Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Lovrinović:
Povratak na članak

'Uvođenjem eura ukrcat ćemo se na brzi vlak prema Grčkoj'

Bankama je uvođenje eura u interesu jer se zadužuju u inozemstvu pa moraju vratiti pozajmice u toj valuti, rekao je Lovrinović

Komentari 113

LI
liliZG
12:02 13.10.2017.

koji smo mi kretenski narod sa kretenskim političarima na vrhu, ... netko tamo u europi spomene da bi bilo dobro da može plaćati u eurima na moru i onda neki još kretenskiji političar zaključi da bi to bilo baš fora, još se malo ulizati zapadnim "prijateljima" i eto odmah , uvest ćemo euro , bez imalo provjere da li je naše gospodarstvo za to spremno, .. a nismo , niti nećemo biti još neko vrijeme, a zapadu odgovara da uđemo u još veće dužničko ropstvo da bi nas vraili u austro-ugarska njedra.

VL
Avatar whack.tack
whack.tack
11:22 13.10.2017.

politickoj kasti na celi s hnb mafijom , to je i cilj. jer kada dodjemo u taj polozaj, onda idu otoci na drazbi po 1M eur ko od sale...i u cas nema pola hrvatske!

VL
AM
Axis Mundi
11:57 13.10.2017.

zašto Hrvatska želi još niže od ovog gdje je sada? dovoljno je pitati susjede za njihovo iskustvo prelaska u eurozonu, ne moramo odmah do Grčke , ali "običnog čovjeka" pitati, ovi ostali ionako dobro plivaju u svakom sistemu i svejedno im je kojom valutom raspolažu. zašto želite da ono što danas košta 10kn bude zamijenjeno samo jednim slovom - €?! pokušajte zamisliti što danas možete kupiti s xy kuna, a što ćete moći s jednakim iznosom u eurima? puno manje, vjerujte. ostalo su priče za zamagljivanje. zašto ama baš ništa ne želimo i ne znamo zadržati kao svoje, već se olako dajemo i prodajemo, da ne velim komu i čemu?

VL
LI
lietuva
11:31 13.10.2017.

Pa mi već jesmo u Grčkoj, samo to još nismo shvatili.

VL
AA
aabbcc
11:34 13.10.2017.

Dajte narodu referendum pa ako zeli stranu valutu neka uziva sa istom !

VL
TH
than
11:01 13.10.2017.

Nije sija, nego je vrat. Nije kuna nego je €. Nisu problem niti kune, niti €, vec je problem medvjedja sapa sa kojom drzava skida i kozu sa ledja obicnom radniku. Treba tu vojsku uhljebnika/neradnika nahraniti, a roblje ode robijatiti u Irsku, Njemacku... Ako zanemarimo internu devalvaciju, kada je kuna zapravo devalvirala i pomogla gospodarstvu ? Nikada. Zapravo kuna i jaca, sto znaci da smo u biti nekonkurentniji drugima. Stoga, cega se mi bojimo ? Lovrinovicevih bajki ?!?!

VL
NJ
nada.jurincic
16:59 13.10.2017.

Lovrinović je u pravu.Švedska ima i SEK i EUR-pa izvoli.Država koja ima SVOJU VALUTU i SVOJU NARODNU BANKU-može sebi tiskat novac.A što drugo rade Rotšildi,samo bi tili ekskluzivno pravo na to?!

VL
Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
11:05 13.10.2017.

Pa zar je EU stvarno tako blesava da jednoj pokradenoj i korumpiranoj balkanskoj zemlji poput Hrvatske dozvoli uvođenje eura? Zar se nisu u Briselu več sa Grcima naučili da treba zaostala i zabačena plemena držati dalje od kase?

VL
Avatar Django
Django
23:31 13.10.2017.

A ni sir i vrhnje nebumo smeli prodavat na placu.

VL
Avatar naroz
naroz
23:18 13.10.2017.

samo pricikajte kada pocnu da naplacuju jednu kuklu sljadoleda 1 E hahaha necete imati para ni za gace da se kupe

VL
SO
Somelier
14:21 13.10.2017.

Sttrašno je čuti ovakove strašne ekonomske stručnjake kao što je Lovrinović kada pričaju o Euru.Hrvatska je to davno trebala uvesti. Nije mi jasno kako Slovačka, Kosovo i Crna Gora nisu trebale tolike pripreme za uvođenje eura a nisu niti blizu Grčkoga scenarija. O Sloveniji da niti ne govorim.

VL
TO
tolitol
11:56 13.10.2017.

lovrinović se zalaže za devalvaciju, za štancanje kuna. no nije problem u tečaju, nego je problem u tome što je država jako skupa. a za skupu državu bitni su visoki porezi. dok se porezi ne smanje, ništa od konkurentnog gospodarstva. a štancanje novca i petljanje po tečaju, to smo imali za bivše jugoslavije. koja je, da podsjetim, propala u hiperinflaciji i bez imalo konkurentne industrije.

VL
TT
tTony
17:17 13.10.2017.

Hrvate triba uvjek posjecat na referenum neka vecina odluci a ne ovi koji nisu najverojatnije glasali za suvernited Hrvatske .Nista nismo naucili na tudjim pogreskama i drzavamo koje su uzeli euro a sad bi htjeli van evo neke Poljska,Slovacka ,Talijane je unisto euro ekonomski pogotovo turizam to nas vjerojatno ceka dok se grcka i druge meditranske drzave stabiliziraju.

VL
Avatar Proleter
Proleter
11:14 13.10.2017.

Taj monetarni suverenitet o kojem Lovrinović priča nismo još nikad prakticirali otkad smo uveli kunu. To je zato što mi uopće ne odlučujemo o tiskanju kuna, mi možemo samo otkupiti svježe tiskane kune i to za protuvrijednost u eurima. Što zapravo znači da smo mi euro već uveli onog trenutka kad smo prestali tiskati, a počeli kupovati svoj novac. Kuna je, u suštini, bon za euro.

VL
RO
rotšild
21:55 13.10.2017.

Večernji list je masonski banditski list koji velikoj večini Hrvata hoće zlo.zato i briše večinu onih koji su protiv uvođenja eura.

VL
Avatar comparator
comparator
20:12 13.10.2017.

Euro je čvrsta moneta do koje se dolazi razmjenom dobra i usluga dok je kuna moneta koja mijenjanjem Eura dobiva nerealnu vrijednost i pruža oligarhiji mogućnost manipuliranja. Euro na našu žalost također preferira zapadnu dominaciju jer samo ta valuta garantira mjesto na tržištu. Uvedemo li Euro imamo šansu konkurirati na stvarnom tržištu ali i opasnost od urušavanja državnog kapitalizma koji je osnova ovog nedefiniranog društvenog poretka koji nije ni započeo svoje restrukturiranje u prvotni kapitalizam.

VL
DU
Deleted user
10:59 13.10.2017.

Zanimljivo kako nas plaše državama koje imaju euro, dok ondje najviše Hrvata odlazi. Nitko nije otišao u BiH zbog slabe marke.

VL
ZP
zeljko.posaric.9
10:55 13.10.2017.

Zadužujemo se u eurima. Dobar dio računa plaćamo eursku protuvrijednost u kunama. Što nam se može desit, u situaciji u kakvoj smo ako kune zamijenimo eurima? Samo plaća neće bit 5000kn već 667.58eura.

VL
DU
Deleted user
11:45 13.10.2017.

Ne znam o čemu priča ovaj čovjek? Uvođenjem eura ćemo dignut konkurentnost i smanit muljatanja banaka.Mi radimo sa kunom suprotno od pameti. Umjest da pojačamo konkurentnost devalvacijom što Lovrinović drži prednosti kune nad eurom, mi konkurentnost ubijamo tečajem od 7,35 kn za euro. Bolje da kune nemamo.

VL
RO
rotšild
21:32 13.10.2017.

Hrvatska ima nesreću što na ekonomskim fakultetima i u politici imamo životinje a ne ljude i te životinje nam nameču euro i tvrde kako je to ljepo divno i krasno. Ili će mo mi poklati njih ili će oni poklati nas.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.