Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLOVANJE ARZ-a
Povratak na članak

Uzeli kredit za veću kamatu pa novac oročili – za manju!

ARZ se u jeku financijske krize 2009. godine nepotrebno zadužio u američkoj investicijskoj banci za 135 mil. eura

Komentari 28

X2
xychhr-200
09:38 21.04.2011.

Pitanje: Koliko se od tog kredita \"omastio\" Kaljmeti..???

VL
OB
-obrisani-
09:43 21.04.2011.

@ @veNLO \"Danas su mirovinski fondovi u vlasništvu stranih banaka. Barataju s negdje oko 4 milijarde eura ( i ta suma raste svakog mjeseca novim uplatama zaposlenika u fondove) i \"investiraju\" isključivo u državne obveznice.\" --- Pa i obavezni suu kupovati državne obveznice. A nije da investiraju isključivo u državne obveznice, srećom po mene i moju buduću mirovinu.

VL
SW
swimm
10:13 21.04.2011.

a jesu li i taj unosan ugovor potpisivali naši \"vrsni visokoobrazovani\" manageri sa kolajnom? hahaha

VL
Avatar Glina74
Glina74
10:24 01.05.2011.

Pljuc Pljuc Pljuc Pljuc Pljuc to mogu samo Hrvatski stričnjaci Pljuc Pljuc Pljuc Pljuc Pljnuc

VL
OB
-obrisani-
09:11 21.04.2011.

Strasno,......cijela zemlja ide na infuziju. Zabrinjava me to da nam nije lako sa toliko infuzije i pitanje je kako ce nam biti kad ne bude \"infuzije\",.......a nesmijem ni pomisliti kad pocnemo vracati \"infuziju\". Strasno,.....meni ovaj slucaj djeluje kao da je samo bilo vazno da ima love na racunu,..........

VL
IG
igorl
09:13 21.04.2011.

Jednog dana kad \"odgovornost\" vise ne bude samo pojam u rijecniku, vec za ovakve propuste netko plati, sve ce biti super. Konkretno za ovaj slucaj: 1) Vidjeti tko je potpisao zaduzenje? 2) Koliko je trajalo? 3) Naplatiti covjeku pod 1)1) 4 milijuna kuna godisnje koliko je izgubljeno 4) Ukoliko nije u mogucnosti platiti, zaplijeniti njemu, te obitelji imovinu, te do konca zivota ostaviti 3000 kn / mjesecno place, a ostatak plijaniti za podmirenje duga Mislite da je to strogo? Hmm... jest, ali treba nauciti polupismene idiote da se krediti od 150M po 10% kamate ne uzimaju \"ovlas\" uz janjetinu i lakocemo. Za ovako nesto u Kini bi strijeljali na glavnom gradskom trgu i uzeli obitelji blizoj i daljoj sve sto imaju i pustili ih da krepaju. I.

VL
MM
Mladen Miletić
09:25 21.04.2011.

Uzeli kredit za veću kamatu pa novac oročili – za manju! Neki pomišljaju da su banke budale male pa bi htijeli obratno !

VL
Avatar tkozna
tkozna
09:18 21.04.2011.

Majko moja što se radi u našoj zemlji. Ibaciti sve kokošare lopove iz zatvora i hapsiti, hapsiti. Ma pitam se da li bi ovako ovi kreteni radili u svojoj ili u necijoj privatnoj tvrtki. A Vlada i Kosorica da VOLE OVU ZEMLJU SPASAVALI BI JE OD OVAKVIH SMRADOVA.

VL
FE
Fedele
09:30 21.04.2011.

Poznati smo mi po \"stručnjacima\" koji preljevaju iz šupljeg u prazno ! Kad bi razliku platili ONI, i to iz vlastitih džepova, ne bi mi nimalo smetalo, ali ovako - kad našim pimpachima mlate po trnju - čovjeku ne možee biti svejedno, i čovjek se teško suzdržava da ne opsuje !

VL
Avatar @veNLO
@veNLO
09:36 21.04.2011.

U ovoj državi, po naputku istih onih koji su nas proglasili zločincima,a zemlju zločinačkom tvorevinom, na upravljačka mjesta u poduzećima mogu doći samo oni koji su spremni pljačkom, lošim radom i nemarom pokazati kako je država loš vlasnik i kako državna poduzeća treba \"privatizirati\" (dati njima isključivo zato što smo odbili pravo na tiskanje svog novca, kao što smo odbili i pravo na ZERP). Kad se tako postave stvari, onda sve sjeda na svoje mjesto! Nema izenenađenja. Al ima gorčine! Nismo se samo odrekli vlastitog novca i ZERP-a, odrekli smo se i mirovinskih fondova! Danas su mirovinski fondovi u vlasništvu stranih banaka. Barataju s negdje oko 4 milijarde eura ( i ta suma raste svakog mjeseca novim uplatama zaposlenika u fondove) i \"investiraju\" isključivo u državne obveznice. Tako da tog novca u fondovima više i nema. Umjesto njega je ogromno brda papirusina na kojima piše - država će vam vratiti taj novac. Kako onda uz sve to uopće misliti kako je \"izlazak iz krize\" moguć??? A moguć je u roku od 24 h! Ali ne s ovim ljudima, ne s Rohatinskim, ne s Jacom/Zokijem...

VL
Avatar @veNLO
@veNLO
09:47 21.04.2011.

Mnogi od nas se naivno ufaju kako bi ulazak u EU spriječio ovakve vijesti, ovakva zlo-činjenja. U dubokoj su zabludi oni koji se nadaju. Dok smo Hrvatska (a ne neka razdijeljena teritorijalna jedinica EU bez zakonodavnih ovlasti), imamo mogućnost uređivanja vlastite države i imamo mogućnost dovođenja na vlast ljudi koji su spremni svoje znanje, svoje poštenje staviti u plemenitu službu služenja narodu na čast sebi, svojim precima i svojim nasljednicima. Ulaskom u EU tu jedinu mogućnost koja NAMA nešto vrijedi ćemo upropastiti,osuditi svoje potomke na sužanjstvo i u povijest zabilježiti neviđeno izdajstvo domovine koju neće imati tko upisati u povijest - jer nećemo imati ovlasti zapisivanja povijesti.

VL
Avatar @veNLO
@veNLO
09:48 21.04.2011.

poganine Polemiziraš s polovicom istine. Druga polovica koja se pita zašto su mirovinski fondovi u vlasništvu stranaca - nije ti polemična?

VL
DU
Deleted user
10:18 21.04.2011.

partizanska dogovorna ekonomija, kao da je 1945., i provodi je navodno desna stranka, a u stvarnosti komunistički radikali, kao i oni drugi.

VL
OB
-obrisani-
10:20 21.04.2011.

Morgan je Clan Komitee300 ....

VL
OB
-obrisani-
10:31 21.04.2011.

Pozvali su drzavnog sekretara,ali on nije dosao,jedan od retkih domoljuba,jer se covek ne razume u problematiku,pa ostao doma.Ili mu se nije micalo za 50 milijuncica,ili mu se sekretarica oslobodila mesecnice pa proslavlja.i mislim da je sekretarica odgovorna jer ima cvrsta poprsja.zato bih vas zamolio ne napadati drzavnog sekreta jer tko bi tom izazovu odoleo?

VL
OB
-obrisani-
10:35 21.04.2011.

@ @veNLO \"poganine Polemiziraš s polovicom istine. Druga polovica koja se pita zašto su mirovinski fondovi u vlasništvu stranaca - nije ti polemična? \" --- Poganin? Koliko znam, ne štujem ni Peruna ni Zeusa. Ne prinosim žrtve Jupiteru. Nisam zaklao pijevca Odinu u čast. . U vlasništvu su stranaca jer je sve bitno u Hrvatskoj u vlasništvu stranaca. Banke, telekom, lijekovi, nafta i derivati...

VL
OB
-obrisani-
10:36 21.04.2011.

da ne bude sve mracno,mora se dati kompliment ARZ-u.Uspeli su uzeti kredit u uslovima velike krize,kad i mnogo vecim kompanijama nije uspelo.To samo govori o sposobnosti ubedjivanja hrvatskih biznismena....cestitam!

VL
OB
-obrisani-
10:42 21.04.2011.

Znanje,koncepcija razvoja,obavestenost o svetskim trendovima,to su samo osnovni preduslovi dobrog biznismena,ali cak ni to u danasnjem svetu ne daje garancije uspeha.Komunikacija,licni sarm,psihologija,talent za navodjenje drugih u cilju postovanja sopstvenih interesa....Puno knjiga je napisano o tome,hebi ga,kad Hrvati nisu radoznali i misle da sve znaju.Biznis nije prosta racunica profita....

VL
Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
10:54 21.04.2011.

Taj HAC je leglo lopova (korupcije) i kriminala.Trebalo bi ih sve pročešljati od glave do pete a USKOK bi meni radio i u noćnoj smjeni plus dežurni suci nedjeljom.Uvesti redovnu liniju za Remetinec i oduzeti im nezakonito stečenu imovinu.Toliko štete nismo imali u domovinskom ratu koliko su oni pokrali.U domovinskom ratu jedina šteta je bila dok smo mi ratovali,lopovi su se za to vrijeme dobro uhljebili da bi mogli nekažnjeno krasti.Treba provjeriti koliko su imali prije nego što su došli u HAC.Prešli su sve granice mogućeg nezakonitog poslovanja i kriminala te bez uhićenja i procesuiranja takvih nema nam spasa.

VL
Avatar @veNLO
@veNLO
12:00 21.04.2011.

poganine Poganin si zato jer štuješ boga Svantevida,a prinosiš li mu žrtve, ne znamo. Zasad prinosiš žrtve paljenice samo anacionalistima i međunarodnim lopovima. Djeca odgovaraju na pitanja zašto je nešto bijelo - \"jer je bijelo\", tako i ti pravdaš stranoo vlasništvo nad mirovinskim fondovima - \"jer je sve u vlasništvu stranaca\".

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.