Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOLORES LAMBAŠA:

'Uvijek su me razočarali 
oni kojima sam dala ljubav'

dolores lambaša (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/4
26.10.2013.
u 19:00

U posljednjem, neobjavljenom intervjuu koji je krajem prošle godine dala Ekranu tragično preminula glumica govorila je o obitelji, željama za budućnost i sreći

Kolege glumci, obitelj, prijatelji, znanci, obožavatelji, cijela javnost u srijedu je bila šokirana tragičnom viješću. Nakon teške prometne nesreće i borbe s ozljedama, preminula je glumica Dolores Lambaša. Oni koji su je upoznali pamtit će je po nevjerojatnoj energiji, želji za životom. I upravo je tu životnu snagu izrazila u posljednjem intervjuu koji je dala Večernjem listu potkraj prošle godine. U dosad neobjavljenoj ispovijedi priznala nam je da je napokon sretna, da planira život u Dalmaciji te kako još čeka na riječi koje će joj promijeniti život.

Htjela se vratiti u Dalmaciju

Odgovarala je u žurbi jer je još snimala seriju “Ruža vjetrova” zbog koje se preselila u Split.

- Mama često dođe k meni, pomogne mi oko praktičnih stvari. Dvaput tjedno donese mi svakojakih delicija iz Šibenika, pogotovo ribe, školjki, liganja, a pravi božanstvene kolače pa sam se udebljala nekoliko kilograma. I baš mi pristaju, dobro se osjećam. Obožavam i konobe po Splitu. Za razliku od finih restorana, uvijek mogu pojesti domaću spizu i osjećam se stvarno kao da sam doma. Super mi je da mogu naručiti blitvu, gavune, jotu, pašticadu... Onako, kostimi iz serije postaju mi sve uži - u svom je stilu započela razgovor. Iako je tvrdila kako nema vremena za priču, jednom kada bi se uvukla u razgovor, teško ju je bilo zaustaviti.

- Nedostaje li vam Zagreb - zaustavila sam je pitanjem, aludirajući na ono što je ostavila ondje - život s Josipom Radeljakom s kojim je taman prekinula.

- Nepravedno pitanje nekome tko je podrijetlom iz Dalmacije - jednako mi je mudro odgovorila i nastavila: - Citirala bih ovdje jedan ulomak iz pjesme Arsena Dedića:

“Zagreb i ja se volimo tajno, u tuđoj sobi uz glazbu kiše, on meni bezbroj poklona daje, a ja mu nekad pjesmu pišem. On drukčije voli neke druge, veže ga mnogo starih veza, pa mora ljubav za me kriti, al’ nisam ni ja bez obaveza”.

>> Na pogreb Dolores Lambaše došao i Stojan Matavulj

>> 'Bila si bećar, žena i djevojčica. Vatra, divlja rijeka. Bila si glumica!'

Nastavila je zatim hvaliti jug, pa se nametnulo logično pitanje hoće li se opet vratiti Dalmaciji.

- Moj životni ideal oduvijek je bio živjeti makar pola godine na moru, i to na brodu, a dio, ovisno o poslovima, u metropoli ili gdje mi već bude centar zanimanja. Split je u tom smislu idealan, dovoljno je otvoren i dovoljno zatvoren, ali brod nudi veću slobodu kretanja i istraživanja. Gušt je živjeti s toliko sunca, okružen plavetnilom i specifičnim, poznatim mirisima mora i prirode - najavila je svoje planove i činila se sretnom, a to je odmah u sljedećoj rečenici i potvrdila.

- Doista sam sretna. Raduju me svakodnevno razne sitnice, uvijek su to male stvari, mali znakovi pažnje, nekako mi je duša vedra i nasmiješena. Baš se veselim životu u posljednje vrijeme. A i ovaj posao mi omogućava da budem vječno zaigrano dijete - objasnila je.

Dodala je kako ne vjeruje u razne horoskope, predviđanja, pa čak ni u sudbinu: - Vjerujem da je na svijetu mnogo dobrih, vrijednih i pametnih ljudi i kada upoznam neke od tih i naučim ponešto od njih ili podijelim s njima, sretna sam. Vjerujem u životni instinkt. I njegovu nepogrešivost.

O poslu je govorila sa strašću, a na pitanje zašto je u posljednje vrijeme tako samozatajna i bježi od javnosti, rekla je samo da je po habitusu takva. Želje za budućnost bile su joj jednostavne.

- Želim si zdravlja, glume, ribolova, par iskrenih i čestitih prijatelja i nekoliko novih udica za ribolov. Evo, familijo i prijatelji, sad ste čuli. Stare tunje su mi za škovacu, triban nove - nasmijala se i nastavila.

- Za trideset godina voljela bih biti živa i zdrava. Voljela bih i dalje glumiti, ploviti i loviti ribu - rekla je.

>> 'Snažna vanjština iza koje se krije krhka i osjetljiva srna'

>> Tijek tragične nesreće u kojoj je život izgubila Dolores Lambaša

Još je čekala najljepše riječi

Vrlo ste skromni - komentirala sam tada, a danas njezine želje zvuče tako teškima. Ona se samo nasmijala i nastavila pričati:

- Ma ne treba meni puno. Mene mogu povrijediti samo razočaranja. Znam koliko sam spremna učiniti za ljude koji uspiju ući u prvi krug mog srca, ta ljubav je bezuvjetna. Ali kada očekujem isto od tih ljudi, gotovo uvijek se razočaram. U životu je najbolje očekivati određene stvari samo od sebe i sam sebi dokazivati vlastiti rast - objasnila mi je svoj životni moto.

A za kraj zamolila sam je da mi kaže najljepše riječi koje su joj ikad bile upućene:

- Najljepše su mi one koje sam stigla iščitati iz jednih očiju i koje su i prije nego što su bile izgovorene zastale negdje u uskomešanoj utrobi jer nisu postojale riječi kojima bi ih se moglo izreći. Ali one najbolje će mi, volim vjerovati tako, netko tek izreći - završila je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije