Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Uživanje u šmrkanju čokoladnog praha

Izumio je i patentirao spravu za ušmrkavanje čokoladnog praha, i to prvenstveno za jednu zabavu legendarnih Rolling Stonesa.
08. veljače 2015. u 07:15 1 komentara 661 prikaza
Dominique Persoone
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Belgijski majstor za proizvodnju čokoladnih slastica Dominique Persoone (46) odlučio je, inspiriran starim spravicama za ušmrkavanje duhana, napraviti nešto slično, ali u čokoladnoj verziji.

Izumio je i patentirao spravu za ušmrkavanje čokoladnog praha, i to prvenstveno za jednu zabavu legendarnih Rolling Stonesa. No, ideja mu se toliko svidjela da ju je odlučio omasoviti i komercijalizirati. Iako mu neki zamjeraju da takav tip naprave podsjeća na naprave za konzumaciju droge, Dominique Persoone kaže kako mu nije bila namjera promovirati drogiranje niti išta slično već učiniti konzumaciju najfinijih čokolada zabavnom i neobičnom.

Naprave za ušmrkavanje čokolade mogu se tako nabaviti po cijeni od četrdeset i pet eura, a Persoone je kreirao i posebne vrste čokoladnih prahova za ušmrkavanje. Tako se, na primjer, u ponudi nalaze čokoladni prah pomiješan s različitim vrstama voća i mentolom, zatim čokolada s cimetom, a za one zahtjevnije Persoone u ponudi ima i čokoladu s lukom i slaninom. Rukovanje je vrlo jednostavno, na dva plastična štapića postavi se prah i zatim ga se "ispuca" prema nosnicama.

>>Adriana Lima: Čokolada razbuktava strasti pa je jedite za Valentinovo

>>Sve što niste znali o omiljenom američkom keksu

 

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?