Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petrinjski gradonačelnik

Uz Zakon za obnovu Zagreba Dumbović zaziva i obnovu gradova stradalih u Domovinskom ratu

Darinko Dumbović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
21.07.2020.
u 14:27

Treba nam i zakon za gradove koji su proživjeli tešku katastrofu, možda i goru od potresa u Zagrebu, poručuje Dumbović

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović je iz izolacije, gdje se nalazi zbog bliskog kontakta s oboljelim od koronavirusa, pozvao da se uz žurni Zakon o obnovi Zagreba donesu i izmjene Zakona o obnovi, kako bi se riješili mnogi problemi na područjima stradalima u Domovinskom ratu.

- Treba nam i zakon za gradove koji su proživjeli tešku katastrofu, možda i goru od potresa u Zagrebu. Svi gradovi i mjesta koji su proživjeli Domovinski rat doživjeli su istinsku katastrofu, ljudsku i materijalnu. Iza ratnih razaranja ostale su zgrade po gradovima, ruševne i opasne za život građana – napominje gradonačelnik Petrinje koji podsjeća kako je jedino Vukovar ušao u financiranje svake godine iz posebnog fonda za regionalni razvoj.

- Da se ovo krivo ne shvati, nemam ništa protiv da obnovimo i uredimo našu metropolu, kao i što smo obnovili naš Vukovar. No, nužne su i izmjene Zakona o obnovi, pogotovo za gradove čije su gradske jezgre devastirane ratom. Jer i nama treba procjena štete svih objekata i gospodarskih, koji nikad nisu ušli u obnovu, a opasni su po život građana – ističe Dumbović podsjetivši kako su, da stvar bude gora, neki od tih devastiranih objekata u vlasništvu države „te su zbog nemara države najveći problem u ovim krajevima". 

- Posebne benefite kod obnove ovih devastiranih objekata trebaju dobiti vlasnici gospodarskih objekata, jer je to preduvjet za obnovu gospodarske i socijalne infrastrukture. U protivnom, “piši kući propalo” jer mali gradovi neće biti spremni za civilizirani život. Dok se država metropolizira, razlike između malih i velikih gradova su sve veće, a šanse za građane malih gradova sve su manje – iz samoizolacije je putem svog Facebook profila poručio petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

Komentara 2

NE
Nepokolebljiv
14:50 21.07.2020.

Niti slucajno procijeniti stetu nastalu u domovinskom ratu! Mogao bi netko doci na ideju traziti nadoknadu stete od onih koji su stetu prouzrocili! SUBNOR-ovci vec na liniji evo jedan pozvao na procjenu stete do Seljacke bune ne bi li idejuu ucinio za ismijavanje pa da pripremi raju odbiti sve procjene. Tako su izmislili termin "satorasi" pa lazne beneficije navodno laznim ratnim invalidima jer kako mogu biti invalidi ako ih vecina jos ima baremjednu nogu ili ruku.

DU
Deleted user
14:40 21.07.2020.

Ma čemu ograničavati na Domovinski, treba obnoviti sve do Seljačke bune!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije