Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO DJECE

Državna tajnica: Potpuno je neshvatljivo ono što se dogodilo, nitko nije ukazivao na moguće nasilje

Predstavljena nacionalna medijska kampanja "Zaustavimo nasilje nad ženama i nasilje u obitelji”
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
25.09.2021.
u 14:39

Nakon stravičnog zločina muškarac je pokušao ubiti i sebe. Stabilno je i u bolnici ga čuva policija.

Strašan zločin potresao je Hrvatsku. Harald Kopitz (56), Austrijanac sa stalnom adresom u Hrvatskoj, ubio je svoje troje djece, blizance, dječaka i djevojčicu (7) i dječaka (4) u stanu u zagrebačkim Mlinovima. Nakon stravičnog zločina pokušao je ubiti i sebe. Stabilno je i u bolnici ga čuva policija. 

Državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Margarete Mađerić kazala je da za ovu obitelj nikada nije bila zaprimljena prijava o nasilju. 

"Potpuno je neshvatljivo ono što se dogodilo. Obitelj je mjesto gdje bi djeca trebala biti zaštićena. Izražavam iskrenu sućut, posebno majci i široj obitelji. Ova obitelj je tijekom 2018. bila u socijalnoj skrbi tijekom razvoda koji je standardan postupak. Oni su se sporazumno dogovorili o zajedničkoj roditeljskoj skrbi. Nakon toga nije bilo postupanja. Nije bilo niti jedne prijave, kako pojedinaca, majke ili bilo koje drugog tijela koje bi ukazivalo na nasilje", kazala je. 

Mađerić je pozvala građane da ako ima bilo kakvu informaciju o nasilju da je prijave.

Komentara 2

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
14:56 25.09.2021.

Bouffee delirante, privremeno ludilo. Nadam se da mu neće suditi u Hrv, bude dobio samo 5-6 godina liječenja u Vrapcu i doviđenja.

Avatar Majda
Majda
14:56 25.09.2021.

Sud je odredio da djeca moraju viđjati oca se razviju kao cjelovite osobe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije