Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMOVINSKI POKRET

Škoro: Pregovore s Mostom još vodimo, Karamarko je dobro došao

Foto: Večernji list
1/7
11.05.2020.
u 10:38

Predstavljanje koalicijske platforme za nadolazeće parlamentarne izbore.

Predsjednik Domovinskoga pokreta Miroslav Škoro i predstavnici Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović i Marijan Pavliček te Ladislav Ilčić, predsjednik HRAST-a, održali su na Trgu bana Jelačića konferenciju za medije o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore.

"S velikim zadovoljstvom mogu reći da smo nakon sporazuma s Blokom za Hrvatsku postigli i sporazum s Hrvatskim suverenistima o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore. Neizmjerno smo zadovoljni s time. Postoji želja da se pridruže svi koji žele promjenu Hrvatskoj", rekao je Škoro. 

Zekanović je rekao da će Suverenisti biti alternativa koju Hrvati već dugo traže. 

1/7

Njihova će opcija biti alternativa lijevim i desnim elitama, najavio je Pavliček. "Prvi put će hrvatski građani nakon dugo godina moći glasati za nekoga, a ne protiv", kaže Pavliček.

Škoro je najavio još jedan sporazum do kraja tjedna. "Nadam se i dva, ako ne i tri. Nisam pritom mislio na Most", kaže Škoro, ne želeći otkriti o kakvim se sporazumima radi. "Pregovori su u tijeku, nije dobro da otkrivam detalje", kaže Škoro, odgovarajući na pitanje je li među tim sporazumima i onaj s Ivanom Penavom

"On mora razriješiti svoj formalno-pravni status u HDZ-u. Dok se to ne dogodi, ne mogu ništa govoriti", rekao je Škoro. Dodao je da je otvoren i za Brunu Esih i Tomislava Karamarka. "Otvoreni smo za sve kojima je dosta žetončića i briselskih interesa", kaže Škoro.

Na pitanje o mogućnosti koalicije s HDZ-om, Škoro kaže da "ne bi tako daleko spekulirao". Slično je odgovorio i na pitanje o suradnji sa SDP-om. 

"Dogovorili smo se tako da su svi zadovoljni. Kada budemo formirali koaliciju do kraja, onda ćemo pokazati tko je na kojem mjestu na listama. Uvjeren sam da su kolege zadovoljne, ali smo ostavili prostora na listama za sve koji nam se žele priključiti", rekao je Škoro. 

Na pitanja o Željku Pervanu i Vedranu Mlikoti na izbornim listama, Škoro je rekao da bi mu bila čast da oni ostave svoje poslove i da se bave politikom, ali da su nažalost političari u Hrvatskoj od politike napravili kaljužu. "Bio bih ponosan da se oni uključe u politiku, međutim, radilo bi se o puno odricanja i situacija zbog kojih bi bili dočekani na nož", rekao je Škoro. 

Nije htio odgovoriti na pitanje koje mjesto očekuje u slučaju da dobro prođu na izborima, bi li ga zadovoljilo mjesto u Vladi ili Saboru. 

"Ja sam se za to borio i kao pjevač i skladatelj i poduzetnik. Što se mene tiče, nije mi to primarno. I kad sam bio u Saboru, nisam uzeo svoju plaću. Nije mi primarna plaća i pozicija, nego da možemo stvoriti sustav u kojem, primjerice, netko ne mora plaćati članarinu HGK ako neće", rekao je Škoro. 

Kartu velike Mađarske, koju svako toliko objavljuje mađarski predsjednik Viktor Orban, Škoro nije htio posebno komentirati, rekavši tek da bi to ministar vanjskih poslova mogao riješiti jednim pozivom, da više znamo na čemu smo. Veći problem od toga, naveo je, zločini su komunističkog režima.

Novinare je zanimalo i bi li u Okučanima postupio kao predsjednik Zoran Milanović. "Ni za boga. Ja bih ostao tamo, naravno. Ne bih zakonom zabranio insignije HOS-a. On je legitimna postrojba Hrvatske", rekao je Škoro.

Ključne riječi

Komentara 73

RS
rasta sev
19:18 11.05.2020.

Dobra prognoza je hvatanje izbornog praga jer ovi su lošija opcija čak i od SDP-a,.

BI
billynik
12:08 11.05.2020.

Ako uzme još Peovićku i onu radničku frontu s Kapovićem možda mu bude dosta.

JU
jurajuric120
11:14 11.05.2020.

ako pozivaš Karamarka i Petrova i Hasanbegovića onda je svima jasno da je ti je bitna samo vlast, a ne dobrobit za narod. Ko i ova "restart" koalicija. budi bog z nama uz takve kandidate i oporbu. promjene su potrebnee svakako, ali ja još nemam kandidata za izbore. ovo je ciruks na političkoj sceni općenito.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije