Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

Plenković: Idućih dana doradit ćemo nacrt programa mjera za obnovu Zagreba

Zagreb: U Banskim dvorima održana 12. sjednica Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
30.09.2020.
u 13:31

Na Vladi su iznesena informacija o aktualnom stanju vezanom za koronavirus u Hrvatskoj

Premijer Andrej Plenković ocijenio je danas da je prvi sastanak Stručnog savjeta za obnovu Zagreba bio vrlo dobar, a na njemu su razmijenili mišljenja s brojnim stručnjacima kako doraditi nacrt programa mjera koje bi Vlada trebala usvojiti u slijedećih 30-ak dana.

"Razmijenili smo mišljenja s brojnim stručnjacima iz akademske zajednice, komora i drugih tijela, kako da u idućim danima doradimo nacrt programa mjera koje bi Vlada trebala usvojiti u slijedećih 30-ak dana sukladno Zakonu o obnovi koji je usvojen u Saboru", rekao je Plenković komentirajući jutrošnji sastanak članova Savjeta.

"Vjerujem da ćemo dobiti kvalitetan input svih koji ga mogu i dati", kazao je premijer na sjednici Vlade.

Također se osvrnuo na komemoraciju srpskim civilima u Varivodama, na kojoj je bio zajedno s potpredsjednikom Vlade iz redova SDSS-a Borisom Miloševićem

Rekao je kako je tamo prije 25 godina počinjen težak zločin protiv nevinih i nemoćnih ljudi te ponovio da je to "djelo pojedinaca, a ne politika vlade i države ili prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana".

Video: Boris Milošević u Varivodama

"Mislim da je važno da u ukupnoj politici pomirbe i nizu aktivnosti koje smo poduzeli kao Vlada i parlamentarna većina nastavimo na ovaj način voditi računa o događajima iz bliske povijesti i, što je najvažnije, graditi preduvjete kvalitetnog života dostojnog 21. stoljeća upravo u dijelovima Hrvatske koji su bili ratom opustošeni", istaknuo je.

To znači ulagati u infrastrukturu, vodu, struju, ceste, obnovu, otvaranje radnih mjesta, kaže Plenković dodajući da će se tim putem voditi gledajući upravo na područja gdje žive građani iz redova srpske nacionalne manjine.

Također je spomenuo i posjet brodogradilištu 3. maj. "Jučer je bio sjajan događaj u 3. maju. Jedan brod je dovršen koji će otići u Kanadu. Ovo je potvrda mudre odluke Vlade RH kada smo ih podržali", kazao je. Zadovoljan sam svime time i zahvalan sam svim radnicama i radnicima, dodao je.

Zbog samoizolacije 15 zdravstvenih djelatnika iz KBC-a Dubrava u tu bolnicu rasporedilo djelatnike iz drugih zagrebačkih bolnica.

''U tijeku su pripreme za hladniji period kako bi pacijenti koji su dosad trijažu čekali na otvorenom bili adekvatno zbrinuti'', rekao je.

Dodao je da je u usporedbi sa susjednim zemljama Hrvatska u dobroj poziciji s obzirom na broj oboljelih, ali opreza ne smije nedostajati.

"Pada udio pozitivnih osoba. Povećava se prosječna dob oboljelih. U osoba starije životne dobi bolest se pogoršava. Hrvatska ima bolju sliku od drugih zemalja, no oprez je i dalje potreban", kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

"Blagi je porast izrečenih upozorenje oko pridržavanja epidemioloških mjera", kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

U petak će se održati sastanak s ugostiteljima i predstavnicima koncertnih događanja kako bi se dogovorili daljnji koraci, dodao je.

 

Ključne riječi

Komentara 7

JU
Judita
13:25 30.09.2020.

Simpatizirali vi Plenkovića ili ne, bilo bi pošteno objektivno sagledati sve što je učinjeno za prethodnog mandata - od agrokora, do uljanika i 3.maja, do izlaženja na kraj sa prosvjetnim štrajkom i u konačnici brojne olakšice i pomoći radnicima početkom korona krize

DD
duda.dudica
13:21 30.09.2020.

Puno toga je učinjeno za spas gospodarstva "uplitanjem" u privatni sektor što nije obveza Vlade, no briga za građane je prevagnula nad nemiješanjem u tržište.

Avatar Dipsy
Dipsy
13:29 30.09.2020.

Donesen je, kao što je i bilo obećano, kvalitetan zakon za obnovu nakon potresa i osigurana su novčana sredstva iz EU. Nadam se da će se sa sveobuhvatnom obnovom krenuti što prije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije