Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potraga traje

Tuga u Njemačkoj: Spasioci izgubili nadu da će pronaći preživjele

Aftermath of heavy rainfalls in Germany
Foto: Thilo Schmuelgen/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
21.07.2021.
u 12:07

Potraga za nestalima je još u tijeku, mi ispumpavamo podrume kuća, ali u ovom trenutku je nažalost vrlo vjerojatno da ćemo pronalaziti žrtve, a ne preživjele - rekla je potpredsjednica Njemačke civilne zaštite Sabine Lackner.

Tjedan dana nakon katastrofalnih poplava na zapadu Njemačke spasioci više ne vjeruju da će pronaći preživjele, priopćili su predstavnici civilne zaštite u srijedu.

"Potraga za nestalima je još u tijeku, mi ispumpavamo podrume kuća ali u ovom trenutku je nažalost vrlo vjerojatno da ćemo pronalaziti žrtve a ne preživjele“, rekla je u srijedu potpredsjednica Njemačke civilne zaštite (THW) Sabine Lackner.

Trenutno se samo u području Ahrweilera, koje je najteže pogođeno poplavama koje su u noći sa srijede na četvrtak prošlog tjedna pogodile zapad zemlje, traga za preko 150 osoba. U srijedu ujutro aktualni broj žrtava iznosi 170.

Prema procjenama je oko 40.000 stanovnika saveznih pokrajina Porajnje – Falačka i Sjeverna Rajna – Vestfalija pogođeno posljedicama poplava.

Udruga liječnika Njemačke je izrazila zabrinutost zbog nemogućnosti zbrinjavanja pacijenata na licu smjesta s obzirom na to da u velikim dijelovima poplavljenih područja još nema struje ni vode.

I mnoge prometnice su oštećene ili prekinute. Njemačka željeznica je priopćila da je trenutno prekinut promet na oko 600 kilometara pruga u pogođenim regijama. Sedam regionalnih pruga je do te mjere oštećeno da će biti potrebno novo postavljanje.

Lackner je ukazala na opasnost rasprava oko krivnja za nedovoljno obavještavanje građana uoči nadolazećih poplava.

„Naravno da ćemo morati analizirati događanja, ali rasprava o tomu sada, nekoliko dana nakon katastrofe, više je nego neprikladna“, rekla je Lackner.

Ona se založila za to da se u budućnosti u procesu uzbunjivanja i obavještavanja građana pojačano uključe već odbačena pomagala poput sirena.

Video - Apokaliptični prizori poplava u Njemačkoj i Nizozemskoj

Komentara 16

PL
posten__lopov
15:39 21.07.2021.

Lazu svabe , ja vec par dana govorim da je preko 1000 poginulih, ali se to stalno krije. Znaju i oni to , samo se prave mutavi.

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
12:23 21.07.2021.

i u mom Luksemburgu je bilo gadno :(

MP
miroslav.petkovic.7564
15:33 21.07.2021.

Marin 0021 nasmija me ovdje u Moskvi, iako mnogima nije do smjeha.Jer su nastradali nedaj bog nikome.Ovdje u rusiji svake god je tako i jos puno gore poplave ili pozari.Sad samo na jednom mjestu gori povrsine Svicarske, strava.Ljudi se bore nadcovjecanski od vatre i vodene stihije. Ali poginuli vrlo rjetko jer je dobra organizacija.. Ima dobri crnkinja u Gani i Namibiji i ha ha na Kubi mulatkinja..Ali ovsj te nije razumio.To je drugi svjet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije