrijedan zrtve, i pok. Tudjman se vjerojatno prevrce u grobu kad vidi sto ste to vi dovrsili, "poboljsali i nadogradili"...

VL
PH
Petarstijena-HR
13:58 14.05.2022.

Tako su i Titu klicali,dizali ga u visine ,pjevali mu "Druže Tito,ljubičice bijela",držali biste po uredima,obrazovali se u Kumrovcu,da bi mu poslje sve zatrli i negirali....

VL
DU
Deleted user
19:51 14.05.2022.

Mislim da je Gotovac svojom izjavom sve za Hrvatsku,Hrvatsku ni za što bio jefan o rijetkih koji je to i mislio.Ovi danas uguzi samo gledaju interese grupacija koje im financiraju kampanje.

VL
EB
Em-Be.123
18:58 14.05.2022.

Bilo, pa prošlo. Od prošlosti, pogotovo verbalističke i prenapuhane, živite samo vi, a narod ne...to najbolje pokazuje današnjica Hrvatske, koja je izgubila sve prednosti koje je imala prije pojave "oca domovine", i njegove kriminogene svite. Od potencijalne velikosrpske hegemonije, došlo je do stvarne velikomađarske interesne okupacije. Nije valjda "otac domovine" to želio?!

VL
AN
ante7
15:23 14.05.2022.

Tuđman bi se sramio današnjeg HDZa

VL
RE
realisticki
15:04 14.05.2022.

Pobjednik piše povijest, a oni koji su od te povijesti imali koristi nastavijaju tu povijest podržavat, slavit i zvati je istinom.

VL
KU
kuramela
22:23 14.05.2022.

Ovaj naslov važi i za današnju hrvatsku.

VL
Avatar Cohen
Cohen
16:19 14.05.2022.

Sve mit do mita. U kojima se stvarnost ne prepoznaje.

VL
PR
prajdali100
17:22 14.05.2022.

Da sam ja napisao ovo što je danas rekao Andrej Plenković bio bih blokiran dva dana.Jako ružno,odvratno,je danas o pokojnom Tuđmanu pisao Duhaček.Kada sam na to reagirao dobio sam " žuti". Nije mi jasno zašto.

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
16:14 14.05.2022.

Vječno nam živio Dr. Franjo Tuđman, živio nam HDZ. (Nikada nisam glasao za HDZ jer sam malo konzervativniji ali ipak živio jer je potreban i konstruktivan)

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.