Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravko Sočković

Uz Kruljca uhićen i jedan od najjačih igrača HDZ-a u Slavoniji

'04.10.2006., Slavonski Brod - Zdravko Sockovic, predsjednik Zupanijske skupstine i predsjednik HDZ-a za Brodsko-posavsku zupaniju, bivsi saborski zastupnik. 8. srpnja 2011. u tijeku je pretraga njego
Foto: 'Ivica Galovic/PIXSELL'
1/3
09.07.2011.
u 12:27

Bivši saborski zastupnik i sadašnji predsjednik Skupštine Brodsko-posavske županije malo je poznat hrvatskoj javnosti

Iako šira hrvatska javnost za njega gotovo i ne zna, Zdravko Sočković, koji je jučer uhićen po nalogu USKOK-a, jedan je od do jučer najjačih HDZ-ovih "igrača" u Slavoniji.

Bez njega se ništa ne radi

Bivši saborski zastupnik u ovome trenutku obnaša dužnost predsjednika Skupštine Brodsko-posavske županije te predsjednika županijske organizacije HDZ-a. Dobri poznavatelji političke scene u Slavoniji tvrde da je riječ o izuzetno lukavom političaru koji potiho kontrolira situaciju na desnoj sceni lokalne politike.

– Bez Sočkovićeve suglasnosti u HDZ-u se ne rade izborne liste u ovom dijelu Hrvatske, ne samo za Sabor nego i za najniža općinska vijeća. Bez njegova odobrenja ne dobivaju se poslovi. Ipak, koliko god bio utjecajan, Sočković se ne eksponira previše u javnosti, već povlači konce iz sjene, dok u prvi plan dolaze njegove marionete – kaže Petar Bašić, jedan od boljih poznavatelja slavonskobrodske političke scene.

Zaljubljen u nogomet

Sličan pristup ima i u poslu kojim se bavi uz svoj politički angažman. Montažerska tvrtka VAM-ing s nekoliko stotina zaposlenika dobiva poslove na radilištima diljem Hrvatske, a nominalno je registrirana na Sočkovićeva sina Danijela iako je vrlo jasno da Sočković stariji ima znatan upravljački utjecaj. Zdravko Sočković ne pojavljuje se javno u skandalima, ali zato je s vremena na vrijeme upravo njegov sin gost rubrika crne kronike. Posljednji incident dogodio se početkom ove godine kada je Danijel Sočković, u to vrijeme i predsjednik Mladeži HDZ-a Brodsko-posavske županije, prenoćio u policijskoj postaji zbog vožnje iako mu je oduzeta vozačka dozvola.

– Ne vidim gdje je tu problem, niti je vozio pijan niti drogiran. Nisam zbog toga intervenirao u policiji, niti bih to radio. Očito je da nam netko želi napakostiti – izjavio je tada Zdravko Sočković. Inače, kao veliki zaljubljenik u nogomet, Sočković je inicirao i gradnju modernog stadiona u Starim Perkovcima, mjestu sa 1500 stanovnika iz kojeg potječe.

Komentara 46

OB
-obrisani-
12:40 09.07.2011.

\"Zdravko Sočković, koji je jučer uhićen po nalogu USKOK-a, jedan je od do jučer najjačih HDZ-ovih \"igrača\" u Slavoniji.\" --- Ma ne bi HDZ potkradao Hrvatsku, što vam je! . Dobro, osim one bulumente HDZ-ovskih lopova koje je Sanader bacio iz stranke da bi je očistio i progurao hadezeovske moralne vertikale čistog srca... kao što su on, Kalmeta, Vukelić, Polančec, Barišić...

BR
bracika62
12:59 09.07.2011.

ma ne treba ti ni IQ 40 da bi shvatio da su krivi

I4
IQ 40
12:39 09.07.2011.

Zurnalistiku ste ucili kod Zdanova ili Zogovica. Kakva presumpcija nevinopsti, kakva ljudska prava... pa i foto da uljepsate sramotu. Uhicen, osumnicen, okrivljen, sugjen... jos ne znaci i OSUGJEN. Ali, kome, ljevicarskom puku koji zeli \" adezejsku krv\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije