Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDIZBORNI SKUP

Grabar Kitarović: Vrijeme je da se Josipović vrati na fakultet

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/11
23.12.2014.
u 17:36

Bez Hrvata nema ni Bosne i Hercegovine, poručila je Kolinda Grabar Kitarović

Josipović mora otići, vrijeme je da se vrati na fakultet i ondje nastavi razmišljati o ustavnim promjenama koje nam nisu potrebne, poručila je HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović na današnjem predizbornom skupu u KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

– Obnovimo to hrvatsko zajedništvo, čestitajmo Božić jedni drugima, da u 2015. godini krenemo pravim putem i povedemo Hrvatsku u boljitak – rekla je Grabar Kitarović. Ispričala je kako je u sklopu kampanje proputovala Hrvatskom i BiH te čula jako puno priča o domovini.

– Svi smo mi jedan narod, jedno biće i ne možemo se dijeliti prema tome gdje tko živi – napomenula je. Istaknula je da Hrvatska ne ide u dobrom smjeru.

– To nije pravi put, to je jedino pravi put u propast – poručila je Grabar Kitarović. Rekla je da je njezin program zasnovan na stvarnom životu u Hrvatskoj.

Nećemo više dopustiti nikome, apsolutno nikome, a pogotovo ne nesposobnom predsjedniku Vlade da kaže da Hrvatska nikada neće biti bogata država. S njim sigurno neće – rekla je Grabar Kitarović.

"Borite se"

Dodala je da između premijera Zorana Milanovića i predsjednika Ive Josipovića nema nikakve razlike.

– Oni su dva lica jedne novčanice – rekla je.

Grabar Kitarović HDZ je nazvala najjačom i najodgovornijom hrvatskom strankom, a BiH drugom domovinom hrvatskog naroda, poručivši kako će to biti prva zemlja koju će posjetiti kao predsjednica. Također je najavila kako će pomoći BiH na putu u EU, ali bez miješanja u unutarnje stvari te države. Rekla je i da Hrvati trebaju postati jednakopravni narod u BiH.

Bez Hrvata nema ni Bosne i Hercegovine – poručila je.

Pozdravila je branitelje koji prosvjeduju ispred zgrade Ministarstva branitelja na Savskoj cesti u Zagrebu. Zahvalila se Mladeži HDZ-a bez kojih, kako je rekla, ne bi mogla izvesti ovu kampanju.

– Vi ste naša budućnost i, gledajući vas, nije me strah za Hrvatsku – rekla je Grabar Kitarović, dodajući da će vratiti mlade koji su napustili zemlju.

– A vi ostajte ovdje i borite se jer to je naša zemlja i naš dom – poručila je Grabar Kitarović.

Nakon što je iskritizirala vladajuće predstavila je svoj program, s naglaskom na gospodarskom oporavku.

Josipovićev veliki vođa

– Nemojmo misliti da su stranci pametniji od nas. Mi možemo puno bolje jer volimo ovu zemlju – naglasila je. Rekla je da treba oživjeti poduzetnički duh, ali je naglasila i važnost socijalnog aspekta tržišnog gospodarstva. Također je naglasila važnost obrane zemlje te pozvala na vraćanje dostojanstva Oružanim snagama koje bi trebale biti "jamac bilo kakvom zveckanju oružjem preko granice". Grabar Kitarović rekla je kako treba riješiti pitanje nestalih i granice na Dunavu. Grabar Kitarović je nakon govora na pozornici zapjevala "Moju domovinu" držeći s članovima Mladeži HDZ-a veliku hrvatsku zastavu, a potom se uputila u svoju rodnu Rijeku na posljednji predizborni skup.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Tomislav Karamarko je prisutne pozdravio s "Hrvatice i Hrvati" rekavši da je to u duhu devedesetih, ali i duhu vremena kada moramo biti nacionalno svjesni. Prisjetio se vremena osnivanja HDZ-a, a, komentirajući snimku iz tog vremena koja je prikazana prije njegova govora, a na kojoj se pojavljuje i on sam u mlađim danima, rekao je – Vidjeli ste kako sam dobru frizuru imao.

– HDZ je stožerna, temeljena, najveća, najvažnija stranka u hrvatskoj povijesti, a osnovao ju je najveći Hrvat 20. stoljeća, dr. Franjo Tuđman – rekao je Karamarko. Podsjetio je kako su SDP-ovi zastupnici napustili Sabor kada se izglasavala samostalnost Hrvatske. Za socijaldemokraciju u Hrvata rekao je da je lažna ljevica koja nije ništa drugo nego jugonostalgija i jugofilija. Usprotivio se izjednačavanju Tuđmana i Ivice Račana.

– Gospodin Ivica Račan je govorio za našu stranku da je stranka opasnih namjera. Zašto? Jer smo htjeli hrvatsku državu – rekao je Karamarko. Rekao je da današnja europska Hrvatska treba odbaciti totalitarizam.

– Koliko god smo antifašisti, dragi prijatelji, toliko smo i antikomunisti – poručio je. Osudio je izjavu Marka Rakara, koji je branitelje koji su nosili majice s križevima i upitnicima usporedio s KKK-om.

– Neće nas predsjednik države, još par dana, vrijeđati izborom svojih savjetnika – rekao je Karamarko. Poručio je da branitelji ne prosvjeduju zbog nekoliko stotina kuna, već zbog povrede svog dostojanstva.

Najavio je da će vladajuće na parlamentarnim izborima "demontirati".

– Mi moramo pobijediti na predsjedničkim izborima, a nakon toga ove koji nas uništavaju gospodarski – rekao je Karamarko.

Kolinda i Tomo

Prije Grabar Kitarović govor je održao Andrija Mikulić, predsjednik zagrebačkog HDZ-a, koji je rekao da će Grabar Kitarović za nekoliko dana biti prva hrvatska predsjednica. Mikulić je predsjedniku Ivi Josipoviću spočitnuo što je u kampanju krenuo s Trga maršala Tita.

– On bez svog velikog vođe, čijoj je partiji vjeran od 1980. godine, ne može – rekao je Mikulić.

Predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman Milan Kovač rekao je kako bi Tuđman bio tužan da prođe Savskom i vidi svoje heroje i vitezove kako dočekuju Božić u šatoru. Pozdravio je branitelje, uključujući i one, kako je rekao, koji se nalaze u haaškom zatvoru.

– Kolinda kao predsjednica države i Tomo kao predsjednik Vlade okrenut će smjer kretanja – rekao je Kovač.

Skup je vodio poznati voditelj Oliver Mlakar, koji je šefa HDZ-a Tomislava Karamarka i Grabar Kitarović nazvao pobjedničkim parom, što je Karamarko pozdravio uzdignutim palcem. Nakon himne koju je otpjevao Đani Stipaničev nazočni su minutom šutnje odali počast poginulim braniteljima i prvom predsjedniku Republike Hrvatske Franji Tuđmanu. Stipaničev je poslije otpjevao i pjesmu "Bogu hvala" koju je posvetio Grabar Kitarović, nazvavši je "posebnom damom".

>> Josipović i Grabar Kitarović odgovorili Sinčiću : Bin Laden je mrtav

>> Josipović: Možda je preosjetljiva; Grabar Kitarović: Ne vrijeđam se tako lako

Komentara 106

GO
google385
18:25 23.12.2014.

ovo je najbolja izjava

GO
google385
17:51 23.12.2014.

nedajte glas josipovicu jer smo mi zapad I sa NATO I USA a josipovic se udvara rusiji i arapskim zemljama a blizu smo srbije a ona je sa rusijom a i bosna je blizu ko zna sta nam donosi buducnost vidite da je u svjetu napeto zato dajmo glas nekome cvrstome ko zna sta zelimo hrvatski narod se odlucio zaEU tamo I pripadamo a josipovic. glumi nesvrstanog uh to je lose

GU
gustirna
19:13 23.12.2014.

Ma kakav fakultet.zar niste jucer rekli da je tom 'velikom pravniku' ustavni sud plnistio 18 zakona koje je on potpisao.........da je moj tatica bio u ckskh i ja bi bio profesor na pravnom .......ili kako rece odvjetnik olujic ,taj nije bio na nivou da bude praktikant kod mene.njegova supruga jest.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije