Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužan dan

Na pogreb Dolores Lambaše došao i Stojan Matavulj

Dolores Lambaša pokop (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/55
Autori: sk, bm/VLM
25.10.2013.
u 17:06

Šibenik je zavijen u crno. U rodnom gradu tragično preminule Dolores Lambaše od nje su se oprostili obitelj, kolege, prijatelji.

Šibenik je zavijen u crno. U rodnom gradu tragično preminule Dolores Lambaše od nje su se oprostili obitelj, kolege, prijatelji. Nakon što je u šibenskom HNK održana dirljiva komemoracija u čast glumice, krenula je pogrebna povorka. Na posljednjem ispraćaju pojavili su se kolege Špiro Guberina, Slaven Knezović, Ana Gruica, Maja Cvjetković, Pavle Kalinić te bivši partner Ivo Gregurević.

Dok se lijes spuštao u zemlju, klapa je pjevala pjesmu "Moj lipi anđele", a po želji majke recitirala se Pjesma nad pjesmama. Stojan Matavulj čekao je da svi bace cvijet i grumen zemlje, a na kraju ga je bacio i on. Ivo Gregurević dugo je stajao nad lijesom, u grču.

Njezin otac Đino trebao je pomoć pri hodanju, a teške trenutke proživljavao je i Doloresin kolega i prijatelj Stojan Matavulj. Iako su mu doktori preporučili da ne odlazi na ispraćaj zbog fizičkog stanja, Matavulj se odlučio otići u Šibenik jer je, kako kaže, osjećao da mu je to dužnost.

>>'Bila si bećar, žena i djevojčica. Vatra, divlja rijeka. Bila si glumica!'

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije