Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka Nacionalnog stožera

Uvedene nove mjere u tri županije

Rijeka: Veliki broj turista čeka u redu kako bi se testirali na koronavirus
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
02.09.2020.
u 10:39

Sve se odnose na poznate mjere - ograničavanje svadba, zabava, okupljanja, pridržavanje temeljnih mjera. Te odluke će biti objavljene - rekao je Davor Božinović

Danas je u Hrvatskoj zabilježeno 311 novih slučajeva zaraze, a preminule su četiri osobe. Na prijedlog stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio 3 odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera. 

"Donijeli smo odluku o uvođenju nužnih mjera za Požeško-slavonsku, Koprivničko-križevačke i Sisačko-moslavačke na prijedloge tamošnjih stožera. Sve se odnose na poznate mjere - ograničavanje svadba, zabava, okupljanja, pridržavanje temeljnih mjera. Te odluke će biti objavljene - rekao je Davor Božinović na konferenciji za medije Nacionalnog stožera.

Do danas je ukupno testirano 175 346 osoba, od toga 4122 u posljednja 24 sata.

"Nemamo nikakvih novih žarišta. Imamo puno aktivnih slučajeva koji dođu u kontakt. Veća je brojka koji su iz samoizolacije. Mi stalno povećavamo kapacitete testiranja. Možemo napraviti preko 7000 dnevno testiranja. Ova brojka testiranja je rezultat toga što preko vikenda nemamo testiranja, ova brojka testiranja je djelomično rezultat toga i traju povratci s godišnjih odmora", kazao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije