Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strava u zagrebačkim Mlinovima

Tko je Austrijanac koji je ubio svoje troje djece: U bolnici ga čuva policija

25.09.2021.
u 11:28

Nakon što je pronađen u stanu gdje je najvjerojatnije ubio svoje troje djece pokušao se ubiti otrovom ili tabletama

Ovako na prvu, gledajući fotografije koje je stavljao na društvene mreže, reklo bi se da je Harald Kopitz (56) koji je u subotu oko 2 sata ujutro počinio jedan od najmonstruoznijih zločina koje Hrvatska pamti zadavivši svoje troje djece u vlastitom stanu, u biti jedan ugledni biznismen.

Sunčane naočale na glavi, sat na ruci, kravata i perfektno popeglano plavo odijelo idu ruku pod ruku s njegovim poslovnim opusom, pa je tako poznato kako je, između ostalog, radio i na nekim od rukovodećih pozicija uglednih austrijskih tvrtki poput Boscha i Alcatela.

Taj rođeni Bečanin je kao nezavisni konzultant dugo vremena proveo radeći u Hrvatskoj, gotovo puno desetljeće i pol, a česta putovanja u našu zemlju, što poslovna što turistička ponukala ga se da se i doseli u Zagreb. Poslovi kojima se bavio uključivali su financijska savjetovanja, posao restrukturiranja raznih tvrtki, osnivanje novih i pomaganje u procesima koji se vode kada jedna kompanija preuzima drugu. 

U luksuzni stan na zagrebačkim Mlinovima doselio se prije otprilike dvije godine kada se i odselio od bivše supruge, a djeca bi kod njega uglavnom vrijeme provodila vikendima.

Susjedi kažu kako ih u kvartu i nisu viđali prečesto, jer H. K. je s njima češće išao na izlete izvan grada ili pak neke ture po gradu, pa je tako ovog ljeta stavio fotografije s njihovog zajedničkog odlaska u zoološki vrt.

Policija niti socijalna služba nikada ranije nisu reagirali zbog bilo kakvih problema koji bi bili vezani uz njega, reklo bi se kako im je bio – nepoznat. Istoj toj policiji taj Bečanin sa zagrebačkom adresom priznao je što je i kako učinio nakon što je došao svijesti u Bolnici sestara milosrdnica gdje je prevezen nakon što je i sebe, očito neuspješno, pokušao ubiti.

Policija ga trenutno čuva, a kada njegovo zdravstveno stanje to bude dopuštalo i službeno će ga ispitati te prepratiti u policijske prostorije na daljnju obradu. 

U vrijeme zločina majka ubijene djece nije bila u Zagrebu, a djeca su vikend provodila s ocem.

Zagrebačka policija o stravičnom događaju u zagrebačkim Mlinovima oglasila se priopćenjem.

"Danas, 25. rujna oko 2 sata u Centru, u Mlinovima, temeljem informacija o najavljenom samoubojstvu zaprimljenih od građana zbog objava na društvenim mrežama, u stanu je pronađen 56-godišnji muškarac koji je u trenutku ulaska policijskih službenika bio narušenog zdravstvenog stanja. Na mjestu događaja pronađeno je i troje djece bez znakova života. Dolaskom hitne medicinske pomoći potvrđena je nasilna smrt djece dok je muškarac prevezen u KBC Sestre milosrdnice gdje je zadržan na liječenju. Očevid je proveden uz rukovođenje zamjenice Županijskog državnog odvjetnika, a kriminalističko istraživanje je u tijeku", priopćili su iz PU zagrebačke.

Ključne riječi

Komentara 34

Avatar Le-Freak
Le-Freak
11:38 25.09.2021.

Osobno bi volio da se o ovome ne pise vise. Stvarno je bolno uopce pomisljati na malu mrtvu djecu.

AT
alojz.targus
11:46 25.09.2021.

Ne znam tko je "gospodin " ali otac te djece "sigurno " nije .

Avatar TvojUjko
TvojUjko
13:44 25.09.2021.

Odvratan lik, vidis da je umisljen do bola, tu je odijelo, skupi sat, i sto je najgore zene padaju na takve..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije