Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komemoracija

'Bila si bećar, žena i djevojčica. Vatra, divlja rijeka. Bila si glumica!'

pogreb dolores lambaše
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/5
25.10.2013.
u 14:50

U 14 sati u šibenskom HNK počela je komemoracija tragično preminuloj Dolores Lambaši

Tužno je u petak u Šibeniku. Rodni grad Dolores Lambaše oprašta se od svoje mezimice. U Hrvatskom narodnom kazalištu održana je komemoracija na kojoj su se od nje oprostili roditelji, rodbina, prijatelji, kolege i sugrađani.

Osobito emotivno govorio je Joško Ševo koji je, kako je sam rekao, prvo bio njezin profesor pa kolega i na kraju prijatelj.

– Tu sam uime Hrvatskog društva dramskih umjetnika, Akademije dramske umjetnosti i kao čovjek koji te voli. Pamtit ću zauvijek gdje sam bio kada su počele stizati vijesti. Loše pa još gore. Šok, nevjerica pa tuga: gusta i ljepljiva. Nalio sam čašu crnog vina i slušao Arsena – rekao je Ševo i duboko emotivno recitirao „Djevojku iz moga kraja“.

– Arsen je, draga, za tebe ovo pisao. Sve je tu: Šibenik, tvoje oči, boje zavičaja i ona "ona ne da da je slome, otima se i prkosi". Bila si mi studentica, kolegica, prijateljica. Bila si glumica. Bila si bećar, žena i djevojčica. Vjetar, vatra, divlja rijeka, suza i nedovršeni stih. Dolores, prerano je za ovo. I ja vjerujem u anđele i molim ih neka te dobro paze i čuvaju. Zbogom, draga! – zaključio je Ševo.

– Teško mi je govoriti o našoj maloj koja se zauvijek vratila. Prije 15 dana sreo sam je posljednji put, u Zagrebu. Obećala mi je kavu prvi put kada dođe u Šibenik. Nažalost, Dolores, ništa od naše kave. Možda se sretnemo među zvijezdama, gdje si se preselila – u suzama je kazao glumac Mate Gulin.

– Otišla je Dolores, osoba koja nas je svojim zaraznim osmijehom sve uveseljavala. Živjela je punim plućima. Otišla je prerano i, nažalost, njezin san da zaigra na daskama HNK u rodnom gradu nikada se nije ostvario. Zauvijek će ostati onakva kakvu je pamtimo: nasmijana, optimistična i željna svega – rekla je Nera Gojanović, ravnateljica šibenskog HNK.

>>'Snažna vanjština iza koje se krije krhka i osjetljiva srna'

>>Dosad neobjavljeni intervju: Zašto se Dolores povukla iz javnosti

>>Matavulj ide na Lambašin pogreb unatoč preporuci liječnika

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije