Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Brodsko-posavska županija: Imamo četiri novooboljelih, testirat ćemo radnike

Slavonski Brod -  Na području Brodsko-posavske županije nema novih slučajeva zaraze korona virusom.
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
19.05.2020.
u 13:39

Istaknuli su kako ovo nije novo žarište virusa.

Stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije objavio je na izvanrednoj konferenciji da imaju četiri nova slučaja zaraze koronavirusa. 

Snimio: Vedran Balen

– Prema pristiglim nalazima, imamo četiri nova slučajeva. Riječ je o kontaktima prethodno zaražene osobe, a četvrta osoba je radnik-povratnik iz strane zemlje. Očekujemo još obiteljskih kontakata – kazao je Ante Cvitković, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo

Istaknuo je kako nije gotova priča o COVID-19. Podsjetio je građane, kad se vrate iz strane zemlje, da smanje kontakte i da što više ostanu doma te je najavio testiranje radnika koji dolaze sutra u Hrvatsku iz Švedske. 

– Doći će sutra u pet automobila. Grupirani su kako bili na gradilištu, po troje u automobilu – rekao je Cvitković. 

Objasnio je da će radnici ići u karantenski objekt.  Upitan o tome odakle je došao radnik koji se vratio u Hrvatsku, ravnatelj Nastavnog zavoda kazao je da je došao iz Njemačke. 

– Nisam baš uvjeren da samo izvana dolaze na područje pozitivni slučajevi.  Što više testiraš, to više nalaziš kontakata – kazao je i zahvalio se zdravstvenim djelatnicima. 

Prema njegovim podacima, Brodsko-posavska županija danas ima najviše slučajeva. 

Josip Samardžić, ravnatelj slavonskobrodske Opće bolnice dr. Josip Benčević kazao je da je stigao RPG uređaj financiran sredstvima Ministarstva zdravstva i da će odmah biti stavljen u korištenje. Serološka testiranja počela su prošlog tjedna i u planu im je prvo testirati zdravstvene djelatnike. 

– Od ta četiri slučaja, tri imaju laku kliničku sliku, a jedan je u obradi i on će najvjerojatnije biti hospitaliziran – objasnio je Samardžić. Naveo je da se u bolnici nalazi 18 pozitivnih pacijenta, a da je na području cijele županije 36 oboljelih. 

Uputio je poziv pacijentima da se drže termina, da im se počelo događati da im se ljudi ne pojave i da u tom slučaju mole da otkažu termin. 

– Pripremamo se za povratak radnika jedne naše tvrtke iz Švedske. Imali smo završni sastanak s upravom tvrtke i s načelnikom policijske uprave. Utvrdili smo i najsitnije detalje. Točno znamo tko dolazi. Vraća se 15 radnika. Imamo njihove detalje i kontakte. Oni kreću sutra u pola 7 iz Stockholma, preko Kopenhagena trajektom iz Danske do Njemačke. Kolega Cvitković s kolegom iz Krapinsko-zagorske županije dogovorio je da se odmah uzme uzorak – kazao je Stjepan Bošnjaković, načelnik Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije

Za radnike su pripremljene sobe u kojima će se nalaziti sljedećih 14 dana. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije