Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na Medvedgradu

Užas u Zagrebu: Djecu na terenskoj nastavi izboli stršljenovi, jednog dječaka prevezli u bolnicu

Sarvaš: Stipica Čičak uništava gnijezda stršljena
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/2
13.10.2022.
u 15:24

Dječak je prevezen u bolnicu na Sv. Duhu, a nakon toga su ga prebacili u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj.

Djeca iz Osnovne škole Kustošija otišla su na terensku nastavu na Medvedgrad gdje su ih izboli stršljenovi. Jedno od ubodene djece je alergično, potvrdili su iz Osnovne škole Kustošija za 24sata.

Dječak je prevezen u bolnicu na Sv. Duhu, a nakon toga su ga prebacili u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj.

- Hodali su ulicom i naišli su na gnijezdo stršljena. Ubodena su djeca i dvije učiteljice. Odmah su ih vratili natrag u školu, a dijete koje je alergično je prevezeno u bolnicu. Dječak je stavljen na infuziju, pozvani su roditelji i trenutno je dobro - rekli su iz škole. 

Iz bolnice su potvrdili da se radi o 12-godišnjaku koji je zadobio više uboda na području ekstremiteta i vlasišta. Osim lokalne reakcije na mjestu uboda, nije imao drugih tegoba. Dobrog je stanja, no bit će zadržan na promatranju, saznaje 24sata.

Park prirode Medvednica još je u rujnu izvijestio o povećanom broju stršljenova ove godine u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i na području Parka, naročito kod staze broj 9 te dio od Himpera prema Medvedgradu. Iz škole su rekli kako je upravo to područje koje su djeca danas posjetila.

Video: Kako se najbrže riješiti osa i stršljena

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar kvasac60
kvasac60
15:00 13.10.2022.

Želim mu brz i uspješan oporavak.

Avatar MILENIUM Sokol
MILENIUM Sokol
18:57 13.10.2022.

I bitni su za prirodu.

ME
MediciKM
14:25 13.10.2022.

Ubod ose je opasniji od uboda stršljena. Naravno, osim kod osoba koje su alergične. Da su nam djeca malo više u prirodi možda bi se razvio instinkt da se ne bježi, na "lamače rukama" i sl .strah je neosnovan...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije