Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KBC Sestre milosrdnice

Uvjet natječaja za ravnatelja i da bolnica ne vodi postupak protiv kandidata

Vinogradska bolnica
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija
1/3
14.04.2020.
u 13:07

Taj je natječaj objavljen 8. travnja odlukom Upravnog vijeća bolnice, koji dan nakon što je aktualni ravnatelj prof.dr. Mario Zovak otišao na kućno liječenje zbog infekcije novim koronavirusom.

Uvjet da bolnica "protiv kandidata ne vodi postupak zbog povrede obveza iz radnog odnosa" jedna je od točki javnog natječaja kojim se traži ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, a na koju upućeni upozoravaju.

Taj je natječaj, podsjetimo, objavljen 8. travnja odlukom Upravnog vijeća bolnice, koji dan nakon što je aktualni ravnatelj prof.dr. Mario Zovak otišao na kućno liječenje zbog infekcije novim koronavirusom.

Epidemija ove zarazne bolesti logično je stavila aspekt u cjelini pa tako i u zdravstvu isključivo na borbu protiv COVID-19, bolnice po pitanju zapošljavanja ponašaju se različito, neke provode aktualne natječaje za različita radna mjesta, u nekima ih odgađaju. No, ravnateljska mjesta druga su priča i pred istekom su mandata u više ustanova pa je tako natječaj u tijeku izuzev spomenute i u primjerice zadarskoj bolnici, a u veljači je bio raspisan za bolnicu u Slavonskom Brodu.

Uglavnom su to jednaki, zakonski, uvjeti o obrazovanju i iskustvu kandidata koji mora dokazati da se protiv njega ne vodi pravomoćna istraga, potvrđena optužnica ili presuda o izdavanju kaznenog naloga te njezina presuda. U ovoj zagrebačkoj bolnici stoji i uvjet sa početka teksta koji je sada stvar prijepora budući da se iz natječaja eliminira svatko protiv koga je ikakav postupak otvorila ista ta bolnica. Nije riječ o odluci bolničkog tijela o eventualnom prijestupu iz radnog spora nekog od kandidata nego je dovoljno da se provodi postupak što znači da bilo tko, koga netko prijavi za kakvu povredu radnog odnosa, ne može konkurirati za tu poziciju.

Video - Na drive-in testiranje na koronavirus možete doći automobilom, taksijem, pa čak i pješke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije