Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kreativni izum

Uživanje u šmrkanju čokoladnog praha

Dominique Persoone
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
08.02.2015.
u 07:15

Izumio je i patentirao spravu za ušmrkavanje čokoladnog praha, i to prvenstveno za jednu zabavu legendarnih Rolling Stonesa.

Belgijski majstor za proizvodnju čokoladnih slastica Dominique Persoone (46) odlučio je, inspiriran starim spravicama za ušmrkavanje duhana, napraviti nešto slično, ali u čokoladnoj verziji.

Izumio je i patentirao spravu za ušmrkavanje čokoladnog praha, i to prvenstveno za jednu zabavu legendarnih Rolling Stonesa. No, ideja mu se toliko svidjela da ju je odlučio omasoviti i komercijalizirati. Iako mu neki zamjeraju da takav tip naprave podsjeća na naprave za konzumaciju droge, Dominique Persoone kaže kako mu nije bila namjera promovirati drogiranje niti išta slično već učiniti konzumaciju najfinijih čokolada zabavnom i neobičnom.

Naprave za ušmrkavanje čokolade mogu se tako nabaviti po cijeni od četrdeset i pet eura, a Persoone je kreirao i posebne vrste čokoladnih prahova za ušmrkavanje. Tako se, na primjer, u ponudi nalaze čokoladni prah pomiješan s različitim vrstama voća i mentolom, zatim čokolada s cimetom, a za one zahtjevnije Persoone u ponudi ima i čokoladu s lukom i slaninom. Rukovanje je vrlo jednostavno, na dva plastična štapića postavi se prah i zatim ga se "ispuca" prema nosnicama.

>>Adriana Lima: Čokolada razbuktava strasti pa je jedite za Valentinovo

>>Sve što niste znali o omiljenom američkom keksu

 

Komentara 1

DU
Deleted user
12:02 08.02.2015.

znači da je šmrkanje in

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije